Most már tisztában vagyok azzal, hogy te mindenhez is a legjobban értesz, és tényleg nagyképű vagy.Hülyeséget írtál.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most már tisztában vagyok azzal, hogy te mindenhez is a legjobban értesz, és tényleg nagyképű vagy.Hülyeséget írtál.
Aki kommentemre szomorú jelet írt, azt megfertőzte teljesen az orbáni oroszseggnyaló propaganda - amelyet most megpróbál a fidesz megfordítani, euroatlantosítani - lásd Ruszin látogatása, vagy diesze fülbevalós elnökasszony egyértelmű kijelentése, hogy Oroszország agresszor stb. - csak ez kurva nehéz lesz nekik.Egyrészt Mi vagyunk a NATO, másrészt vannak hazánkban is szövetséges csapatok. Helyüket, diszlokálásukat nem akarom itt leírni. Ugyanakkor szerintem is növekedni fog a létszámuk és technikájuk.
Ezzel menj belpolba légysziAki kommentemre szomorú jelet írt, azt megfertőzte teljesen az orbáni oroszseggnyaló propaganda - amelyet most megpróbál a fidesz megfordítani, euroatlantosítani - lásd Ruszin látogatása, vagy diesze fülbevalós elnökasszony egyértelmű kijelentése, hogy Oroszország agresszor stb. - csak ez kurva nehéz lesz nekik.
Pisti te tènyleg iszol vagy mi a faszom van már veled hónapok óta?Aki kommentemre szomorú jelet írt, azt megfertőzte teljesen az orbáni oroszseggnyaló propaganda - amelyet most megpróbál a fidesz megfordítani, euroatlantosítani - lásd Ruszin látogatása, vagy diesze fülbevalós elnökasszony egyértelmű kijelentése, hogy Oroszország agresszor stb. - csak ez kurva nehéz lesz nekik.
Mert Tatán nemigen van 24-72es szolgálati rend. A légierőnél meg több ilyen van kis túlzással mint 8 órásErre mit mondjak?
Megéri? Nem anyagilag.
Tatán ilyet sose láttam.
A navonban semmi magyar nincs a feliraton kívül. Nem bérgyàrtat hanem török és kínai cuccokat címkéz újra. Kereskedelmi cég tisztán.off de a navon mint gyártó nem tudna hiradókészülék testeket gyártani a seregnek persze a belevaló elektronika és program más tészta (de akár az elektronikai is mehetne.) van egy navon X20 asom víz por ütésálló igazán stabil szerkezet a gombok mérete is megfelelő (hátránya a2G ) EDR TETRA vagy hasonló tudom már fut a digitalizációs program. de mivel magyar gyártó (most tudtam meg ígaz kínába bérgyártat mind a világ összes ilyen cége) igazából elférhetne. a gont hogy a hátlap csavarokkal van rögzítve fixálva így az aksi cssere macerás lenne.
ja megvan ez az a cég aki a drongyártótól veszi a háztartási eszközeit törökból lemeozza felcimkéziA navonban semmi magyar nincs a feliraton kívül. Nem bérgyàrtat hanem török és kínai cuccokat címkéz újra. Kereskedelmi cég tisztán.
Igen azaz.ja megvan ez az a cég aki a drongyártótól veszi a háztartási eszközeit törökból lemeozza felcimkézi
igen ezzel tisztába vagyok ezért is írta az EDR és TETRA. rádiókat amik ugye inkább békeidős hiradó eszközök (határ objektumvédelem stb.) de háborúba akár a rajon bellüli komunikáció eszközeként is használható. (a ruszkik jobban írva a csecsen főmufti azért rohangált 3-4 tetra EDR el mert szerintem szakaszokat vagy legalábbis valamilyen osztagokat irányított velük...(külön köülön 1-1-1el) (de közbe magasabb szintekre meg ment a rendes hiradó eszközön a komunikáció) a fronton harc közben a jobb vétel (akár átjátszóállomások segítségével )(mert ezeket a készülékeket nyugodtan oda lehet szigszalagozni egy fa törzséhez vafy feldobni egy háztetőre nem gáz ha az allen kezére kerül mert úgyis új program alapján történik a következő alkalmazás.) és nem gond ha lehalgatja az ellen mert mire feltöri és kifut a hirláncon keresztül az értelmezett info már rég odébb álltak azok akiktől a forgalmazást befogták. és ugye még ott is a beazonosítás kérdése... és valami nem túl árnyékos helyre letéve a tetra edr radiok átjátszóállomásként elég nagy területet le tudnak fedni. (olcsó)Amúgy àltalàban rádió rendszer családot veszel (kézi-háti-jármű- vezpont) azonos szoftverrel azonos kódolással azonos alkatrészbázissal.
