molni
"Attól, hogy a rendelkezésre álló információkat, a kirakós darabjait összerakva bizonyos képességbeli eltérések bizony körvonalazódhatnak és ezen képességeket helyesen értelmezed. Mondjak konkrét példákat a műből, ami egyetlen F-15-tel foglalkozó könyvben sem volt téma? Mert van jópár.
Az írás, amitől még több, hogy vannak benne azok a bizonyos kitenkintések is, általános érvényű megállapítások, téveszmék eloszlatása, vagy szimplán oktató jellegű részek. Ezek a kék keretes írások. Ezek is olyanok, hogy könyvben sehol nem szerepeltek, csak fórumokon és netes hírekben. Ezek megírásában kaptam többször támogatást a köszönetnyilvánításban felsorolt emberektől. Hajtóműben AO kollegától, elektronikában Zord, stb.
Ezért van az, hogy ez nem csak az én művem. Nem csak az én tudásom van benne. Ezt is meg kellene érteni, mert igen fontos.
Azt állítod,hogy még a világon nem készült ily mű az F-15-ről?
Kb. egy tucat könyvből dolgoztam, de egyik sem volt ennyire átfogó. A könyvek egy része már csak egymást idézte vagy annyira lightosak voltak, hogy gyak. semmi olyat nem írtak, amit akkora már nem derítettem ki. Bizonyos szempontból azok többek összeségében azok a könyvek – tehát nem egyenként nézve – mert pl. a pilótakézésről vagy a radiószlengről többet cikkeztek.
A műszaki tartalom mélyéségben egyik sem közelíti meg az saját írásomat, lévén engem nem kötött sem terjedelmi korlát, sem szerzői jogok. Pl. mindenhol említik az önzáró tartályt, hidraulika rendszerről az, amit, de kifejtve ábrán elmagyarázva egyetlen F-15-ről szóló műben sem találtam hansolót.
A válaszom tehát igen, tudmommal egyedi, amennyire én meg tudom ítélni. Valamiben kevesebb, mint egyes könyvek, de az összességében nyújtott infó jóval több, de ez a mellékeletek és a töménytelen megnyitható külső hivatkozás miatt is van. Egy könyvet kinyitva nem kapsz videó linkekekt és tanulmányokat. Ezért nem is fair az összehasonlítás, de még ezeket eltüntetve is én úgy vélem, hogy tartalom szempontjából versenyképes a mű. Természetes, hogy egyes adatokat a forrásokból kellett kivenni, csak nagyon nem mindegy azok helyes értelmezése.
Azt leírtam én is csak úgy 1-1,5 mondatban,szóval nyitott kapukat döngetsz!
"Nem, de akkor nem sikerül megérteni, hogy mitől egyedi a mű."
Én információról beszéltem nem az egész írásodról.
Azért bunkóság mert alpári stílusban adod elő.Az pedig számomra elfogadhatatlan,hogy azzal indokolsz,hogy a munkád során és a magánéletedben is sok minden összejött ezért ingerlékenyebb vagy.
Velem ma közölték,hogy ne nagyon tervezzek karácsonytól nagyjából január első hetéig mert több mint valószínű,hogy a Honvédség leveszi a vállamról a programcsinálás súlyos terheit.De ez nem jelenti azt,hogy emiatt másokon töltsem ki a problémáim okozta feszültséget.