[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 4082

Guest
A jelenbe is találhatunk egy olyan barátot, aki húzogatja minden ok nélkül (történelmi, vélt sérelmei miatt --> a MÚLTBÓL!) egy nagyhatalom bajszát. Ez a gondolkozás előre viszi őket?
Majd amikor a pofonfáról lehulló gyümölcs alá áll, akkor elvárja majd, hogy nyújtsunk neki segítő kezet mert barátok vagyunk? Az ilyen a való életben még ismerősnek sem kell nekem...
A románokat meg ne is említsem, a történelem a legjobb tanító!
II. Vh pont ezt csinálták.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19128&lang=hu
"Az Egyesült Államok támogatja Ukrajna pénteki döntését a Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikai vezető és parlamenti képviselő elleni szankciók bevezetéséről – közölte az USA kijevi nagykövetsége szombaton a Twitteren, adta hírül az rbc.ua hírportál.
A jelentés szerint az amerikai nagykövetség kommentárjában a következőket írta: „támogatjuk Ukrajna erőfeszítéseit saját szuverenitásának és területi integritásának szankciók általi védelmet illetően.” Mint a diplomáciai képviselet emlékeztetett, Medvedcsuk már 2014 óta amerikai szankciók alatt van az ukrán nemzetbiztonság, területi integritás és demokratikus intézmények aláásása miatt..."

http://politic.karpat.in.ua/?p=19131&lang=hu
"Kuleba: Moszkva mindörökre elveszítette Ukrajnát, mert nem tudta megtartani befolyási övezetében...
....Kuleba szerint az orosz agresszió nem tudta elérni stratégiai célját, mert Moszkva nem tudta megtartani Ukrajnát befolyási övezetében, sőt, pont fordítva, mindörökre elveszítette. Hozzátette: Ukrajna ma európai államként fejlődik tovább, közeledve az európai uniós és NATO-tagsághoz. „Az ukrán nép soha nem kérdezte, nem kérdezi, és nem fogja kérdezni senkitől, hogy milyen jövőt válasszon magának” – szögezte le Ukrajna külügyminisztere."

"Ukrajna ma európai államként fejlődik tovább"
Hú b+....
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 132
113
"Ukrajna ma európai államként fejlődik tovább"
Hú b+....
Oly mértékben európai, hogy a világon egyedüliként saját parlamenti képviselői avagy saját állampolgárai ellen vezet be szankciókat. Ez már lassan Idi Amin mentális abberációjának a szintje, csak itt még nem eszik meg a másikat.
mindörökre elveszítette
Valaki adjon már egy jó erős sallert ennek a pattogó nikkelbolhának, nagyon nagy kezd lenni rá az a kabát. Azt se tudni Ukrajnából 5 éven belül mi lesz, de büszkén újságolja, hogy az oroszok mindörökké elvesztették. Jah, ezért mennek át milliók Oroszországba dolgozni, kaptak orosz állampolgárságot, utalnak haza Oroszországból, olvassák az orosz sajtót és lényegében Kijev taszítja ki őket magából. Nem tudok jobbat mondani Kuleba egy agresszív fogyatékos barom, akinek a valósággal semmilyen kapcsolata nincs. Ne adj' Isten nyugger kolléga lenne az aktuális külügyér, diplomáciai etikett ide vagy oda olyan szarvihart rendeznék ezekkel, hogy évszázadok múlva is emlegetnék :D Ezek tényleg házhoz akarnak menni a lófaszért, aztán majd csodálkoznak mikor egy egész ménesnyi fallosz csapja őket pofán.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
A jelenbe is találhatunk egy olyan barátot, aki húzogatja minden ok nélkül (történelmi, vélt sérelmei miatt --> a MÚLTBÓL!) egy nagyhatalom bajszát. Ez a gondolkozás előre viszi őket?
Majd amikor a pofonfáról lehulló gyümölcs alá áll, akkor elvárja majd, hogy nyújtsunk neki segítő kezet mert barátok vagyunk? Az ilyen a való életben még ismerősnek sem kell nekem...
A románokat meg ne is említsem, a történelem a legjobb tanító!
Milyen alantas dolog a szomszédos népeket egymásnak ugrasztani, hogy ne lehessen béke és könnyeben lehessen irányítani őket. Ez a nagyhatalmak kiváltsága, ebben legjobb az USA.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://economic.karpat.in.ua/?p=10588&lang=hu
"Újraállamosítana Ukrajna egy Magyarországra tartó olajvezetéket
Volodimir Zelenszkij utasítást adott egy olyan kőolajvezeték újraállamosításának megoldására, amely a terrorizmusért szankcióval sújtott Viktor Medvedcsuk köthető, és Magyarországra szállít dízelüzemanyagot...

