1848-49 szabadságharc csatái

Felbuzdulva, hogy minap említettem valahol,
gondoltam megtudnék kicsit többet a 48-as felmenőmről.
Ennek kapcsán tud vki segíteni, infókat merre találhatnék a cs.kir. 62./Turszky altábornagy/ gyalogezred tisztikaráról (itt volt főhadnagy) és bármi ezekhez kapcsolódót?
Később az 1. honvédzászlóalj tisztikarában szolgált szds-ként.
Várfogságra már mint dandárparancsnok-alezredes ítélte el Haynau - na ez a teljes homályos folt, hogy milyen dandár, mikortól, merre :/
Probalj rairni Loki19 felhasznalora, el tudom kepzelni rola, hogy tudna segiteni neked..... Akozepkori es kora ujkori csatak topikhoz sokszor hozzaszolt...

• Tetszik
Reactions: SirHiggins
Felbuzdulva, hogy minap említettem valahol,
gondoltam megtudnék kicsit többet a 48-as felmenőmről.
Ennek kapcsán tud vki segíteni, infókat merre találhatnék a cs.kir. 62./Turszky altábornagy/ gyalogezred tisztikaráról (itt volt főhadnagy) és bármi ezekhez kapcsolódót?
Később az 1. honvédzászlóalj tisztikarában szolgált szds-ként.
Várfogságra már mint dandárparancsnok-alezredes ítélte el Haynau - na ez a teljes homályos folt, hogy milyen dandár, mikortól, merre :/
@Loki19 ha erre jársz lszi?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Sajnos ezek nem elég részletesek, csak annyit ír, hogy a 62-esek 2 zlja átállt.
Nem is tudom, vmi ezrednapló, ezredtörténet amit talán keresek.
Bár az csak a cs.kir gyalezredbeli és utána az 1.zlj -ra adna ismeretet, a későbbi beosztásait nem tudom.

Azért a 'császár az kutya fasza' az menő :D

• Tetszik
Reactions: Kopi2000

Mindig is mélyen lesújtott, hogy egy olyan kiemelkedő ember, mint Görgey Artúr, milyen megvetésben részesült életében. Köszönhető mindez egy olyan szószátyár balfasznak, mint Kossuth...

Mindig is mélyen lesújtott, hogy egy olyan kiemelkedő ember, mint Görgey Artúr, milyen megvetésben részesült életében. Köszönhető mindez egy olyan szószátyár balfasznak, mint Kossuth...
Mostanában olvastam egy regényt, anno a könyvajánló azzal a címmel született, hogy Űr Görgey csatát vállal.
Egy amerikai tengerésztiszt írta, és gyakorlatilag 1000 %, hogy az eredeti is Görgeyn alapul, mert szinte szószerinti idézetek vannak benne Görgey Életem és Működésem című könyvéből. (Jack Cambell: Rendíthetetlen)
Ehhez képest idehaza még mindig tartja magát az áruló volt szöveg.
:(

• Tetszik
Reactions: Blitz97
.

Emléxem, hogy volt egy stratégiai játék (W-7/-8/-10 ? ), ahol le lehetett játszani 48-49-csatákat, hadjáratokat, asszem' a Muhi-csatát is.

Nem találom.

Vmi neves játék-gyártó motorja volt megvéve hozzá.

Tudja esetleg valaki, hogy hol elérhető? Nosztalgiáznék egyet...

A "nemzeti" elfogultságtól függetlenül is jó volt --szerintem--, "Panzer General"-szerű üzemmóddal is.

Jut eszembe, volt vmi oldal, ahol a web-oldalas futtatással leget játszani Panzer General-t, DOOM I-t, Super Mario-t és sok klasszikust. Az hol is van?

.

.

Emléxem, hogy volt egy stratégiai játék (W-7/-8/-10 ? ), ahol le lehetett játszani 48-49-csatákat, hadjáratokat, asszem' a Muhi-csatát is.

Nem találom.

Vmi neves játék-gyártó motorja volt megvéve hozzá.

Tudja esetleg valaki, hogy hol elérhető? Nosztalgiáznék egyet...

A "nemzeti" elfogultságtól függetlenül is jó volt --szerintem--, "Panzer General"-szerű üzemmóddal is.

Jut eszembe, volt vmi oldal, ahol a web-oldalas futtatással leget játszani Panzer General-t, DOOM I-t, Super Mario-t és sok klasszikust. Az hol is van?

.

Nonszensz és eléggé fel is b@sztam magam rajta.

Mostanában olvastam egy regényt, anno a könyvajánló azzal a címmel született, hogy Űr Görgey csatát vállal.
Egy amerikai tengerésztiszt írta, és gyakorlatilag 1000 %, hogy az eredeti is Görgeyn alapul, mert szinte szószerinti idézetek vannak benne Görgey Életem és Működésem című könyvéből. (Jack Cambell: Rendíthetetlen)
Ehhez képest idehaza még mindig tartja magát az áruló volt szöveg.
:(
Már bocsánat, de Görgey-t Jack Campbell Geary admirálisához hasonlítani. Egyébként megvan az egész sorozat (sajnos 4 rész magyar a többi angolul van, kurva jó, és még mindig folytatódik..) Magánban írhatunk róla, mert semmi köze 48-49-hez. Egyébként a régi rendszerben, megvédtek Görgey-t hogy nem volt áruló (szent szövetség, oroszok stb.) nos akkora 5-öst kaptam a tanártól, hogy kilógott a naplóból :)