A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerintem nincs azzal baj, hogy ezredes a pk., hisz az alakulat feladatrendszere, az MH-ban betöltött szerepe és a jellegzetesen magyar <i>"rengeteg alezredes"</i> állománytábla miatt kell egy ezredes oda.

Azt nem tudod, miért erőltetik ezt a szervezeti alárendeltséget a 25.-öshöz? Én továbbra sem értem, hogy miért pont oda kell jelenteni nektek.

MH Facebook, 88asok, vízi akadályok leküzdése

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1898273_586042654816459_143256395_n.jpg

:)

nalson

Szerintem lenne értelme de megvalósulni nem fog mert az összevonás is iszonyat pénzbe kerülne és akkor még hol van a a támogató zászlóalj felállítása...

antigonosz

A Budaörsi útról a Petőfi laktanyába benézva a Rábák fedél alatt állnak. legalábbis az a pár darab, ami látszik.

Mosolyognivalóan bájos ez a hír. :)
Mondani a semmiről, a semmit. :)

http://www.honvedelem.hu/cikk/42470_meg_kell_orizni_a_kozos_katonai_kepessegeket

Beszéd a Magyar Honvédség feladatszabó állománygyűlésén

http://www.kormany.hu/hu/honvedelmi-miniszterium/a-miniszter3/beszedek-publikaciok-interjuk/beszed-a-magyar-honvedseg-feladatszabo-allomanygyulesen

Micsoda pofák, pufi tábornok, meg meg hajas alezredes. Miről beszélgettek? 2 operett hadsereg szerelmi problémáiról?

Úgy látszik a Honvédségnél valaki nagyon beleszeretett ebbe a víztisztásba, ha ez így folytatódik, akkor 10 év múlva a honvédelem. hun a következő hír olvashatjuk majd:

dr Vizinger Jenő Honvédelmi Miniszter tegnap a Vízivárosban megszemlélte a MH 1. Bornemissza Gergely vízes dandár technikai bemutatóját.Az alakulat parancsnoka Wizmajer Béla dandártábornok úr elmondta, a dandár személyi állománya magas szinten, a nemzetközi kötelezettségeinknek eleget téve felkészült a legkisebb vízben található szennyeződés megsemmisítésére is a globális terrorizmus elleni harc keretében a világ bármely pontján 24 órán belül. A dandár gyorsreagálású harccsoportja munkáját segíti az újonnan hadrendbe állított interkontinentális ballisztikus víztisztító rakéta, amely a régebbi Grippenen (gazából Gripen ,de a cikkben is így szerepelt) is szállítható részekre szétszerelhető és a póttartályok helyére függeszthető víztísztító konténerekkel valósították meg. A régi, vadászrepülőgére telepíthető rendszert három gép hordozhatta, két gép négy konténerben vitte a a rendszer elemeit, míg a harmadikra a négy konténert függesztettek, benne a négy fős kezelőszemélyzettel meg néhány kulacs vízzel.

A Miniszter úr elmondta immár miután az elmúlt a Honvédségünk nem rés, hanem erős gát a a vízzel való küzdelem elleni frontján. A fejlődés azonban nem állhat meg, jövőre ugyanis kiírnak egy tendert, amely keretén belül a hagyományos erőket új 155mm-es NATO szabványoknak is megfelelő vízágyuk kerülnek beszerzésre, amellyel a régebbi, még a Varsói Szerződés idején beszerzett, elavult 152mm-es víztarackokat váltják le, amelyek már sem technikailag sem erkölcsileg nem felelnek meg a XXI. század kihívásainak.

Hende Hajnalka

honvédelem.hu 2024.április.1.

TG

@ambasa :) Látom felstufoltad magad :D

Komolyra fordítva szót. Ez vizes mizéria talán csak talán azért fontos, mert ugye a jövő háborújában is a csapatok ellátása igen fontos.
Ugye bár élelem nélkül az ember legjobb tudomásom szerint 10-15 napig is bírja, de víz nélkül 3 nap.
Szóval mivel ez lehet fontos kérdés lesz, és elakarsz adni haditecnikai portékát, szóval mint mindig az adott hadseregbe rendszeresítened kell. jé és logikusan mindig valahogy össszeáll a rubik kocka, mert persze vezetékes víz biztos olcsobb lett volna. nem hiszem hogy nem tudták-.

Ugye bár élelem nélkül az ember legjobb tudomásom szerint 10-15 napig is bírja, de víz nélkül 3 nap
És lőszer, felszerelés, tüzérség, légi támogatás, üzemanyag, harckocsik, stb. nélkül szerinted mennyi ideig bírja majd?

Biztos nagyon fontos volt ez a lépés, bár nem tudom, hogy akkor amikor még sorkatonák is szolgáltak ott, vagyis a vízrendszerenek nagyobb kapacitással kellett bírni akkor, hogy oldották meg. A víz kétség kívül nagyon fontos, nekem nem is ezzel van bajom. Csakhogy amikor a helikopterekről, szállítógépekről tüzérségről, pánáclosokról álmodozunk és a Miniszter úr a magyar hadiipar fontosságáról beszél és arról, hogy máshol milyen nagy százalékban elégíti ki a honi gazdaság a saját fegyveres erők igényei, akkor egy kicsit olyan érzésem van, hogy megint a hegyek vajúdtak és egeret szültek.

Nem stuffoltam fel magam, ez annyira szánalmas megfejelve a tegnapi hírrel, ami szlovák katonai látogatásról szólt és az abban lévő két képpel, hogy ez inkább már tragikomikus. Szerintem a helikoptertendert mindenképpen meg kell előzni egy rendkívüli és a közbeszerződési eljárás alól felmentést kapó beszerzésnek amelyben futógépeket és fodrászollókat szerzünk be.

TG

Így nem kellenek fizetni vízszámlát. Igazából nem nagy szó,a multi cégünknek is van de 2x ekkora kapacitású. De még a régi állattartó telepeken is volt, Máv telepeken stb. Ennek nem kéne azért címlapsztorinak lenni szvsz. A jövő hadseregének nem tudom mennyi víz kell, azok szvsz robotok lesznek úgyis.

Honvédelmi Minisztérium által felügyelt hadiipari cégek nemcsak a hadsereg működését biztosító szolgáltatások terén hatékonyak

Ezt pont fordítva igaz. Csak a civil szektorba tudnak felmutatni valamit.
Mikor már azt gondolom a magyar hadügyi PR nem tud meglepni..... Még egy vizesblok, Na Neeeeee