A II. világháború (1939 - 1945)

Láncos kutya, MP-41-gyel
1736283904036-webp.513157

Lenne 1 kérdésem: volt a Németeknél rendszerben bármilyen nehéz géppuska? Mint pld az M2HB, vagy a DSHK?
Csak mert talán én siklottam el valami felett de sehol nem találok .

Lenne 1 kérdésem: volt a Németeknél rendszerben bármilyen nehéz géppuska? Mint pld az M2HB, vagy a DSHK?
Csak mert talán én siklottam el valami felett de sehol nem találok .
Volt is meg nem is. Alapvetően igen, mert a 13 mm-es MG131 volt a nehézgéppuskájuk. Viszont a különböző frontokon történő tuningolások és rögtönzéseket kivéve nem használták úgy, mint az amik az M2-t például. Nem szerelték hivatalosan páncélosokra, féllánctalpasokra… repülőkbe, repülőkre igen, illetve különböző légvédelmi alkalmatosságokra. Ritkaság számba ment, ha a csapatok magukkal rángatták bipodon vagy tripodon pedig volt hozzá.
Itt egy wiki link:

Volt is meg nem is. Alapvetően igen, mert a 13 mm-es MG131 volt a nehézgéppuskájuk. Viszont a különböző frontokon történő tuningolások és rögtönzéseket kivéve nem használták úgy, mint az amik az M2-t például. Nem szerelték hivatalosan páncélosokra, féllánctalpasokra… repülőkbe, repülőkre igen, illetve különböző légvédelmi alkalmatosságokra. Ritkaság számba ment, ha a csapatok magukkal rángatták bipodon vagy tripodon pedig volt hozzá.
Itt egy wiki link:
Érdekes , ahogy olvasom egész jól sikerült konstrukció volt , fura hogy nem használták gyalogsági támogató szerepkörben meg a járműveken, igazából semmilyük nem volt a gyalogsági kaliberek és a gépágyúk közt. Volt ennek valami oka vagy csak egyszerűen nem volt rá szükség?

Itt egy wiki link:
Azt se feledjük el, hogy járműre a 20mm est preferáltak, míg a gyalogosoknak nehezgeppuskanak ott volt a kitűnő mg34/42 lafettan.
Igazából nem volt szükségük a 13mmesre.

Érdekes , ahogy olvasom egész jól sikerült konstrukció volt , fura hogy nem használták gyalogsági támogató szerepkörben meg a járműveken, igazából semmilyük nem volt a gyalogsági kaliberek és a gépágyúk közt. Volt ennek valami oka vagy csak egyszerűen nem volt rá szükség?
Igen, nem egy rossz darab volt. Viszont ahogy @32karakter is írta, vagy daráltak az Mg34-el majd 42-vel vagy hozták a Flak 38 1,2 vagy 4 csövű verzióját és azzal vágtak rendet. Az a 20 millis durva lehetett földi célok és ember ellen.
flak-38.jpg

images

@Lator találtam egy elég jó összeállítást erről a 20 millisről. Hogy a szövetséges katonák ezt a fegyvert mennyire “szerették” azt mutatja az, hogy meat chopper néven emlegették.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Igen, nem egy rossz darab volt. Viszont ahogy @32karakter is írta, vagy daráltak az Mg34-el majd 42-vel vagy hozták a Flak 38 1,2 vagy 4 csövű verzióját és azzal vágtak rendet. Az a 20 millis durva lehetett földi célok és ember ellen.
flak-38.jpg

images
Emlékszel a Ryan közlegény megmentése c. film végére mikor a városban másznak fel az amcsik a Tigris tankra?
Ha jól emlékszem egy 20mm-sel lőttek a németek rájuk abban a jelenetben.
Durva egy jelenet volt az.

Wow, az az Mp41 nagyon furán néz ki, ilyet még nem is láttam.
Sokan tévesen azt hiszik, hogy egy MP-40 fa tusával, pedig egy tök külön modell.
Ráadásul ezt lehet Schmeisser-nek hívni, ellentétben az MP-40-el, amihez semmi köze nem volt Hugo Schmeissernek, vagy a fiának,
ehhez viszont igen :)

• Tetszik
Reactions: aquarell
Sokan tévesen azt hiszik, hogy egy MP-40 fa tusával, pedig egy tök külön modell.
Ráadásul ezt lehet Schmeisser-nek hívni, ellentétben az MP-40-el, amihez semmi köze nem volt Hugo Schmeissernek, vagy a fiának,
ehhez viszont igen :)
A “semmi köze nem volt” az csak annyi, hogy a fegyver gyártásának tervezésben és optimalizálásban részt vett Schmeisser, a fegyver által használt tárakat pedig szintén ő tervezte.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.