Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tailless Fighter-Like Airframe Appears At Chinese Jet Manufacturer Shenyang's Main Plant
The appearance of the object comes after two new tailless heavy tactical jet designs appeared in the Chinese skies on Dec. 26.www.twz.com
Három hajtómű. Mi van, ha a harmadik generátort hajt?
Az energiatermelési célú harmadik hajtómű lenne az első jele, hogy ez hatodik generációs kísérleti gép/prototípus.Az igény miatt tisztán az efféle megoldás akkora pazarlás lenne, mint a külön emelőhajtóműves VTOL repülőgép.
Ha egy hajtómű csak villamos áramot termel (és a fúvőcső alapján az átmenő levegőmennyiség azonos a két oldalsó hajtóműével, vagyis ugyanaz a típus), akkor a repülés nagyrészében felesleges, mikor nincs nagy fogyasztás. Merthogy amit egy ekkora GTS teljes levett generátor teljesítményét megeszi, az max egy sok száz kiloWattos irányított energiájú fegyver. De ahhoz meg az energiát instant kell biztosítani, iszonyat lökésesen, így valamiféle energiacellás megoldában gondolkoznak, ami kisül, majd a generátor azt tölti újra. Az meg ciklikus.
Amúgy én is energiatermelésre tippelek, de hibrid megoldáként, vagyis alaphelyzetben menethajtómű, meg master áramtermelő (az újabb AESA radarok még többet fogyasztanak), viszont középvonalas elhelyezése miatt teljesítménylevétel/lengés nem okoz stabilitási problémát (csak tolóerő vesztést). Szóval a nagyfogyasztók generátorai ezen vannak, és fő rendeltetésében jet hajtómű, de egy tengelykapcsolóval átvált a fő generátorokra, amennyiben a villamos igény megnő (kb. mint az F-35B emelő Fan esetében).
És esetleg még meg is van boldondítva némi eltérő kétáramúsági fokkal.
Persze szerintem, a franc tudja, egy pár pixeles videóbol okoskodunk...
Én a középsőnél egy nagyobb kétáramúsági fokú, szubszonikus sebességre optimalizált menethajtóműre tippelnék, üzemanyag-megtakarítási céllal.Három hajtómű. Mi van, ha a harmadik generátort hajt?
Jó, hogy betetted, bár jobban örültem volna, ha Molni a korábbi generációk áttekintése helyett inkább az új elvárásokra és tervekre koncentrál.
Pont ez volt az utolsó fejezet/rész lényege, hogy senki nem tudja megfogalmazni, hogy mi is fogja elkülöníteni a 6.generációt az 5.től, mi az az előny, amitől az nem 5+ lenne mondjuk, hanem valódi generációs ugrásnak mondható előnyt biztosítana.Jó, hogy betetted, bár jobban örültem volna, ha Molni a korábbi generációk áttekintése helyett inkább az új elvárásokra és tervekre koncentrál.
1.5 petaflops számítási teljesítmény (kvantum-képességgel növelt)
Ez letezhet?A környezethez képest 1 C° fokon belül van a hőmérsékletkülönbség.
Én csak a videóban elhangzottakat írtam le, passz.Hat, kvantumszamitogepek regota (2010-es evek masodik fele) vannak, manapsag meg mindig ezek sok tonnasak, folyekony nitrongennel hutve.
Nem ugy tunik, hogy ezek 9 g-s fordulot birnanak 10-20 ev mulva.
Ez letezhet?
Pont ez volt az utolsó fejezet/rész lényege, hogy senki nem tudja megfogalmazni, hogy mi is fogja elkülöníteni a 6.generációt az 5.től, mi az az előny, amitől az nem 5+ lenne mondjuk, hanem valódi generációs ugrásnak mondható előnyt biztosítana.
Úgy nézem a korábbi fantázia képek + a kínai gép után az a "konszenzus", hogy az 6.gen aminek gyémánt alakja van
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..