...Ugyancsak az aznapi ülésén hozott az RNBO határozatot arról, hogy sürgős intézkedéseket kell tenni az ukrán állam tulajdonjogának helyreállítására a Szamara – Nyugati irányú elnevezésű olajvezeték Ukrajna területén keresztül haladó 1433 kilométernyi, teljes hosszúsága fölött...
...Az UNIAN ukrán hírügynökség kifejtette, hogy az olajvezeték java részének, több mint 1100 kilométer hosszú szakaszának üzemeltetője a PrikarpatZahidtransz nevű vállalat, amely Medvedcsukhoz köthető. A vezeték áthalad Zsitomir, Rivne, Ternopil, Lemberg és Kárpátalja megyéken Magyarország irányába. Orosz olajfinomítók által előállított dízelüzemanyag szállítására hozták létre, tervezett kapacitása évi 3,5 millió tonna."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://life.karpat.in.ua/?p=46721&lang=hu
"Az Egyesült Királyság egy új projekt finanszírozását jelentette be, amelynek célja az ideiglenesen megszállt Krímben élő ukránok életkörülményeinek javítása – áll az Egyesült Királyság kormánya honlapján közzétett nyilatkozatban.
„Az illegális annektálás (Krím – szerk.) hetedik évfordulója alkalmából az Egyesült Királyság egy új projekt finanszírozását jelenti be, amelynek célja a Krímben élő ukránok létfontosságú szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása. Nagy-Britannia 168 000 fonttal (6 553 000 UAH – szerk.) járul hozzá ehhez a projekthez, amely a szomszédos Herszon megye helyi hatóságait támogatja, hogy az segíthesse azokat, akiknek egészségügyi szolgáltatásra van szüksége vagy ukrán okmányokat kíván igényelni” – áll a brit külügyminisztérium közleményében.
A nyilatkozatnak megfelelően, London üdvözli a nemrégiben bejelentett Krími platformot is, amelynek célja – a nemzetközi közösség egyesítése Krím Ukrajna felügyelete alá történő visszatérésének támogatása érdekében."
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 997
32 357
113
Oly mértékben európai, hogy a világon egyedüliként saját parlamenti képviselői avagy saját állampolgárai ellen vezet be szankciókat. Ez már lassan Idi Amin mentális abberációjának a szintje, csak itt még nem eszik meg a másikat.

Nincs ebben semmi egyedi az USA-ban is ezt követeli a demokrata oldal, az "árulók és lázadók" szankcionálását, a "hamis híreket" terjesztő médiák elhallgattatását, azt, hogy "hazai terroristáknak" és "szélsőségeseknek" bélyegezzék a politikai ellenfeleket, tisztogatás folyik a fegyveres erőknél stb. "Ukrajna" csak egy tükörképe Biden Amerikájának sok tekintetben, legalábbis onnan veszik át a retorikát és a módszereket, mindkettő számára Putyin a Nagy Sátán stb.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
http://economic.karpat.in.ua/?p=10588&lang=hu
"Újraállamosítana Ukrajna egy Magyarországra tartó olajvezetéket
Volodimir Zelenszkij utasítást adott egy olyan kőolajvezeték újraállamosításának megoldására, amely a terrorizmusért szankcióval sújtott Viktor Medvedcsuk köthető, és Magyarországra szállít dízelüzemanyagot...

