A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 068
80 855
113
Hát nem: טילי נ"ט ספייק = Spike páncéltörő rakéta, szóval akármilyen rossz netes fordítóval is olvastad "eredetiben", inkább ne hivatkozz rá többet! ;)

Te milyen fordítót használsz?

Nekem ilyen fordítások is születtek... :D

"Mi is a kapcsolatot Raphael és Elbit. Például a Spike Medical anti-rakéták beszerzését vizsgáljuk páncélozott személyzet és esetleg helikopterek számára. Vizsgálja a különböző jellemzői az ügylet, mint ahogy történt Lengyelország (amely engedéllyel a helyi termelés a rakéta - AA). Az Elbitnél teszteljük a Hermész drónt.

"We are also in contact with Raphael and Elbit. For example, we are examining the purchase of Spike Medical anti-missiles for use in armored personnel and possibly helicopters. Examining various features of the transaction, as was done with Poland (which was licensed for local production of the missile - AA). At Elbit, we're testing the Hermes drone."

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 060
130 034
113
Az izraeli megfoglamazása olyan, hogy érthetsz alatt légvédelmi rakétát is, (légvédelmi rendszert) de lehet valószínű az cikk szerkesztője mosta össze. Vagy Marót ott is úgy fogalmazott mint itt...

Mondjuk én azt se tudtam, a magyar radar amit a lengyelek is megvettek a amgyar cégtől echte izraeli, csak helyi gyártású.
Hát a Pro Patria izraeli radartechnológiát hegeszt át itteni igényekre, hogy ebből mennyi a saját hozzáadott érték az jó kérdés.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Az izraeli megfoglamazása olyan, hogy érthetsz alatt légvédelmi rakétát is, (légvédelmi rendszert) de lehet valószínű az cikk szerkesztője mosta össze. Vagy Marót ott is úgy fogalmazott mint itt...
Tehát mégegyszer. A Magyar Nemzetben azért jelent meg az a cikk, különösen kihangsúlyozva az izraeli újságot, mint forrást, hogy mielőtt itthon kikerekedik belőle valamilyen marhaság, első kézből tisztázza az elmondottakat. Szerintem a MN van olyan "viszonyban" Maróthtal, hogy tolbamondja nekik, hogy pontosan miről volt szó az izraeli riporterrel.

• Tetszik
Reactions: borisz

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 706
4 260
113

"Mi is a kapcsolatot Raphael és Elbit. Például a Spike Medical anti-rakéták beszerzését vizsgáljuk páncélozott személyzet és esetleg helikopterek számára. Vizsgálja a különböző jellemzői az ügylet, mint ahogy történt Lengyelország (amely engedéllyel a helyi termelés a rakéta - AA). Az Elbitnél teszteljük a Hermész drónt.

"We are also in contact with Raphael and Elbit. For example, we are examining the purchase of Spike Medical anti-missiles for use in armored personnel and possibly helicopters. Examining various features of the transaction, as was done with Poland (which was licensed for local production of the missile - AA). At Elbit, we're testing the Hermes drone."
Héberről mongolra- majd onnan?

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 813
28 963
113

Reverso

• Tetszik
Reactions: Terminator

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 218
113
Amit én ebből kiveszek,hogy lesz Spike rakéta,helikopácsra is.És még az is lehet,hogy itthon lesznek összelegózva.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 813
28 963
113
Amit én ebből kiveszek,hogy lesz Spike rakéta,helikopácsra is.És még az is lehet,hogy itthon lesznek összelegózva.
Kicsit előreszaladtál. Biztosan lesz Spike a gyalogságnál és talán helikopteren is, ez utóbbit így fogalmazza a cikkben Marót, itthon pedig a radarok platformja lesz összelegózva.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 218
113
Kicsit előreszaladtál. Biztosan lesz Spike a gyalogságnál és talán helikopteren is, ez utóbbit így fogalmazza a cikkben Marót, itthon pedig a radarok platformja lesz összelegózva.
Hát,elösször a kis Airbus helire integrálni kell.Majd meglássuk,megtudhassuk a végén.
Izraeli cuccok jók,és általában árban is versenyképesek.Nem zárkóznak el a technológia átadástol se.Kézenfekvő partnerek.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Egyáltalán nem szaladt előre:
Magyar Nemzet said:
A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos az izraeli lapnak megerősítette: kapcsolatban állnak mind a Rafaellel, mind az Elbittel, és felmérik az együttműködésben rejlő gazdasági lehetőségeket is, mint például korábban Lengyelország, amelynek esetében engedélyezték a Spike irányított páncéltörő rakéta helyi gyártását. Mint azt a Magyar Nemzet korábban megírta, az Airbustól vásárolt húsz darab H145M könnyű, többcélú katonai helikopter a cég HForce fegyverrendszerének legmagasabb szintű kiépítési lehetőségével készült el, ezekre integrálható az izraeli Spike péncéltörő rakéta is. A németországi gyárban készült felvételeken a tesztgépeken oldalanként négy-négy darab irányított páncéltörőrakétaindító-tubus látható.
Szintén indíthat majd a jövőben akár Spike páncéltörő rakétákat a Zalaegerszegen német–magyar közös gyártásban készülő Lynx gyalogsági harcjármű is. A páncélos tornyában a gépágyú és a géppuska mellett rakétaindítók is helyet kapnak.

