Ééééééés kinn a belgorodi Il-76 esetével foglalkozó Pergőtűz
Ha megengeded, Itt reagálok ha lehet, nem az eredeti topikban.
A gratulációkat lájkokat már begyűjtötted, én inkább szapulnálak néhány észrevétellel -ismersz- teljsen baráti, épitő szándékkal
:
- Mi a búbánatos f@sznak kiabálsz? Az utolsó két videódban az az érzésem (és nem csak nekem), hogy a kedves nézőnek (azaz nekünk) az értetlen taknyos gyerek szerep jut az iskolapadban, ahogyan a tanár sokadszorra próbálja emelt hangon és indulatosan elmgyarázni, hogy mi a tényállás. Az az érzésem alakul ki hallgatva a videódat, mint ha veszekednél valakivel, vagy előtte veszekedtél volna valakivel és "akkor most utoljára elmagyarázom g@ci"... Tudom, van amikor szájba kell rágni dolgokat, de egy széles elérhetőségű tájékoztató videónak -gondolom annak szánod- olyan egyszerű tájékoztató hangnemben kellene megszületnie. Igy egy "ordibálás az egész" (most túloztam, de csak hogy érzékeltessem merrefelé kell keresni a dolgot).
- Mindezekhez a "karcos" rád oly jellemző megismételhetetlen hangod ad egy spec feelinget az egésznek, de ezzel nincs is gond.
- Ami a vizuált illeti, az ikonikus falilámpa elhagyása már eredmény, de bevallom a függönynél nagyobb előrelépésre számitottam. Tudom nem a háttér a lényeg, de mikor megy a szöveg és nincs kiegészitő kép az ember a távolba bámul -valljuk be nem a szépséged az amiért szeretünk - és itt meg is érkeztünk a képekhez.
- A képanyag úgy kell ide, mint a..., nagyon. viszont jó lenne a megfelelő pillanatban bevágni, ha lehet pont annyi ideig, mig arról beszélsz, nem 5mp-re. Ezeknél is törekdhetnél a nagyobb formátumra/méretre, nem csak úgy ad hoc. Ha ez mindig valami egyen effektel jelenik meg az már azt mutatja, hogy szántál időt arra is, hogy kinézzen is valahogy a videó.
- A tartalomhoz meg annyi jutott eszembe, hogy a videó nagy részét elviszik a mellékszálak, magyarázatok, mire az ember a lényeghez ér már "kikiabáltad belőle" a lelket is. Önmagában nyilván az lehet a célod, hogy a kedves néző/hallgató össze tudja rakni az összképet, csak néha annyira meredek hallgatni a "kiabálást" hogy reménytelenül messzinek tűnik a videó vége, ahol a lényeget várja a kedves néző/hallgató. Szóval h a l k a b b a n
- Ha nem sürgős egy anyag közzététele szerintem érdemes pár emberrel lektoráltatni legalább a technikai részeket, mert én is osztom azt nézői véleményt, hogy a haditechnikai kitekintésű témáknál mint pl. H-22 is szerintem volt pár "meredek" kiejelentés, mint pl. mi mit képes lelőni nem lelőni stb.
Legvégül azért kijelenteném, hogy mindig jó ha valaki sok-sok munkával létrehoz nekünk ilyen tartalmakat és tudom, hogy a videózásban még az elején vagy, de a videó az videó, nem egy cikk,...a lehető legkorrektebb megfogalmazású és legtényszerűbb szakmai tartalmat kell közérthető, emészthető formában tálalni, ehhez pedig úgy tényleg mindennek nagyon szinkronban kell(ene) lennie. Ne "kiabálj"
, keress egy jó hátteret vagy használj virtuálisat, több időben a témához kapcsolt kép vagy videó (nem kell mindig Téged látnunk, miközben beszélsz
) és haditech témákban azért futtasd meg az anyagot ismerősök, hozzáértők között,nem kell annyit utóvágnod ill. nem megy ki pontatlan infó.
Szval hajrá!