Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
polgári hírközlő műhold.Nagyon öntörvényű lehetsz, hogy így reagálsz, hisz írtam amit írtam, olvasd el megint, pedig ott van minden.
Más, lépjünk tovább:
A pdf-ben szereplő angol szöveg nem megy?tök érthetetlen számok.
mennyi kőzetet hoz?Elindúlt vissza a holdról a közetekkel a visszajuttató egység, csak kép nem nagyon van még.
A PDFet nem olvastam, csak az általam összefoglalónak vélt számokat alatta. Azt meg nem értettem.A pdf-ben szereplő angol szöveg nem megy?
A lényeg, hogy Kínáé a világ patentjeinek 46%-os része 2018-ban. Ya és 11%-al nőtt, míg az usa és japán százalékosan csökkennek. Vagyis nyílik az olló. Nagyon szemléltető a 14. oldal ábrája. Ott látszik, hogy a kínai növekedés már csaknem exponenciális. Ezt nem kell magyarázni.
Ennek a következménye majd 10-15 év múlva fog fájni a világ nagy részén.
Nem tudom, hogy ez hogy működne, nagyon nagy sebességre kéne a sínen gyorsítani, hogy igazán értelme legyen, mondjuk repülőgépként felmegy 30km-ig, sokkal magasabb energiaszint a LEO...A Rentoni központú Radian Aerospace évek óta dolgozik a rakétaprojekten melyek most napvilágot kerültek. A tervevekkel 20 milliót kívánnak összekalapozni a befektetőktől egy sínről indított űrrepülőgéphez, amely az utasokat és terhet is tudna szállítani.
Úgy értettem, hogy 2 kg körül. Még majd utánanézek.mennyi kőzetet hoz?
Lusta vagy keresgélni, néha én is.mennyi kőzetet hoz?
A vid, csak részben hozza, a teljes programot, viszont számomra az jött le, hogy
Amikor a melletted ülő kiskínai tapsol.A vid, csak részben hozza, a teljes programot, viszont számomra az jött le, hogy
nagyon odatették magukat
és nem ártana megtanulni legalább a nyelvüket, hogy
tudjuk magunktól, hogy mikor kell tapsolni.
https://www.origo.hu/tudomany/20201202-teljesen-osszeomlott-az-ikonikus-areciboi-oriasteleszkop.html
Interferométer
https://www.origo.hu/tudomany/20201...alatt-az-askap-ausztral-teleszkophalozat.html
Ja és nem igaz amit írtam és beszéljünk el egymás mellett.
https://www.origo.hu/tudomany/20190...-eszlelt-az-urbol-a-kinai-oriasteleszkop.html
Japánok is interferométereznek, de most hirtelen nem találom a cikket.
Nem elvitatva a Kínaiak a tudományok területén elért eredményeit, de azért én óvatosan kezelném ezeket a számokat. Mert lehet nekem akár 20 szabadalmam is olyan műanyag fogkrém adagolófejre ami különböző kisállat formában nyomja ki a krémet, továbbá a szabadalmak jelentős részéből sose lesz semmi, mert vagy nincs gyakorlati haszna, vagy alkalmazása nem piacképes.A pdf-ben szereplő angol szöveg nem megy?
A lényeg, hogy Kínáé a világ patentjeinek 46%-os része 2018-ban. Ya és 11%-al nőtt, míg az usa és japán százalékosan csökkennek. Vagyis nyílik az olló. Nagyon szemléltető a 14. oldal ábrája. Ott látszik, hogy a kínai növekedés már csaknem exponenciális. Ezt nem kell magyarázni.
Ennek a következménye majd 10-15 év múlva fog fájni a világ nagy részén.
Kicsit későn ébredtek fel. Már az eddig felvásárolt cégekből rengeteg technológiához hozzájutott, lásd BeiDou gps.Ha már egyébként is Kína van napirenden...
Angela Merkel kancellár kormánya megakadályozta a kínai állami tulajdonú katonai kommunikációs rendszereket gyártó China Aerospace Science and Industry Corporation leányvállalatának az
Addsino-nak, hogy felvásároljon egy műholdas és rádiós technológiákra szakosodott német vállalatot, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.
Az Észak-Rajna-Vesztfáliai székhellyel rendelkező IMST nevű vállalat fejlesztett például kulcsfontosságú komponenst a TerraSAR-X Föld megfigyelő műhold számára, amelynek adatait a német védelmi minisztérium is használja katonai szimulációkhoz és fegyverrendszerekben.
" A Tilalom nélkül ez az ismeret Kínába áramlana, és hozzájárulna Kína fegyverzetéhez" - áll a DPA által idézett dokumentumban.
A német vállalat az 5G technológia fejlesztésében is részt vesz, és Berlin nem tekintené megbízható partnernek, ha egy kínai védelmi vállalat ellenőrzése alá kerülne.
https://singaporenewslive.com/germa...y-risks-report-europe-news-top-stories/55526/
Nekem bejön maga a koncepció...A megközelítés hasonló a Virgin Orbit's és a Pegasus által kifejlesztett, légi indítású rakétarendszerekhez, bár a Skylus állítása szerint az Aevum pilóta nélküli változata költséghatékonyabb.
Mindíg van új a nap alatt..
Az alabamai Aevum most mutatta be a világ legnagyobb drónját - egy 28 tonnás autonóm behemótot, amely hamarosan amerikai katonai műholdak rakétáit indíthatja.
A Ravn X névre keresztelt UAV-t arra tervezték, hogy rakétát indítson, amely kis műholdakat lő pályára.
Az amerikai légierő 2021-ben 4,9 millió dolláros műholdas misszió lebonyolítására választotta az Aevumot, de emellett a cég kereskedelmi missziót is lekötött.
A teljesen önálló jármű 80 láb hosszú, szárnyfesztávolsága 60 láb, és 18 láb magas. Mérete szerint nem ez a legnagyobb pilóta nélküli repülőgép (UAV) - Northrop Grumman MQ-4C Triton szárnyai majdnem 131 lábnyira nyúlnak.
Amint a Ravn X eléri a megfelelő helyet, sebességet és magasságot, kétfokozatú rakétáját úgy tervezték, hogy leoldjon, és fél másodpercen belül meggyulladjon, és nagyjából 100 kilogrammos hasznos terhet juttasson alacsony földi pályára.
A megközelítés hasonló a Virgin Orbit's és a Pegasus által kifejlesztett, légi indítású rakétarendszerekhez, bár a Skylus állítása szerint az Aevum pilóta nélküli változata költséghatékonyabb.
https://www.businessinsider.com/aev...one-world-ravn-x-rocket-launching-uav-2020-12