Nem vagyok naprakész a honvédséggel kapcsolatos hírekből, de mikor bejelentették a leókat én tisztán emlékszem hogy úgy fogalmaztak: lesz 44 A7-es meg 12 A4 kiképzésre, amit először bérlünk aztán itt maradnak.
Ez kétségtelen, ugyanakkor nem árt szétnézni a jelenleg zajló konfliktusokban -különösen az ukrajnaiban-, látható hogy egy elhúzódó konfliktus esetén(mert nem lehet úgy hozzáállni hogy úgysem lesz ilyen) nagyszámú lövészre van szükség még egy ilyen relatív kis ország esetén is, úgyhogy közben nagyobb mennyiségű ember állhat kiképzés alatt. Ezeknek eszköz kell, fel kell halmozni az egyéni felszerelést, kézifegyvereket és gyalogsági nehézfegyvereket, illetve a hozzájuk való lőszert.
Hegyekben kellene álljon a ruházat, sisak, málha, mellény, bakancs, optika és megfelelő számú éjjellátó, gépkarabély, géppuska, könnyű géppuska, kézigránát, harckocsi elleni akna, kisebb mennyiségben de szép számmal az automata- és csőalatti gránátvető, nehézgéppuska, 81mm-es aknavető, RPG és CG lőszerestül, rádió meg még a franc tudja mi. Ja és ezek mellett nagyobb számú páncélozott terepjáró(minek nevezik ezeket? infantry mobility vehicle?) rajszállító és egyéb kialakításban, hogy legyen egy teljesen alap jármű amiben harcba lehet engedni őket.
A megmaradt zömében szovjet nehézfegyverzetet és járműveket megvizsgálni hogy mi használható elfogadható költségek mellett, a T-72-t(csak és kizárólag ha megfelel ennek) fel lehetne használni kisegítő feladatokra, mondjuk távirányítva aknataposó vagy épp aknarakó készülékkel, csali radarral(mint a jugó MIG-21 radaros megoldás,csak az épp fix volt) vagy másra. Hangsúlyozottan: ha valóban megéri.
Ugyanígy meg lehetne nézni a D-20 tarackokat érdemes-e letárolni, a páncéltörő rakétákat is addig üzemeltetném amíg csak van bennük üzemidő.
Haha, te nem tudom milyen történelemkönyvet néztél de néhányan például a határon túl lehánynának ha ezt előadnád nekik.
Ki a francot érdekel a német érdek? Első a magyar, szarok rá hogy a német pénzes rétegnek jó-e vagy sem.
A Rozsomák tökéletes választás lenne.