Én nagyobb - JÓÓÓVAL nagyobb - ellentételezésre számítok!
Rosomak
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ebben nem vagyok biztos. Mert a tender eredményhirdetésére a múlt év végét adtak meg.Csak megjegyzem, hogy OrbiBaba a héten volt Kaczynskynál meg a lengyel min. elnöknél. Mki azt hitte, higy az új EU trollpártot akarták összegründolni, aztán meg lehet Z2026-on tárgyaltak.
Mint az tendert és részvételt eredetileg bedobó, külön is szeretnék gratulálni a cégnek!!!
És kiemelném, hogy a hazai ilyen irányú sikereket figyelembe véve, és a lengyel piacot elnézve is:
Ezek szerint teljesen jogos volt az esélytelenek nyugalmának tűnő magabiztosság, valamint a saját termékben való bizonyosság.
Nagyon sok sikert kívánok a szállításhoz, és a szerződés hibátlan teljesítéséhez! Reméljük jó példával tudnak elől járni a magyar hadiipari szegmensnek!
Akkor a V4 együttműködés keretében kezdhetünk nézegetni a lengyel cuccok között...... hasonló értékben.....
Egészen erre gondoltam.Mennyi lehet egy ilyennek az ára? Szerintem a kb. 100 db is jelentéktelen összeg egy Rosomak üzlethez viszonyítva. Vagy mire gondolsz?
Kis érdekesség
Szerb M-80A (Jugó bmp) modernizáció
https://www.armyrecognition.com/wea...a_tracked_ifv_infantry_fighting_vehicles.html
hihetetlen fosul néz ki.
Majd kapnak az oroszoktol rendes bmp-t.
Nem erre utal a Lazar beszerzése és rendszerbe állítása sem.Majd kapnak az oroszoktol rendes bmp-t.
Én nem mondanék le soha revízióról, ilyen begyöpösödött hülye vagyok, de hogy trendi is legyek nem XX. századi, hanem XXI. századi módszerekkel kellene megvalósítani.Reméljük nem mostanában, mert azért azt a vajdaságot le kéne nyúlni, mikor a bosnyákokkal meg az albánokkal viaskodnak. Ha már a 1995-1999-ben nem tettük.
Hát erre semmi sansz nincs. Marmint hogy ebben a szerb utat kövessük.Csak a Honvédségnek ne legyen ezekhez semmi köze... vegyenek valami jó és kiforrott típust a katonáknak.
Nem fognak. Max bmp-2 et egy két zl mennyiségben. Azért arra ügyelnek hogy csak "minimálisat" kapjanak. A határvonalra ügyelnek.Reméljük nem mostanában, mert azért azt a vajdaságot le kéne nyúlni, mikor a bosnyákokkal meg az albánokkal viaskodnak. Ha már a 1995-1999-ben nem tettük.
Már a 6x6 os ússzóképes lazart is fejlesztik. Valószínűleg moduláris toronyal. Erre utal is hogy nemrég kezdtek új gyártócsarnokot építeni. Szerintem a lazar-3 is tovább fejlesztik. Csak tőkére várhatnak. Kevés az anyagi forrásuk.Nem erre utal a Lazar beszerzése és rendszerbe állítása sem.
Kis érdekesség
Szerb M-80A (Jugó bmp) modernizáció
https://www.armyrecognition.com/wea...a_tracked_ifv_infantry_fighting_vehicles.html
hihetetlen fosul néz ki.