Kezdjük az alján szerintem:
Azokból problémákból indulok ki, amit itt és más oldalakon leírtak a hozzáértőbbek.
Normális bakancs (nem tudom milyen, mert nem értek hozzá), normális gyakorló ruházat jobban rejtő mintákkal (pixeles, nem pixeles édes mindegy), egy értelmes málhamelllény (elvileg már évek óta
van, de nem rendszeresítették), több lövedékálló mellény (itt talán jól állunk úgy tudom), egy értelmes/modern pisztoly (talán Glock, de bármi jöhet, csak legyen), egy bullpup rendszerű fegyvercsalád (AK alapú is lehet, édes mindegy), kevlársisakok (nem lejártak!), éjjellátók, gránátok, gránátvetők, rádiók, szinte minden
.
földi Járműveknél: 60-80 darab Leopard 2A5, 100-140db Patria AMV moduláris rendszerben (Boxer, VBM Freccia, VBCI stb.), 100-150 Iveco LMV (vagy Mowag Eagle), 20-40db PzH 2000-es, még több Rába teherautó. A légvédelmi rendszerekhez nagyon nem értek, azokból is valami értelmes kis-közép és hosszú hatótávolságban
. <b>
</b>
A folyami flottillát is fel kéne rázni valami újabb/fejlettebb hajókkal, de itt se vagyok jártas.
Légierőnknél a 14 Griffmadarunkhoz még kellene kb ugyanennyi. A szállító flottához meg kb 4-6 darab C-27J Spartan vagy talán C–130 Hercules-ek.
A kávédarálóknál: 20-24 darab UH–60 Black Hawk, vagy talán NH90-esek, 10-15 db AH-1Z Viper.
És még ezeken kívül sok más egyéb dolog. Lehetne most részletezni, hogy miért ezek a fegyverek/járművek, de szerintem érthető, hogy miért ezeket választanám
. A számok nagy részét a körülöttünk elhelyezkedő országok fegyvereihez, járműveihez viszonyítottam (Ausztria, Csehország, Horvátország, Szlovénia). És gondolom levehető, hogy azért ez nem egy inváziós haderő.
de amúgy jön molni, dudi + más hozzáértőbb tagok, és szépen kijavítanak vagy elküldenek a sarokba mert hülye vagyok
.