...Ugyancsak az aznapi ülésén hozott az RNBO határozatot arról, hogy sürgős intézkedéseket kell tenni az ukrán állam tulajdonjogának helyreállítására a Szamara – Nyugati irányú elnevezésű olajvezeték Ukrajna területén keresztül haladó 1433 kilométernyi, teljes hosszúsága fölött...
...Az UNIAN ukrán hírügynökség kifejtette, hogy az olajvezeték java részének, több mint 1100 kilométer hosszú szakaszának üzemeltetője a PrikarpatZahidtransz nevű vállalat, amely Medvedcsukhoz köthető. A vezeték áthalad Zsitomir, Rivne, Ternopil, Lemberg és Kárpátalja megyéken Magyarország irányába. Orosz olajfinomítók által előállított dízelüzemanyag szállítására hozták létre, tervezett kapacitása évi 3,5 millió tonna."



Fasza lesz, ha évi 3.5 millió tonna gázolajat a yenkiktol kell vennunk.... :mad::hadonaszos:
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
http://life.karpat.in.ua/?p=46721&lang=hu
"Az Egyesült Királyság egy új projekt finanszírozását jelentette be, amelynek célja az ideiglenesen megszállt Krímben élő ukránok életkörülményeinek javítása – áll az Egyesült Királyság kormánya honlapján közzétett nyilatkozatban.
„Az illegális annektálás (Krím – szerk.) hetedik évfordulója alkalmából az Egyesült Királyság egy új projekt finanszírozását jelenti be, amelynek célja a Krímben élő ukránok létfontosságú szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása. Nagy-Britannia 168 000 fonttal (6 553 000 UAH – szerk.) járul hozzá ehhez a projekthez, amely a szomszédos Herszon megye helyi hatóságait támogatja, hogy az segíthesse azokat, akiknek egészségügyi szolgáltatásra van szüksége vagy ukrán okmányokat kíván igényelni” – áll a brit külügyminisztérium közleményében.
A nyilatkozatnak megfelelően, London üdvözli a nemrégiben bejelentett Krími platformot is, amelynek célja – a nemzetközi közösség egyesítése Krím Ukrajna felügyelete alá történő visszatérésének támogatása érdekében."



Évszázados angolszász hagyomány, mindenkit mindenkivel összeugrasztani, akár a szövetségeseinket egymással is.
S mi buszke tagjai vagyunk ennek a szovinek, ippeg a tuzvonal tuzvonalában, nagyon kell majd hajolgatni a lófaxok elol, Hamarosan, ha itt várjuk ki a következő 2-5-15 évet.... :(:eek:
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 965
113
Évszázados angolszász hagyomány, mindenkit mindenkivel összeugrasztani, akár a szövetségeseinket egymással is.
S mi buszke tagjai vagyunk ennek a szovinek, ippeg a tuzvonal tuzvonalában, nagyon kell majd hajolgatni a lófaxok elol, Hamarosan, ha itt várjuk ki a következő 2-5-15 évet.... :(:eek:
Kell a hely a partraszálláshoz. Készül a 2. Krími háború? No, és hogyan mennek át a Boszporuszon? Esetleg egy modern Gallipolli..? :)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19177&lang=hu
"Az ukrán állam biztonságára leselkedő veszélyekről egyeztetett Volodimir Zelenszkij elnök hétfőn a hivatalában Olekszij Danilovval, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkárával tartott megbeszélésen – adta hírül az rbc.ua hírportál az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva.
A jelentés szerint Danilov tájékoztatta az elnököt arról, milyen mai fenyegetések veszélyeztetik Ukrajna állam- és gazdasági biztonságát, beleértve a pénzügyi és energetikai szektorokat. Ugyancsak vázolták a következő lépéseket az RNBO legutóbbi döntéseinek végrehajtását illetően.
Az egyeztetésen a beszélgetőpartnerek pontosították az RNBO munkatervét az elkövetkező időszakra. Szintén érintették az RNBO személyi állományának bővítésével kapcsolatos kérdéseket is."

