Szerintem megtaláltam a háború legtökösebb haditudósítóját Johannes Matthias Hönscheid főtörzsőrmester személyében. 1942. januárban csatlakozott a Luftnachrichtenkompanie-hoz és szeptember 1-től a Luftwaffe haditudósítójaként szolgált az Il Popolo di Sicilia német/olasz újságnál Cataniában. Ebben az időszakban fedélzeti lövészként is repült a III.LG1-gyel és a Kampfgeschwader 54-gyel. Összesen 28 harci küldetésen vett részt és egy repülőgépet lőtt le. Ezt követően haditudósítónak helyezték át Rommel főhadiszállására és a Déli Főparancsnokságra Kesselringhez. Kérelme után átkerült az 1. Fallschirmjäger Division kötelékébe és részt vett a szicíliai hadműveletekben Bataillon Grasmehl-el. A Monte Cassino-i harcok során hét ellenséges harckocsit semmisített meg közelharcban. Itt Cassinonál brit fogságba esett, sikerült megszöknie, de közben megsebesült. Csak részlegesen épült fel ezért 1944. szeptembertől már nem került a front közelébe.
Kitüntetései: Kriegsverdienstkreuz 2. és 1 osztály /
a Vaskereszt polgári változata, bátorságért és háborús erőfeszítések elismeréseként/, Frontflugspange für Kampfflieger in Bronze /
repülőszemélyzetként részvétel 20 harci bevetés után adományozták/, Flieger-Erinnerungs Abzeichen /
Repülő emlékérem, repülőszemélyzet leszerelésekor kapták a katonák/, Fallschirmschützenabzeichen der Luftwaffe /
ejtőernyőslövész, az ejtőernyős képzés befejezése után viselhették/, EK2 /
Vaskereszt másodosztály/, EK1 /
Vaskereszt elsőosztály/, Erdkampfabzeichen der Luftwaffe /
a Luftwaffe katonájaként támadásban, rohamban 3 különböző napon mutatott bátorságért/, Verwundetenabzeichen ezüst /
3. és 4. sebesülés után járt/, Nahkampfspange bronz /
15 közelharcban eltöltött nap/, Nahkampfspange ezüst /
30 közelharcban eltöltött nap/, Panzervernichtungsabzeichen ezüst /
harckocsi megsemmisítése közelharcban egyedül/, Panzervernichtungsabzeichen arany /
az ötödik közelharcban megsemmisített harckocsi után kapta a katona/, Deutsches Kreuz arany /
ismételten kiemelkedő bátorságért az EK1 megléte esetén/, Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes /
Lovagkereszt extrém harctéri bátorságért, azaz terminátor jelvény/.
A Lovagkeresztjének története: Frosinone és Monte Cassinohoz való visszavonuláskor összesen 7 harckocsit semmisített meg közelharcban és egy rohamcsapatot vezetve összesen 827 britet hadifoglyot ejtettek. 3 Sherman kilövése után majd 200 brit adta meg magát neki.
Ps. tudom
@SirHiggins, tudom a briteknél is voltak ilyenek csak ők még a seggükkel is bőrtrombitázták a Gádszévdekvínt, meg a sisakjukra volt ragasztva a Leica ezzel mintegy feltalálva a GoPro-t és így a teájuk sem löttyent ki a Market Garden-i dicsőségük közben.
Ha lejárt a büntid szívesen olvasnék is egyről.