A miniszter szépen elmondta a dolgokat.....értem én a cikkben leírtakat....általánosságban véve beszélt.....konkrét dolgokat nem ismerhettünk...
Biztos van már konkrét elképzelés is csak még nem nyilvános.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A miniszter szépen elmondta a dolgokat.....értem én a cikkben leírtakat....általánosságban véve beszélt.....konkrét dolgokat nem ismerhettünk...
Biztos van már konkrét elképzelés is csak még nem nyilvános.
"Kiemelte, hogy Magyarországon ma már olyan járműipari cégek működnek, amelyek révén a magyar fejlesztések – különösen az elektronikusan irányított járművek rendszereit illetően – a világ jelentős autógyártóinál is szerepet játszanak."
Ezek kb. úgy magyar fejlesztések, ahogy a külföldön élő magyar származású Nobel díjasok többségének sikerei magyar találmányok....
(Az első papírok egyike, amit aláíratnak veled ezek a cégek, hogy bármit fel-/kitalálsz a cég eszközeinek, adatainak, információinak köszönhetően, az a cég tulajdona.)
"a hadiipar mindig előre tekintett és „mozgatta a polgári tudomány fejlődését”.
Kivéve az elmúlt 25 évben...
"a magyar honvédségben „korszerű, modern gondolkodású fiatalok szolgálnak”.
A Magyarországon önvezető járművek fejlesztésével foglalkozó 5-6 multinál meg nagyon durva mérnökhiány van és legalább háromszor annyit fizetnek...
(Egyébként nekik épült a tesztpálya.)
Pl. Krauss-Maffei Wegmann vagy a Rheinmetall jelen van egyáltalán bármilyen formában Magyarországon?
A Magyar Honvédség még nagyobb méretű pilóta nélküli repülőt sem rendszeresített...
Lehet ezért csinálunk ilyen kis apróságokat, hogy ide jöjjenek, mert itt írta valaki, hogy ha lesz vásárlás akkor bizonyos részegységeket mi akarjuk előállítani és a teljes egészet is mi akarjuk összerakni itthon.Pl. Krauss-Maffei Wegmann vagy a Rheinmetall jelen van egyáltalán bármilyen formában Magyarországon?
Én aztán Facebookra rá nem kattintok.A currus faceebokján keressél rá a T-72 felújítás/modernizálás képre.
Én aztán Facebookra rá nem kattintok.![]()
Azt nem járja körül hogy amikor ök voltak hatalmon miért verték szét a honvédséget, meg az egész országot?Milyen harci feladatokra alkalmas egy ötven éves férfi?
Ezt a kérdést járja körül az ATV:
Azt nem járja körül hogy amikor ök voltak hatalmon miért verték szét a honvédséget, meg az egész országot?
Azt nem járja körül hogy amikor ök voltak hatalmon miért verték szét a honvédséget, meg az egész országot?
Találós kérdés: a valaha volt és most is regnáló kormányok közül a GDP %-ban mérve ki költötte a legkevesebbet honvédelmi célra?
Mert gondolom az adott kormány elkötelezettségét nézve ez az a mérőszám, ami jelzi hogy mennyire veszik komolyan a honvédelem kérdéseit.....
Ha a németeknek, 7. pc ho. sikerült 1940 ben Franciaországban 1 azaz egy nap alatt 240 km megtennie, akkor ez 2003 ban a US Armynak sem okozhatott túl nagy gondot.
Azt már csak neked, mint mindenhez is "szakértőnek" mondom, hogy ekkor sikeült először mobil vagy manőverező hadviselést alkalmazniuk.
Miért, nem az olaj miatt mentek?
- Erre a 240 km-re kaphatok forrást? Kicsit muris lenne, mert a FRA-GER-LUX határtól Calais és Dunq. kb. 400 km. Ezek szerint egy nap alatt tették meg a fele utat? Öööö, vannak kétségeim...
- Ezen felül hányszor kell mondani, hogy egyelemes mintából nem extrapolálunk...?
- Egyébként láttam én olyat forrásban, ahol arról szólt a fáma, hogy francia benzinkútnál tankolták a német harckocsit. Ja, hogy pont erről beszélek, hogy ez így megy a logisztika. Szólj, ha a sivatag közepén volt "bezinkút"..
- Erre a 240 km-re kaphatok forrást? Kicsit muris lenne, mert a FRA-GER-LUX határtól Calais és Dunq. kb. 400 km. Ezek szerint egy nap alatt tették meg a fele utat? Öööö, vannak kétségeim...
- Ezen felül hányszor kell mondani, hogy egyelemes mintából nem extrapolálunk...?
- Egyébként láttam én olyat forrásban, ahol arról szólt a fáma, hogy francia benzinkútnál tankolták a német harckocsit. Ja, hogy pont erről beszélek, hogy ez így megy a logisztika. Szólj, ha a sivatag közepén volt "bezinkút"..
Miért, nem az olaj miatt mentek?
Az is irreális, hiszen te is tudod, hogy mennyi a menetsebesség még ma is. Még, ha 16 órán keresztül is van nappal, akkor ez 15 km/h-s átlagsebesség úgy, ha egy pillanatra sem állnak meg...Szerintem a megtett út volt 230km nem pedig az előrehaladás.
Az is irreális, hiszen te is tudod, hogy mennyi a menetsebesség még ma is. Még, ha 16 órán keresztül is van nappal, akkor ez 15 km/h-s átlagsebesség úgy, ha egy pillanatra sem állnak meg...
- Szóljál, ha a nyersolajjal tankolod meg a járműveket...
- A hadművelet térségében azért az olajkutat számát megnézném poénból, még ha irreleváns is...
Nekik volt mivel....Szerintem a megtett út volt 230km nem pedig az előrehaladás.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..