Az hogy a MEADS-ban több féle rakéta elképzelhető, és egy közös USA-Német-Olasz fejlesztésként indult.
The prime contractor, MEADS International, is a multinational joint venture headquartered in Orlando, Florida. Its participating companies are MBDA Italia, MBDA Deutschland GmbH, and Lockheed Martin.
Sok részegység a körítésben amerikai, nem mellesleg Florida, Orlando a főhadiszállás. Hallottuk már a napokban szerintem Floridát.
Van a rendszernek egy jó drága dedikáltan ballisztikus rakéta elleni védelemre gyártott rakétája, ez az amerikai PAC-3.
Kb. szerintem erről beszélt Szijjártó hogy ezzel védeni fogjuk a kritikus infrastruktúránkat, a térségben ugyanis pl. a román szövetségeseink ATACMS-ot akarnak vásárolni.
Szerintem lesz a MEADS-hoz ezek után PAC-3 az ABM képesség miatt.
Aztán van egy német rakéta is hozzá, ezt a DIEHL gyártja, az a DIEHL aki jön hozzánk, ez lesz a repülők és egyéb hagyományos légi célok elleni olcsóbb és tömegesen beszerzendő rakéta, ami közepes hatótávolságú. Szintén stimmel a hatótáv is. Napokban volt Magyar-Német ünnepélyes államközi szerződés. Szerintem ott volt többek közt az IRIS-T SL aláírva.
A két rakéta együtt egy komoly RENDSZER.
Ez is stimmel.
Maradjunk annyiban, igen meglepődnék ha nem ez lenne...