1848-49 szabadságharc csatái

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 309
113
@SirHiggins
Ezt most miért kaptuk?
Amúgy az 1848as játék egy kalap lótusz. Magyar? Báhálinték kitettek magukért. De amúgy valóban történelmi mulasztás, hogy nincs ilyen komoly stratégiai játék. Lehetne. Mondjuk nem TW klónnal megalkotni a teljes magyar történelmi láncolatot, benne akár kiemelten 1-1 háborút lejátszani....szakember biztos lenne, ahogy a King Arthur is elkészült a Neocore Games keze nyomán.
Mert szerintem érdekes :D Osztrákokról képek meg viszonylag kevésbé vannak a köztudatban, pl
műszakiakról. Hátha más is kedvét leli az ilyenekben.

Akkoriban azért szerintem menő volt.
Valóban szórakoztató lenne egy ilyen, de ekkora piacra kétlem, hogy bárki
belefeccölne pénzt, hogy aztán a kis piac nagy része is inkább letorrentezze...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 447
29 505
113
Mert szerintem érdekes :D Osztrákokról képek meg viszonylag kevésbé vannak a köztudatban, pl
műszakiakról. Hátha más is kedvét leli az ilyenekben.

Akkoriban azért szerintem menő volt.
Valóban szórakoztató lenne egy ilyen, de ekkora piacra kétlem, hogy bárki
belefeccölne pénzt, hogy aztán a kis piac nagy része is inkább letorrentezze...
A stratégákat nem érdekli kinek a színeiben kell küzdeni, csak jó nehéz legyen meg a csapat menedzsment valósághű, esetleg jól állítható, az egységek kiegyensúlyozottsága is megfeleljen. Ha megfelően megtámogatná a fejlesztést a NER :eek: csak Negan berzerkedne... még a momentumosok is ezzel veretnék a parlamenti viták alatt a MiHa ellen. Sok platformra optimalizálva, mondjuk a 4iG megtámogatásával azért lehetne öldöklő lovasrohamot vezényelni a dél-koreai felhasználók ellen. :D Vagy kitalálni valami olyan csatavezénylést, ami az eredeti haditervek alapján, de on-line csapatparancsnokokkal zajlanak... Ha newbie vagy akkor csak mondjuk századparancsnok vagy...
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 462
14 175
113
Ennek gyökerei a Krími háborúig nyúlnak vissza. Itt elvileg a Monarchiának illett volna kisegítenie az oroszokat pl. 49 miatt, meg amúgy is, de inkább az angolok mellé álltak. Ezt az oroszok - joggal - nagyon rossz néven vették.

Csakhogy az osztrákoknak szánt pofon a mi arcunkon csattant.
Ennek a gyökere pedig 49-ig nyúlik vissza, amikor az oroszok beavatkoztak a szabadságharcba, amit pedig nélkülük reális megnyertünk volna.
Ebben az esetben viszont az osztrákoknak esélyük sem lett volna terjeszkedni a Balkánon, nélkülünk senkik lettek volna, Magyarországnak pedig nem voltak terjeszkedő szándékai, bőven elég volt normális Magyarország területi integritásának biztosítása.
Így az oroszok előtt szabad lett volna az út Konstantinápolyig.
Stratégiai hibát követtek el az osztrákok támogatásával.

Sajnos ez ilyen.

amúgy ennek a szabadságharcnak nemlett volna szabad kitörnie, 2,5 évtized szerves gazdasági-és polgári fejlődését törte meg + szeritnem az oroszok nélkül sem lett volna sikeres. A legnagyobb f*ságot akkor csinálták amikor kimondták a trónfosztást.

Erre kellett az oroszoknak lépnie a Szent Szövetség miatt.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 348
22 793
113
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85