A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

czulu

.A problémám az a LvL II/IV/VII-tel,hogy ha bemegyek egy akármilyen túrázós boltba akkor nem tudom,hogy mit kérjek(tudom,hogy mik ezek és,hogy mire valók).
Pl. nem tudom azt mondani,hogy kell egy gore-tex kabát, soft shell felső vagy egy polár pulóver.

czulu

.A problémám az a LvL II/IV/VII-tel,hogy ha bemegyek egy akármilyen túrázós boltba akkor nem tudom,hogy mit kérjek(tudom,hogy mik ezek és,hogy mire valók).
Pl. nem tudom azt mondani,hogy kell egy gore-tex kabát, soft shell felső vagy egy polár pulóver.

LVL II: alsó ruházat, vastagabb vagy téli (Polartec Powerdry vagy annak megfelelő, esetleg 100-as polár)

LVL IV: tudomásom szerint ritka civil gyártóknál, az ilyen ruhadarab de szerintem a könnyű technikai dzsekinek felel meg

LVL VII: ilyen kategóriával még nem találkoztam civil gyártónál

http://www.honvedelem.hu/cikk/47777_loveszeten_a_magyar_szazad
Ami miatt be raktam ide ezt a linket:
A képeken látható páncéltörő rakéta beszerzése tervben van esetleg?Ha már a páncél elhárító képesség fejlesztése a terv.
A másik. Úgy tudom ,hogy a legkorszerűbb felszerelésünkkel utaztak ki a katonáink. Akkor miért csak a régi karabélyokat látom a képeken? Nincs elég a heroin áron korszerűsített karabélyokból, vagy náluk nincsen rendszeresítve, vagy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?

http://www.honvedelem.hu/cikk/47777_loveszeten_a_magyar_szazad
Ami miatt be raktam ide ezt a linket:
A képeken látható páncéltörő rakéta beszerzése tervben van esetleg?Ha már a páncél elhárító képesség fejlesztése a terv.
A másik. Úgy tudom ,hogy a legkorszerűbb felszerelésünkkel utaztak ki a katonáink. Akkor miért csak a régi karabélyokat látom a képeken? Nincs elég a heroin áron korszerűsített karabélyokból, vagy náluk nincsen rendszeresítve, vagy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?

1. csak kipróbálták a litvánok fegyvereit. Szokás gyakorlatokon megnézni/kipróbálni egymás fegyvereit.

2. Én nem tudok olyan alakulatról ahol rendszeresítve lenne a modernizált AK. Missziókban használják ennyi...

Mellékesen csak... :)
Nézzétek meg a képet.
Két BTR-en az ék alakú hadijel előre néz, egy BTR-en meg hátrafelé.
Hát nem tudom, talán ez is elárul valamit a mai állapotokról.
Még ez sem egységes, miként kell ott lenni annak a nemzeti színű éknek ?
:)

Azokat is kb ki kéne dobni amilyen jók....
Elhibázott konstrukció, mert csak a szart toldozgatjuk.

A kezembe elégszer fogtam, és szedtem szét. Nagyon nehéz még gránátvető nélkül is. Majdnem 2 kilóval nehezebb mint az újabb gépkarabélyok. Egyszerűbb lett volna egy eleve modulárisra tervezett fegyvert megvenni. Én személy szerint a horvát vhs-2-re szavazok vagy a csehek BREN-jére.

Egy modern katonai gépkarabélynál az is elvárható lenne, hogy jobb és balkezesek egyaránt tudják használni. Na ezt abból adódóan, hogy a fegyver alapkonstrukciója 50 éves nem igazán működik.
Ne érts félre AK fanatikus vagyok, csak ismerem a fegyver hátrányait és az előnyeit is. Az oroszok is éppen ezért cserélik le az AK-74M gépkarabélyt és én is éppen ezért várom az AK-12-est mint a messiást. (Remélem megnyeri a tendert és ez lesz az oroszok személyi lőfegyvere) Szerettem volna látni, hogy esetleg a honvédség új fegyvere a NATO kaliberben gyártott AK-12 legyen, de ez a jelen helyzetben nem nagyon lehetséges.

<b>Penge Borisz:A súly a megbízhatóság jele.</b>

boris-the-blade-o.gif

Hát AK voltából adódóan megbízható, csak nem igazán lehet huzamosabb ideig célra tartani :D

Előtt, mert nagyon orrnehéz. Dudi már többször is kifejtette miért nem megfelelő fegyver.

Nem szabad sokáig célozni semmivel, felkapod, benntartod a levegőt, célzol a tökére (mellbe kapja) vagy a gyomorra (fejbe kapja) és el lősz 2-3 lőszert.

Ezzel én is tisztában vagyok. De attól még nagyon orrnehéz, a gránátvetővel megtöltve több mint 7 kiló, gránátvető nélkül töltve 4,7. Majdnem 2 kilóval nehezebb a sima AK-63D ami azért érthető amennyire karácsonyfát csináltak belőle, viszont akkor is túl sok.