Elolvastam az írásod. Biztos sokat foglalkoztál az információk összeszedésével. Szerintem az irányvonalakkal van elég nagy probléma. A Pantsir S-1 szerintem is a legjobb, kár hogy Orosz hadtechnika... Nem igazán értem, hogy ilyet Európában miért nem lehet gyártani... Lengyeleknek van GROM anti airtifact, amit az interneten lévő információk szerint akár ZSU-23-4 -ra is integrálnak (Biała).
Izraeli technika szerintem nem a legjobb és az ára sem a legjobb. 10 millióért egy tank szerintem nem ér annyit...
T-72 AV érzelmileg nem szeretem, de pl. az Indiai változat már éjjellátóval is el van látva és szerintem ár/érték arányban kedvezőbb mint a Nyugati változatok....
Manapság már mindenkinek van RPG-7. Amerikában van RPG-7 felújított változata és ebből szerintem lehetne többet is venni. Szerintem az Izraeli haditechnika nem biztos, hogy örül egy ilyennek:
http://www.airtronic-usa.com/products/airtronic-rpg-7-usa/
Hiányolom, hogy nem gondolkoztál el olyan járművekben mint pl. ST1 8x8 tank destroyer -t vagy a Maneuver Combat Vehicle. Szerintem hogyha hegyeken kell keresztül menni vagy mocsarasabb vidéken vagy erdőben akkor a tank szerintem nem túl mozgékony szerintem....
Szerintem a Nyugati haditechnikában az IFV-ben van olyan verzió, amin érdemes elgondolkozni a Puma Lancer toronnyal ami szintén drága, de lehet hogy megérni venni ilyet....
Ne haragudj csaba 77 ,de amit az Izraeli technikáról írtál árban az nem igazán helyes! Jelenleg a Merkava IV,Namer kombináció a legjobb ár érték arányú nyugati MBT,IFV a piacon! Egy merkavaba beleülsz 4,5 millárt legalábbis Columbia ennyiért kapta volna! 10millióért Leo 2 A7+ adnak a piacon, na az irreális és kis hazánknak megfizethetetlen!Ha valaki jártas a fegyverpiacon és ismeri az árakat és a minőséget itt,most tágan értem a dolgokat az Izraeli technika rendkívűl versenyképes!