jaaaa , bocsi azt hittem hogy az Ő beszerzésükből következtetsz hogy itthon mennyiért lehetne feltuningolni a mi T72-eseinket , sry félreértettem akkor a szándékot, a cseheknél nyilván több T72 van
1.)nem tudsz semmit mert csak az üzlet összértéke lett nyilvános , külön-külön érték nem
2.) tény hogy kevés az a 24 db technika DE :
ez is egy megoldás hogy nincs dandár közvetlen tüzérség DE hadosztálynak rohadt kevés , anno 1 dandárunknak volt 18 M30-as tüzérségi eszköze + a közvetlenek ,esetleg rakétatüzérség vagy még több csúzli (más vassal) , én egy dandárnak adnék 24 csúzlit+8 ATACMS-ot , ez is rohadt sok ahhoz képest ami most van de elégnek szerintem elég egy dandárnak de az is tény hogy NEM kell mindenhova PZH , én a "nehéz" meg a "közepes" dandároknak adnék PZH-t meg rakétás eszközöket , a könnyűnek meg táborit , M777-et pl , hiába mondják itt páran hogy fos , nem nem az, egyéb táborira beruházni meg... VAGY valami Zsuzsi féle cuccot adni nekik Grad féle sorozatvetőkel kicsit elfogult vagyok de lényeg hogy ATACMS jobb lenne
egyetértek , ahogy írtam fentebb , bár ha a Leo-t elbírja akkor a PZH-t is bírni fogja
hol is bizonyították mindezt? meg miért lenne felesleges fegyverkezniük? oké hogy jobb helyen vannak európában mint mi de a NATO nem USA itt az öreg kontinensen , az egyes tagországoknak igenis kell hogy legyen némi hadereje, a többi részt meg nem is értem , dolgoztam anno is csehszlovák /cseh katonákkal , nem mondhatnám hogy bármiben is kevesebbek lennének mint mondjuk egy osztrák vagy olasz , nyilván a technika más az oké de kicsit erős szavak szegényeknek , nem érdemelték ki