Azért gyógyszeriparban (én is ebben a szektorban vagyok, csak biomérnökként), ha nem sík hülye valaki, akkor ha nem is 1 milliót, de tapasztalattól függően nettó 4-800.000 Ft-ot meg lehet keresni. 1 millió már a szakma csúcsa körül van.
Azt is hozzá kell tenni, hol van az adott munkahely, területileg. Én Szombathelyen dolgozom, köpés távolság Ausztria. Nálunk 3 műszak, + havi 2-3 túlórás hétvégi munkanap, meghozza egy targoncásnak az 500 ezer nettot, vagy többet, attól függ hány munkanap, melyik műszakból mennyi esik az adott hónapra, stb. Szakmunkás végzettséggel, számítógépes ismerettel persze, mert már ez kell egy targoncára is a raktározási műveletek okán. Igaz, nem ez a kezdő bér azonnal. A takarítást végző alvállalkozó cég nem nagyon tud 250 ezer netto alatt cigány takarítónőt behozni a gyárkapun. Mert arról hallani, ennyit azok is megkeresnek egy hónapban.
Talán javít a helyzeten majd, ha változik a szokás, vagy jogszabály, az álláshirdetéseknél. Mert most általában annyit közölnek bérről egy hirdetésben, hogy "versenyképes fizetés". Amikor majd leírják az összeget is, na akkor tisztább lesz a kép. Több cikk is megjelent már erről, hogy errefelé kellene elmenni a HR résznek álláshirdetéseknél. Pontosabban, külföldön ez a módi.