W
Wilson
Guest
Akkor Szombathely nagyon visszaesett 10 év alatt. Én 87-88-ban voltam ott és elég kemény dolgok mentek ott, kiképzés terén.
87-88 egy teljesen más világ volt minden tekintetben mint 98.1998-a a sorkatonaság és a honvédség teljesen más megítélés alá esett mint 10 évvel korábban mi 98-n megkaptuk azokat a tiszteket akik még a néphadseregben szocializálódtak.Akiknek két nagy bajuk volt az egyik a motiváció hiánya a másik,hogy már nincs néphadsereg,ez utóbbin úgy segítettek,hogy komoly alkoholgőzbe burkolózva anekdótáztak a régi szépidőkröl.A kedvencem az volt,hogy amikor pisztoly,gépkarabély,géppuska lövészeten voltunk a jó öreg amd gépkarabélyból fejenként mindenki lőhetett 3 -t ezt követően a zászlós egy százas szöggel minden kopasznak megfelelő lőlapot produkált aztán végignézhetuk ahogy a hivatásosok ellövik a nekunk szánt lőszert.A Petőfi már teljesen más volt minden téren(6 hétig nem volt hazamenetel) keménységben,fegyelemben fizikai és mentális terhelésben ráadásul fiatal és agilis tisztjeink voltak akik megakarták mutatni,hogy milyen csuda dolgokra képesek a sorállománnyal a mai napig "hálatelt szívvel" gondolok Török f.hadnagyra aki ájulásig (és ezt szó szerint kell érteni) hajtott minket esőben,hóban kánikulában a gyakorlótéren
(azzal a nyomorult szksz-l annyit gyakoroltunk,hogy a végén már úgy éreztuk,hogy a testunk részévé vált)
aztán ugyanezt folytatódott a sportpályán is életemben nem voltam olyan jó formában mint akkor.Hozzá kell tennem azok a hivatásos díszelgő tisztek egytől egyig olyan döbbenetes fizikai állóképességgel rendelkeztek,hogy csak néztuk.Egy életre elég alkalommal voltam az Országházban a Kossuth és a Hősök terén láttam jó pár kormány és államfőt és résztvettem jó sok temetésen is sajnos nagyon sok ötvenes éveiben meghalt katonatiszt temetésén is.Összeségében a diszzászlóaljnál eltöltött időt minden keménysége ellenére élveztem,a Szombathelyen eltöltött alapkiképzés viszont kidobott idő volt.Amúgy azért írtam le viszonylag részletesebben a díszelgőknél tapasztaltakat mert ha olyan szellemiség olyan profizmus,következetesség lenne garantálva egy sorrállományú kiképzés esetén mint amit ezektől a tisztektől láttam én lennék az első aki újra bevezetném.