Ukrán motor viszont egész jol bevált.És ha nem ők gyártanák,még jobb lenne.Briteknek sem jött be az ellendugattyús, sok probléma volt vele.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ukrán motor viszont egész jol bevált.És ha nem ők gyártanák,még jobb lenne.Briteknek sem jött be az ellendugattyús, sok probléma volt vele.
Na azt neee
10 évig megint nem vennénk semmit mint a gripenél
Kb tényleg akkor fogok.Akkor te se hisztizz a személyi felszerelés miatt
Majd 5 év múlva kapsz mellényt, sisakot
Pedig ha komolyan gondolnák,hogy önálló országvédelmi erő,akkor a kutyaközönséges toprongyos gyalogos kistafirungozásával kezdenék a dolgot.Akkor te se hisztizz a személyi felszerelés miatt
Majd 5 év múlva kapsz mellényt, sisakot
A végén úgyis a politika dönt. Na most ha a környéken a "szövetségeseink" nyalnak ezerrel lehet érdemes elgondolkodni hogy lehet valahogy behozni a hátrányt. NASAMS-on kívül ami megütné még az ingerküszöböt az F-35 meg talán valami APC?
Ilyen kis államoknál a beszerzés amúgyis a hatalmak kegyeiért való harcról szól hogy ha forrósodik a helyzet legyen szövetséges.
A török meg a görög is szövetséges, és ők se Oroszország ellen mérik magukat.
10 ???? Lenne az 20 is!Na azt neee
10 évig megint nem vennénk semmit mint a gripenél
Konkrétan mire gondolsz?
egyet értek , nekem is van Svédben élő ismerösöm és nekem akar leckét adni minden nap hogy itt nálunk mi a rossz és náluk minden milyen jól müködik. Vicc , semmi köze nincs hozzá 1 szeget nem rakott arébb hogy ott ilyen társadalmi berendezkedés legyen.Nekem nincs azzal bajom, ha valaki külföldön dolgozik. Mindenki ott boldogul és úgy, ahogy szeretné. De annál undorítóbb dolgot, mint kintről a jóból(amit qrvára nem ő teremtett meg, csak beleült) fikázni az itteni dolgokat, nem igen tudok elképzelni. Örüljön, hogy jó helyen él, hogy elégedett az életével, de ne járjon már ide vissza köpködni, úgy, hogy nem tesz semmit sem ezért az országért.
Ez kb. olyan, mintha az itt élő nigériai orvos visszaírogatna haza, hogy mekkora sz@rok vagytok, még aszfalt útra sem telik.
Oké, oké teljes mértékben igazad van, mert egy időben 26-ig csak a szállítógép beszerzése volt betervezve és ahhoz képest, azért történtek igen jó beszerzések. Csak tudod evés közben jön meg az étvágy, legalábbis magamból kiindulva. Ezelőtt egy pár évvel ki mert gondolni Leokra vagy PZH-kra. Én személy szerint akármilyen bejelentésnek örülnék, most elsősorban egyéni felszerelésre gondolok ; jó bakancs, sisak, én ilyennek is tudnék örülni. Csak az a gond, hogy mindig várunk valami választásra vagy eseményre, hogy az számunkra kedvező legyen, szerintem az amcsiktól is azért nem veszünk komolyabb felszerelést, mert bejön egy demokrata elnök, akkor szívhatjuk. Még egy dolog: a C130-as szállító repülőgépekhez kell-e kongresszusi engedély? Mivel a rakétákat már jóváhagyták. Erről egy szó sem esett.Öcsém 20 évig semmi se volt most meg azon hisztiztek, ha fél évig nincs bejelentés, nőjetek már fel könyörgöm.
Ukrán motor viszont egész jol bevált.És ha nem ők gyártanák,még jobb lenne.
Nincs olyan fejlesztő kapacitása egyiknek sem,mint az amerikaiaknak.
Különben szerintem az ellendugattyús dizel rejti magában a legtöbb lehetőséget-csak nem az ukrán iparnak kéne gyártania.
Nem,ellendugattyús.Boxer az AMX30ban van.Azaz boxer?
Az előző oldalakon erről tárgyaltunk
Mikor a pakik motort kerestek a kinai licenc hk-jukba,az 6TD mellet kötöttek ki.Mondjuk az MTU motorját akarták,de azt nem kapták meg.De brit,francia,amerikai és orosz motorok benne voltak a pakliba.Egyik motor se birta úgy a gyűrődést,meg a magasságot(mondjuk egy Junkers repülőgép dizelmotor az alapja).Ésha nem az ukránok gyártanák,még jobb lenne.Volt azzal is sok gond anno, a csapatoknál gyári mérnökök voltak állandóan többek között a motor miatt is. Talán nem véletlen, hogy a T-80-ba már gázturbinát tettek (igaz az se vált be náluk).
igen, bocs, kómás voltam.Azaz boxer?
Az előző oldalakon erről tárgyaltunk
"Azonban a VMD-t annyira rossz hírű cégnek tartották még a kartellezők is, hogy nem akartak Maróthékkal üzletelni. A VMD-nek ezért partnert kellett igénybe vennie a részvételhez, mivel „a gyártók elzárkóztak a VMD-vel való együttműködéstől a VMD korábbi üzleti gyakorlata és piaci hírneve miatt”. Ezáltal pedig hiába találták meg a VMD-nél a kartell bizonyítékait, nem látták bizonyítottnak, hogy részt is vettek volna a kartellban, csak a partnerük. "
Ez kicsit vicces rész. Magyarul. Maróth annyira büdös, hogy vele nem bizniszelnek ezek a fess nyugati cégek.
Más kérdés, higy az Airbusnak nem volt probléma.
Z2026 nemzetbiztonsági kérdés is, ezért nálam mindig felmerül egy ilyen jól informált cikk kapcsán, hogy az infók honnan vannak és mi volt a szándék.
Hogy igazad lesz-e és Maróth szétlopja a Z2026-ot még nem tudatjuk. Ha a 3,6mrd-os török biznisz lesz az alkotmányos költség egy több ezer mrd-is programban, akkor az nagyon aprópénz. Egyelőre más nem merült fel.
Az így kevés szerintem.Az amraamokkal az USA felé is léptünk volna.
Erős a gyanúm, hogy azért késnek a bejelentések, mert Maróth már mindenre ráteszi az alkotmányos költséget. Végül lehet másfélszeres, vagy akár kétszeres áron fogunk vásárolni feleannyi hadieszközt, ellentétben az eddigi maróthmentes beszerzések igen jó áraival és a horror pénzt a semmiért lenyúló közvetítőkkel intézett kis török beszerzés a főpróbája a hátralevőknek. Vagy a lenyúlás egyik modellje a sok közül, amit ez a hallatlan tehetség még kitalálhat!