A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Orbán semmi újat nem mondott. Lényegében a rendszerváltás óta hallgatjuk, hogy reform, modernizáció, fejlesztés jön MAJD valamikor az elkövetkező években, talán, ha lesz pénz.
Egyszer végre ha úgy jelentené be ezt egy politikus, hogy valami fajsúlyos fejlesztéssel közösen (pl helikopter beszerzés szerződésének az aláírása, vagy bármi) akkor talán még el is hinném.

A beszerzési adatok? db szám ? járművek típusai ?

Már évek óta hallgatjuk ezt a modernizációs folyamatot

És ahogy ltáom külföldi haditechnikai oldal is lehozza .

http://www.armyrecognition.com/october_2014_global_defense_security_news_uk/hungary_is_in_a_process_of_modernization_of_its_armed_forces_with_new_defense_spending_0310143.html

Ebbe az egy órába a készülődés és a csomagolás is benne van?
Ez egy igazi hungarikum!

Szerintem a hadgyakorlat időtartalma teljesen reális volt (1 óra). Ennél tovább úgysem maradnának harctevékenységre alkalmas állapotban, így gyakorolni is fölösleges az 1 óra letelte utáni időkre :-)

Szerintem a hadgyakorlat időtartalma teljesen reális volt (1 óra). Ennél tovább úgysem maradnának harctevékenységre alkalmas állapotban, így gyakorolni is fölösleges az 1 óra letelte utáni időkre :-)

Meg most demonstráltak Orbánnak, egy gyors harcérintkezést és csókolom... Nem fog ott állni egy fél napot a terepasztalnál :-D
Gondolom a látvány elég nagy hangsúlyt kapott...

alfa74

Akkor sem értem.

fip7

Be is baszna ha egy katona egy óránál tovább ne lenne harcképes.

elég sokat kötekedsz mostanság. Ha ezt én írtam volna akkor tuti most belekötöttél volna hogy:

"Mi ellen, ki ellen, mekkora erők ellen, milyen körülmények között lenne harcképes egy óráig egy katona? "
Plussz még, tuti fokoznád a dolgot azzal is, hogy most elsővonalas lövész katonára vagy egy hiradósra gondoltok-e? .....
Én mindig is tiszteltelek dudi, ne tanulj Molni stílusából.

danielblack

Ha neked adnék egy fegyvert meg lőszert te is tovább maradnál harcképes egy óránál(vagy bárki aki ide szokott írni).

danielblack

A stílussal kapcsolatban pedig nem gondolom,hogy bunkó lettem volna bárkivel is(nem is szólt senki ellen).

dudi

Én nem a katonák állóképességére céloztam az 1 óra harctevékenységgel.

Nem tudom milyen irreguláris csapatokat szimuláltak, de ha olyanokat, mint Ukrajnában a népi milíciák akkor hidd el, 1 órán belül elfogyott volna az 1000 ember és a 400 "technika".
Kezdjük ott, hogy a népi milíciáknak van BM-21-e és jó pár T-64/T-72-s harckocsija amiket tudnak is használni....
Ha viszont könnyű gyalogos, támogatás nélküli erőket szimuláltak, akkor viszont érthető ha tovább bírják a honvédek, mint 1 óra...

danielblack

Ha neked adnék egy fegyvert meg lőszert te is tovább maradnál harcképes egy óránál(vagy bárki aki ide szokott írni).

Ez így értelmezhetetlen. Ha halott vagy súlyosan sérült, akkor harcképtelen. Az pedig az első 1 másodpercben is összejöhet, nem kell oda egy óra. Akkoris harcképtelen, ha teljesen egészséges, csak a feje mellett elsüvítő lövedék után összehúzta magát a sarokba, behugyozott és sírva az anyját hívja. Ennél sincs időkorlát.

fip7

Beépített területen minimum 5x akkora erővel kell rendelkezned mint az ellenség,ezek után ki lehet találni,hogy nem egy zászlóalj vagy század tört be a gyakorlat scenáriója szerint.

Lehet, hogy páran elvannak tájolva, de kb. augusztus vége óta tart a Közös Fellépés, és a nyilvános miniszteri pofavizit tartott egy óráig, de gratulálok, hogy sikerült kiragadni a lényeget és lovagolni rajta, azért a HTKA, azt hittem több ésszel és tisztelettel közelít a Honvédség felé...

És a "nagy formátumú" első emberünk legalább elégedett volt a látottakkal?
Decemberben Hende megy a levesbe.

Azért egy tartalom nélküli kijelentésen és egy rövid katonai bemutatón, amiről szintén elég kevés információ van nagyon el tudtok rágódni ... mint egy gumicsonton. :)