K
kamm
Guest
Csak én érzem azt a 16 hajót 600M$-ért kicsit soknak még úgy is, hogy kapnak hozzá kiképzést meg egyéb dolgokat?
Baromi draga.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak én érzem azt a 16 hajót 600M$-ért kicsit soknak még úgy is, hogy kapnak hozzá kiképzést meg egyéb dolgokat?
Baromi draga.
SZEREZTEK(Ukrajna) EGY "JÓ" ELLENSÉGET(oroszok), MAJD UTÁNA választottak egy "jó" szövetségest(USA).
Gratulálok.
20-30 évig el lesznek foglalva a belső gondjaikkal.
Nekünk jó, meg tanuljunk is belőle!
Jövő héten július úgyhogy jöhetnek az első
Igen!Mindent hülyeseg megvenni ami nem a legmodernebb.Amit ma veszünk az vagy 30 évig kell,hogy jó legyen.Nem nehéz belátni ha ma nem a legmodernebbet veszed hanem egy 30-40 éves technológiai színvonalat(ami már ma is elavult) akkor milyen lesz az a technika 10-20-30 év múlva....?Nagy hülyeség lenne ezekből még 20-80 darabot beszerezni? Egyáltalán mennyi lehet az ára, 2-3 millió euró?
Valamiért a fórumon óriási hypeja van a legyen jó sok szarunk szemléletnek.El nem tudom képzelni,hogy ezt miért erőltetik sokan...De abban biztos vagyok,hogy akik ezt a nézetet vallják fel lennének háborodva, ha az okos telefon helyett egy 3310-es,a PC/laptop helyett egy Pentium II-es az autójuk helyett meg egy Wartburg várná őket otthon amikor hazaérnek a melóból.
50 leóba, baszhatod sajnos a modernizációt ha a vas szétrohad alattad, 40 éves anyagnak a folyamatos használat után olyan belső anyagfáradásai lehetnek amik mondjuk még extra 15 évet nem bírnak ki, a vasnak is van szavideje.Én a duál processzoros, két-VGA-s, 32GB RAM-os számítógép helyett(min. 250e HUF) vettem egy egy CPU-s (azért 6 magos ), nV Ti1050-s, 8GB RAM-os gépet.
...meg 2 hasonlót a 2 gyereknek!
Mert van egy szükséges mennyiség ! ! !
Nem elég ha a díszszemlén van elegendő ! ! !
1, "Szerveztek" nekünk legkevesebb 2-3 ellenséges szomszédot. ...optimista voltam.
2, Nem egyedül "szoktak" jönni.
3, Ezért nekünk 150 MBT is kevés. Szerintem.
4, Miből??? Miből??? és harmadszor is Miből???
A költői kérdés: 5o Leo a jobb, vagy 200-250 Olcsóbb, pl: modernizált -a'la IDF- T-72. (az újabb 50 Leo árára gondolok)
Te az 50 Leo egyikébe ülnél-e, vagy a 250 IDF-es T-72-be.
Ne feledd: bármelyik szomszédnak egyedül is van 50-10 ATGM-je. (...stb... )
Én a 250 T-72 egyikébe.
...mert 250-500 ATGM-je még két "szomszédnak" együtt se nagyon van ! ! !
Mibe ülnél? Érdekel a válasz!
Valamiért a fórumon óriási hypeja van a legyen jó sok szarunk szemléletnek.El nem tudom képzelni,hogy ezt miért erőltetik sokan...De abban biztos vagyok,hogy akik ezt a nézetet vallják fel lennének háborodva, ha az okos telefon helyett egy 3310-es,a PC/laptop helyett egy Pentium II-es az autójuk helyett meg egy Wartburg várná őket otthon amikor hazaérnek a melóból.
de akkor miért ellenzed annyira az f-35-öt egy másik topicban? (ha jól veszem ki persze)Valamiért a fórumon óriási hypeja van a legyen jó sok szarunk szemléletnek.El nem tudom képzelni,hogy ezt miért erőltetik sokan...De abban biztos vagyok,hogy akik ezt a nézetet vallják fel lennének háborodva, ha az okos telefon helyett egy 3310-es,a PC/laptop helyett egy Pentium II-es az autójuk helyett meg egy Wartburg várná őket otthon amikor hazaérnek a melóból.