http://podiji.karpat.in.ua/?p=39068&lang=hu
"Az utolsó pillanatban fordították vissza a Bécs felé menekülő volt PrivatBank-vezérhelyettes magánrepülőgépét
A Nemzeti Korrupcióellenes Iroda (NABU) utasítására az ukrán légtér elhagyása előtt néhány perccel visszafordították és a Boriszpil nemzetközi repülőtérre irányították hétfőn a PrivatBank igazgatótanácsa volt elnökhelyettesének Bécsbe tartó magánrepülőgépét – adta hírül a korrespondent.net hírportál.
A jelentés szerint a volt topmenedzser Dnyipróból indult magánrepülőgépén, hogy Bécs irányában elhagyja Ukrajnát. A NABU-nyomozócsoport vezetőjének közbelépésére az Állami Repülési Szolgálat röviddel az ukrán légtér elhagyása előtt visszafordította és Boriszpilre irányította a magánrepülőt, ahol a hatóságok „halaszthatatlan nyomozati cselekményeket kezdtek” a volt privatbankos topmenedzserrel szemben.
Az őrizetbe vett egykori topmenedzsert a nyomozóhatóság a büntetőtörvénykönyv 119. cikkelye 5. része alapján vagyoni kárt okozó hűtlen kezeléssel és vagyon hivatali visszaéléssel történő törvénytelen megszerzésével gyanúsította meg a helyszínen.
Az Interfax-Ukrajina hírügynökség közlése szerint a Boriszpil repülőtéren őrizetbe vett gyanúsított Volodimir Jacenko, a PrivatBank volt elnökhelyettese."
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
8 078
27 326
113
Ukrán biztonsági szervek Harkovban őrizetben vettek egy férfit aki az ukrán T-84BM Oplot harckocsi fejlesztésével és gyártásával kapcsolatos műszaki dokumentumokat továbbított az orosz katonai hírszerzésnek.

152545703_252374383085470_291397048397794356_o.jpg
 

Peter23

Member
2019. december 30.
23
77
13
http://life.karpat.in.ua/?p=46721&lang=hu
"Az Egyesült Királyság egy új projekt finanszírozását jelentette be, amelynek célja az ideiglenesen megszállt Krímben élő ukránok életkörülményeinek javítása – áll az Egyesült Királyság kormánya honlapján közzétett nyilatkozatban.
„Az illegális annektálás (Krím – szerk.) hetedik évfordulója alkalmából az Egyesült Királyság egy új projekt finanszírozását jelenti be, amelynek célja a Krímben élő ukránok létfontosságú szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása. Nagy-Britannia 168 000 fonttal (6 553 000 UAH – szerk.) járul hozzá ehhez a projekthez, amely a szomszédos Herszon megye helyi hatóságait támogatja, hogy az segíthesse azokat, akiknek egészségügyi szolgáltatásra van szüksége vagy ukrán okmányokat kíván igényelni” – áll a brit külügyminisztérium közleményében.
A nyilatkozatnak megfelelően, London üdvözli a nemrégiben bejelentett Krími platformot is, amelynek célja – a nemzetközi közösség egyesítése Krím Ukrajna felügyelete alá történő visszatérésének támogatása érdekében."
Elképzelem ahogy Putyin meg sajtó tájékoztatót tart hogy szívesen támogatnák egy újabb Skót függetlenségi referendum ki írását és akár anyagilag is támogatnák...ezt.