Ezek kész termékek legtöbbször és szoftveresen igazítják hozzá ( pl c2 vagy c4i rendszerek) de fizikailag borítással mindennel együtt készen veszed.
Hat, mi meg kajat sem kaptunk sokszor, pedig mar pont elmult a kommunizmus addira. Ket nap zsinorban a godrunkben, egyunk pancelost, annyi. Viz neha jott, de nem kiszamithatoan, mert az alca miatt gyakran nem talalt meg mindket a szerencsetlen az Uazzal, annyira setet volt egy-ket sofor.Szóval lenyomtad a 24 órás szolgálatot, utána rögtön 8 órás munkanap?
Ha ledolgozol 16+órát ès 1-2 ezer forintot kapsz èrte,mégha kapsz kaját is(amit sokszor a gyerekeidnek nem adnak oda) akkor az korrekt?
Ráadásul ha szombaton van akkor azon a héten 64 óra amit lenyomsz.
Másfélszer annyi munkaidő kb ugyanannyi pénzért.
Az meg hogy a kommunizmusban mi volt ne legyen már a normális szinonimája.
Fegyver szoba/èpület ügyeletes/telephely ügyeletes/régebben kapus szolgálat/ügyeletes tiszt/rendész.Mert Tatán nemigen van 24-72es szolgálati rend. A légierőnél meg több ilyen van kis túlzással mint 8 órás
Örülök, hogy a tábornoki állománynak a legnagyobb problémája, hogy Maróthnak hol van a keze.
Engem jobban zavarna, hogy egyeseknek a jelenlegi tábornoki karból hol volt a nyelve, mikor a honvédséget szétverték, leépítették, leamortizálták; rossz minőségű technikát és felújításokat engedtek át. Esetleg még a kezük is befogadó álláspontot képviselt?
Pisti te tènyleg iszol vagy mi a faszom van már veled hónapok óta?
a hiradós ügyelet a zárt ajtók mögött is müködik 24 es ügyeleti rendszer ha minden igaz. (bár azt a szobában tartozkodókón kívül nem sokan tudják hogy ott hogy is vannak csak annyi biztos hogy mindig vannak) a laktanya ügyeletnél meg a lőszerraktár ügyelet is 24 es a telephely ügyelet lehet még 24 be ha elrendelik épp a övt seken kívül. ha jönnek pl amcsik teknikával szokott lenni.Fegyver szoba/èpület ügyeletes/telephely ügyeletes/régebben kapus szolgálat/ügyeletes tiszt/rendész.
Ezek mind 24h.
Mégegyszer ennyi leo , nyuhodtan jöhetne.Kíváncsi vagyok, hogy a környék nagy Abrams mániájában akasztunk-é le még valami hk-t (leginkább Leopardot) mi is, vagy felgyorsítva jön továbbra is a 44 Leónk 2023-25 között? Ha, nem csúszik.
Felgyorsitva tuti nem jön, mert a KMW leterhelt. 2023 / 4. negyedévben érkezik az első.Kíváncsi vagyok, hogy a környék nagy Abrams mániájában akasztunk-é le még valami hk-t (leginkább Leopardot) mi is, vagy felgyorsítva jön továbbra is a 44 Leónk 2023-25 között? Ha, nem csúszik.