2K12 Kub / SA-6 Gainful (Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 048
113
zrk-2k12-kub-jjiioo777-04.jpg

KUB-M_150501_03.jpg

Még egy kép az Észak-Koreai Kvadrat-MA-ról
KVADRAT-M_BELORUS_160325_02.jpg


KVADRAT-2L_190606_01.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1945

Guest
Ezen a képen Szerbiai KUB látható, lövészeten.

1975-ben alakult a zágrábi 149., és a zadari (iskola) 60 ezred.
1976-ban a nisi 230. ezred.
1978-ban a szarajevói 240.ezred.
1982-ben a kregujeváci 310. és a szkopjei 311. ezred.

Mindegyik Jugó KUB ezred 4 komplexumból állt, összesen 24-ből.
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Bleroka

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 323
76 951
113
1975-ben alakult a zágrábi 149., és a zadari (iskola) 60 ezred.
1976-ban a nisi 230. ezred.
1978-ban a szarajevói 240.ezred.
1982-ben a kregujeváci 310. és a szkopjei 311. ezred.

Mindegyik Jugó KUB ezred 4 komplexumból állt, összesen 24-ből.

Ők csapatlégvédelemnek vették amire való és az AF alatt kényszerűségből használták a repterek és városok védelmére?
 
T

Törölt tag 1945

Guest
Ők csapatlégvédelemnek vették amire való és az AF alatt kényszerűségből használták a repterek és városok védelmére?

Csapatlégvédelemnek vették mint mindenki más, aztán használták a különböző konfliktusokban a NATO gépeivel szemben.
O'Grady lelövése után, a vontatott csalikkal már elég jól tudták hatástalanítani.

SOG.jpg