Te nem értetted meg. A 37650 fő a jelenleg célba vett keretszáma az MH-nak. Ténylegesen meg....
Fogadjunk egy virtuális túrórudiban, hogy 1 év múlva sem lesz meg ez a szám, ha nem lesz változtatás a rendszerben! Meg 2 múlva sem. Lesznek szép laktanyák, lesz ruha, cipő, fegyver, lesz kiválasztott IFV, itt lesznek az A4-ek, stb. de létszám nem lesz!
Na AKKOR mit fognak csinálni szerinted??? A sorozás a "végső megoldás", de szerintem mindenkinek ott kell tartania a kis kobakjában...
Ahhoz, hogy meginduljon a "tömeg", ahhoz szerintem minimum 50%-os, de inkább nagyobb emelést kellene tolni. Olyan viszont nem lesz. Mert így is jelentős tétel a bér jellegű kiadás a HM költségvetésében. Messze vagyunk szerintem még mindig az 1/3-ados kívánatos résztől... (majd megnézem, hogy pontosan mi a helyzet)
Talán lehetne még egy komolyabb szerződéses "aláírási" pénzzel növelni a létszámot, de ott is komolyat kell ám virítani, hogy eredményes legyen.
Pl. 2M Forint minden
új jelentkezőnek, aki aláír egy 5 éves szerződést. Aki hamarabb leszerel, annak meg vissza kell adnia. Természetesen az egészet! (ez még rímelne is jelenleg futó családtámogatási rendszerre). Ez 20Mrd forint lenne 10.000 (!!!) új jelentkező esetén! kb. 600mrd a jelenlegi költségvetés. Éves keretszámokkal simán kordában lehetne tartani a létszámot. Még komoly felvételi feltételeket is be lehetne vezetni!