Én ezt értem, de azért ennek van más olvasata is. Ha nagyon olcsón tudsz hozzájutni nem zsír új de vállalható minőséghez (vállalható minőség=a te potenciális ellenségeid relációjában minőség) amit mondjuk az olcsósága miatt megéri mondjuk 10 év múlva is kukázni, nem kell feltétlenül 30-40 év múlva is rendszerben tartani, akkor az azért tud jó biznisz lenni erre a tíz évre. Ugye a szomszédoknál sem 2A7+-osok állnak a hegyekben a raktárakban, hanem T72-esek meg még régebbi típusok kendácsolásai.
Nyilván a legjobb az lenne ha még rárendelnénk a 44 rendelésre még mondjuk 88 darab A7+-ost.
de akkor miért ellenzed annyira az f-35-öt egy másik topicban? (ha jól veszem ki persze)
Nem ellenzem de egyenlőre ott a Gripen.Amit ellenzek az az,hogy 30 éven belül egy 3.(HARMADIK!!!)multirole gépet vegyünk a légierőnek. Használjuk őket addig amíg lehet aztán ha eljön a váltótípus ideje akkor mit bánom én,hogy F-35-öt veszünk vagy valami más 5.gen. típust.
Így érthető,hogy mi a problémám az F-35-el?
A Gripen nem egy Leopard 2 A4 ha már párhuzamot akarunk vonni a kettő közt.A Gripen egy A5 de inkább A6.
Megint kezd fellangolni a HK mennyiseg/minoseg vita. De nem az volt a multkor a salamoni megoldas, hogy varjuk meg az IFV beszerzes veget?
Mert ott lehet olyan tipus is amire felpakolhatnak 105-120 milis tornyot es kesz a masodvonas tuztamogato.
Megint kezd fellangolni a HK mennyiseg/minoseg vita. De nem az volt a multkor a salamoni megoldas, hogy varjuk meg az IFV beszerzes veget?
Mert ott lehet olyan tipus is amire felpakolhatnak 105-120 milis tornyot es kesz a masodvonas tuztamogato.
A harckocsi nem tűztámogató jármű(a franciák gondolták igy 40-ben,a tőbbit meg te is tudod) hanem harckocsi.Nem lehet egy IFV-re szerelt 120-as ágyúval kiváltani.Egész egyszerűen nincs köze a ketrőbek egymáshoz,nem lehet az egyikkel a másik mellett vagy ellen érvelni.
Ehhez képest mindenki arra használja...A harckocsi nem tűztámogató jármű(a franciák gondolták igy 40-ben,a tőbbit meg te is tudod) hanem harckocsi.
Én a duál processzoros, két-VGA-s, 32GB RAM-os számítógép helyett(min. 250e HUF) vettem egy egy CPU-s (azért 6 magos ), nV Ti1050-s, 8GB RAM-os gépet.
...meg 2 hasonlót a 2 gyereknek!
Mert van egy szükséges mennyiség ! ! !
Nem elég ha a díszszemlén van elegendő ! ! !
1, "Szerveztek" nekünk legkevesebb 2-3 ellenséges szomszédot. ...optimista voltam.
2, Nem egyedül "szoktak" jönni.
3, Ezért nekünk 150 MBT is kevés. Szerintem.
4, Miből??? Miből??? és harmadszor is Miből???
A költői kérdés: 5o Leo a jobb, vagy 200-250 Olcsóbb, pl: modernizált -a'la IDF- T-72. (az újabb 50 Leo árára gondolok)
Te az 50 Leo egyikébe ülnél-e, vagy a 250 IDF-es T-72-be.
Ne feledd: bármelyik szomszédnak egyedül is van 50-10 ATGM-je. (...stb... )
Én a 250 T-72 egyikébe.
...mert 250-500 ATGM-je még két "szomszédnak" együtt se nagyon van ! ! !
Mibe ülnél? Érdekel a válasz!
50 leóba, baszhatod sajnos a modernizációt ha a vas szétrohad alattad, 40 éves anyagnak a folyamatos használat után olyan belső anyagfáradásai lehetnek amik mondjuk még extra 15 évet nem bírnak ki, a vasnak is van szavideje. Én szerintem, ha tippelnem kellene 2035 körül tuti kikavarják nekünk is egy területi konfliktust, ha most modernizáljuk a t72-t akkor egyből lezsírozni és a konfliktusig elő se venni mert 2 különböző típus fenntartása még nagyobb költség, viszont 15 évig csak egy raktárban álljon, felesleges, inkább abból a modernizált ~80 db t72 árából ( itt írták nemrégiben, hogy nagyjából 1-2-2,5M$) rakjunk még hozzá és vegyünk még 44 leót. A te 250db modernizált t72-d meg kitesz lehet 75-85 db leót