A Gripen AESA radarját tesztelték a svájciak

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
<i>Iszonyú arrogáns és beképzelt? </i>

Nem értem, hogy mitől lennék arrogáns és beképzelt. Azért, mert zavar az, ha valaki téveszméket propagál vagy szimplán alaptalanul ekéz...? Komolyan mondom, hogy nem értek egyeseket itten...

A jelek szerint én írhatok bármit, egyesek úgyis élből belekötnek, csak azért, mert én írtam le. Tisztán látszott ez ott, ahol egyik kedves kommentelő élből beszólt, hogy mit ferdítek az orosz masinák terén, mikor láthatólag végig sem olvasta a művet. Azt is leszarta, hogy a forrásaim orosz könyvekből származtak, amit orosz tagok segítettek pontosan értelmezni. Ezek után én már csak tényleg facepalmot tudok ajándékba adni...

Szóval nem inkább az az arrogáns, aki folyamatosan beszólogat úgy, forrása nulla, konkrét krtikát meg meg sem fogalmaz és láthatólag a középiskolás fizikai is nehéz neki...?

Bocs, de ez olyan, mint bika előtt a vörös posztó.

Az AEGIS-es cikknél látató, hogy sokat kérdeztem, mert nem tudtam sokmindent, de az írás gondolatébresztő volt. Én sem tudok mindent, csak én nem állok neki szakértani meg trollkodni a témában...


<i>Össze kéne keresni, hogy csak amikor találomra beleolvasok a hozzászólásokba, hány helyen szerepel az, hogy “az [ÉN] cikkeimben már leírtam” [ti kis tudatlanok stb.]. Na mindegy… Nem szóltam inkább…</i>

Mert az írásaimat én írtam és nem a többiek. Azért vannak benne a köszönetnyilvánításban az emberek, mert ők is segítettek, de attól még nem ők írták. Tényleg ilyen nehéz ezt felfogni...? Amikor szószerinti idézet van, az is <b>pontosan meg van jelölve</b>, te zseni...

Megint csak azért jöttél, hogy trollkodj egy vastagot...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
"magalenin szerint:
2012. december 21. péntek @ 11:27

By the way, hogy azonnal hiteltelenítsem magam… :D
m.bazsi folyton azt mondja itt, ha jól látom (szerencsére nem olvastam végig…), hogy “nem csak az ő műve”. Aham. Össze kéne keresni, hogy csak amikor találomra beleolvasok a hozzászólásokba, hány helyen szerepel az, hogy “az [ÉN] cikkeimben már leírtam” [ti kis tudatlanok stb.]. Na mindegy… Nem szóltam inkább…"

A legtöbb cikk úgy jön létre, hogy egy másik hírt vagy szakirodalmat felhasználnak. Ha valaki egyben vesz át részleteket akkor megjelöli forrásként az adott művet. Finoman szólva is röhejes lenne, ha azt olvasnád hogy : lásd az x idópontban megjelent cikket melyben xy-tól idéztem, aki z-től és q-tól idézett. Attól hogy felhasznált más szakirodalmat attól még az adott iromány a saját munkája lesz. Ennyi erővel egy könyvben szereplő infonál keresd vissza mindennek az eredeti forrását?
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 651
113
Intelligencia kérdése, ki, miképp reagál erre. Mindkét oldalon. Ahogy megfigyeltem, a haditechnika - jelen esetben a repülés - egy olyan dolog, amihez valaki vagy nagyon ért vagy csak szeretne érteni. Korábbi emlékeim alapján ez a differencia személyesen sem tűnik el, csak ott arcon röhögik azt, aki hülyeséget beszél és kapcsolhat, hogy nem kellene ezt erőltetni. A stílusban van valami, amit írtok, mindettől eltekintve nem egy olyan figurába futottam én is bele (nem online) aki tette az eszét, mit ad Isten' néha nők előtt, közben arcpirító ostobaságok hagyták el a száját.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
dudi...És ezt most ne vedd személyeskedésnek mert csak hasonlatként írom:
Amire én céloztam : HA megjelent volna a cikked ÉS utána valaki idejön mindenféle érv vagy alapismeretek nélkül lefikázza, azt is hozzátéve hogy : De mit is várhatnánk egy "Bevetésre Kész" lövésztől?
Amivel már nyilván nem a művet támadja, hanem személyeskedik...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
duckdodgers

Oké értem mit akartál mondani!

Csak,hogy válaszoljak.Nem foglalkozok olyanok véleményével akiken látszik,hogy lövésük sincs az adott témában főleg nem akkor,ha nem azt támadja mit írtam hanem a témához való kompetenciámat abból kiindulva,hogy mi vagy ki vagyok.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Szerintem mivel rendszeresen jársz ide láthattad már hogy engem is torkolt le molni, nekem is volt vele vitám (ahogy Veled vagy másokkal is), mégsem sértegettem senkit. Az OK hogy molni néha megvadul, de ha egyet nem is értek vele, azt el kell ismerjem hogy sokszor nálam sem sok hiányzik hogy felrúgjam a szarosvödröt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
Nekem még nem nagyon volt olyan,hogy elgurult volna a gyógyszerem pedig volt rá példa,hogy valamit harmadjára írok le és ugyan az a butaság jött válaszként.De azért is vagyunk itt,hogy tanuljunk nem csak észt osztani.
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
"tényen ez nem változtat miszerint bunkó vagy"
Mióta eszem tudom BKV törzsutas vagyok, valahogy mániám figyelni az állami kicsiny népét. Tapasztalat: ergo az itteni kommentjei alapján Molni stilusa MAXIMUM "bunkó light".
Stílusa olyan amilyen. De amíg jókat ír/kommentel, addig nem érdekel. Ha valaki baromságot ír (+még alá se támassza), de a szája nagy, az már zavar (pl. anno Tacsk0).
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
Hans

Tacsk0-n lehetett nevetni vagy legalább is megmosolyogni amit írt(persze csak azután,hogy túltetted magad a mély döbbeneten).