A Spike maga, ha itthon lesz gyártva, akkor gyakorlatilag azt már onnan indítjuk, ahonnan akarjuk. Kérdés, hogy a család melyik elemeit vesszük meg, de azért elég sokat sejtet a cikk maga is, azzal, hogy családként említi:
Magyar Nemzet said:
A Spike páncéltörő rakétacsaládjához több, különböző hatótávolságú és robbanófejű fegyver tartozik. A család legkisebb tagja 50 és 1500 méter távolságra indítható, a legnagyobb változat akár 25 kilométerre lévő célpontokat is képes eltalálni.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 218
113
A spike integrálás alatt van a Hforce rendszerhez.
Tudom
1-png.7285

Olyan kis aranyos,szimpi vierling inditó.......
Ha kérhetném,egy füst alatt integrálják már hozzá a LAHAT rakétát is-meg a Leokhoz is sziveskegyenek rendszeresiteni azt a kis aranyost.(és még a KSTAM-II lőszert is kérném a cicushoz)
Meglehet,kicsit telhetetlen vaok......

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 068
80 855
113
Tudom
1-png.7285

Ha kérhetném,egy füst alatt integrálják már hozzá a LAHAT rakétát is-meg a Leokhoz is sziveskegyenek rendszeresiteni azt a kis aranyost.(és még a KSTAM-II lőszert is kérném a cicushoz)

Ha benézel a nemzetközi H145 topiba, akkor találsz róla több képet is...

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 809
8 732
113
Tudom
1-png.7285

Ha van Spike, a LAHAT kell? (csak kérdezem) MMP?

Remélem, ER2, LR2, NLOS, minden lesz.

• Tetszik
Reactions: sisimoto

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 218
113
Szerinted a Dalai lámának csinálják azt az intergrációt?
De most,hogy a perzsák lekopirozták a Spiket,lehet,hogy az ajatollahkokat is érdekli a dolog....... :)
Ja,lefelejtettem a kivánságlistárol egy olyan kis csőből inditható kis minidront az inditóblokk tetejére.Tudjon már az a heli stand off módon célt felderiteni azoknak a szép kis IPTReknek.....;)

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 068
80 855
113
Szerinted a Dalai lámának csinálják azt az intergrációt?

Jó észrevétel. Magyarországon kívül senki sem rendelte meg még a jelenleg elérhető Hforce3 konfigurációt sem. (szenzortorony+sisakcélzó+lézeres rakéta)
Vagy van egy rejtélyes vevő (Bundeswehr?) akinek kell, vagy nekünk lesz. Esetleg a H145M Hforce kombináció eddigi sikertelensége miatt invesztál még bele egy kicsit a gyártó, háta bevonz még néhány vevőt. Meg jó lesz majd más helikoptertípushoz is. De akkor is kell neki egy referencia vevő, ami megint csak mi lehetünk.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 218
113
Ha van Spike, a LAHAT kell? (csak kérdezem) MMP?

Remélem, ER2, LR2, NLOS, minden lesz.
LAHAT egy csőből inditható rakéta,elsősorban a Leokhoz kéne-de hamár van,és lehet másra is aggatni.....
SR változatot kifelejtetted,azt is kérném-kell valami @Dudinak is.Had cipelje!
A cikkben Spike családrol beszéltek,biztató....

• Tetszik
Reactions: vasszekely

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 809
8 732
113
LAHAT egy csőből inditható rakéta,elsősorban a Leokhoz kéne-de hamár van,és lehet másra is aggatni.....
SR változatot kifelejtetted,azt is kérném-kell valami @Dudinak is.Had cipelje!
A cikkben Spike családrol beszéltek,biztató....
A SR kell, ha van CG4, esetleg RGW110?
A németek milyen csőből indítható rakétát gyártanak a Leóhoz?