Értelemszerűen volt benne egy erős "költői" túlzás.A jelegi tábornoki kar java része szarléletű őrnagy max alezredes volt amikor ez végigment
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Értelemszerűen volt benne egy erős "költői" túlzás.A jelegi tábornoki kar java része szarléletű őrnagy max alezredes volt amikor ez végigment
Nos , és ezt politikai hovatartozástól függetlenül mondom , amikor a Gripenek megérkeztek Kecskemétre szerintem Szekeres Imre nem volt ott , ellenben Vadai Ágnes igen!Ha rosszul emlékezek bocsánat , csak mert ott voltam!Én is épp ezen agyaltam, hogy milyen rendfokozatban lehetett Szendi, 18-20 évvel ezelőtt mikor Szekeres épp részegen átadta a Gripeneket.
Nos , és ezt politikai hovatartozástól függetlenül mondom , amikor a Gripenek megérkeztek Kecskemétre szerintem Szekeres Imre nem volt ott , ellenben Vadai Ágnes igen!Ha rosszul emlékezek bocsánat , csak mert ott voltam!
Ok.Neked van igazad.Elismerem.V.Á. maradt meg , régen volt.
Ha pontosak a wikipedia adatok:Én is épp ezen agyaltam, hogy milyen rendfokozatban lehetett Szendi, 18-20 évvel ezelőtt mikor Szekeres épp részegen átadta a Gripeneket.
Ha ez nem maradt meg, akkor ott sem voltál.Ok.Neked van igazad.Elismerem.V.Á. maradt meg , régen volt.
Vagy ő is, mint Szekeres. Már Vadait látta mhol....Ha ez nem maradt meg, akkor ott sem voltál.
Ha ráguglizol meg tudod nézni leírja mikor milyen rendfokozatban senyvedett éppen. Lehet csak százados.Én is épp ezen agyaltam, hogy milyen rendfokozatban lehetett Szendi, 18-20 évvel ezelőtt mikor Szekeres épp részegen átadta a Gripeneket.
Az M-84AS1-nek 2A46M lövege van. Amit a neten találtam, az alapján a 3BM42 a legjobb lőszer(APFSDS), ami kilőhető belőle. A 3BM59/60-at nem tudja kezelni, mert nem fér bele a töltőgépébe, ami nem is fog változni, mert a hosszabb lövedékekhez szélesebb karusszel kellene, azt viszont nem lehet belefaragni a játmű páncéltestébe, mert az túl keskeny ehhez.Mert nem jobb?
Indokold meg, hogy miért ne lenne jobb egy M-84AS1 mint egy 90-es évek elei leoA4.
Kérlek szépen, hátha tanulok valami újat.
Ezt a stílust, mármint a fröcsögést, ez nálad bevett szokás? Most nem bántásból.
De várom az észérveidet. Pacsi.
Egyébkent gyártanak még a szerbek teljesen új hk-t egyáltalán?Az M-84AS1-nek 2A46M lövege van. Amit a neten találtam, az alapján a 3BM42 a legjobb lőszer(APFSDS), ami kilőhető belőle. A 3BM59/60-at nem tudja kezelni, mert nem fér bele a töltőgépébe, ami nem is fog változni, mert a hosszabb lövedékekhez szélesebb karusszel kellene, azt viszont nem lehet belefaragni a játmű páncéltestébe, mert az túl keskeny ehhez.
Új, szélesebb teknő kellene, azt viszont a szerbek jelenleg nem tudják legyártani, mert az ehhez szükséges komplexumokat Jugo felbomlásával elveszítették. Kvázi a nulláról kellene felépíteniük ehhez mindent, ami egyszerűen nem éri meg ehhez az elavult platformhoz. Nem véletlenül kezdték felmelegíteni a francia kapcsolatokat nehéz technika beszerzések terén, ha lesz új (vagy esélyesen inkább használt) harckocsijuk az feltételezhetően valami EU típus lesz.
Ami pedig minket illet, az AS1 így teljesen felupgradelve karcolja a T72B3 szintjét, ami jobb, mint a mi alap A4-eseink, viszont mi is kérhetünk az RM-től upgrade csomagot az A4-re a kiegészítő páncéltól kezdve egészen a löveg cseréig bezárólag, amivel viszont köröket vernénk az AS1-re minden téren és ezzel elkerülnénk a párhuzamos üzemeltetés rémálmát is. A mi költségvetésünkkel egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak az A4/7 széria mellett egy teljesen más alapokon nyugvó harckocsi rendszerben tartását.
Tudtommal csak modernizálnak,nem tudnak már új hk-t gyártani.Egyébkent gyártanak még a szerbek teljesen új hk-t egyáltalán?
Nem csak upgradelnek a meglévőből?
Szerintem se, az M-84 összjugoszláv produkció volt.Tudtommal csak modernizálnak,nem tudnak már új hk-t gyártani.
Meg alapvetően ki nem szarja le a tábornoki kart és az azok preferenciáit a civilek viselkedését illetően?Örülök, hogy a tábornoki állománynak a legnagyobb problémája, hogy Maróthnak hol van a keze.
Engem jobban zavarna, hogy egyeseknek a jelenlegi tábornoki karból hol volt a nyelve, mikor a honvédséget szétverték, leépítették, leamortizálták; rossz minőségű technikát és felújításokat engedtek át. Esetleg még a kezük is befogadó álláspontot képviselt?
Óriási szükség lenne erre.
Szerintetek ez a vizfej mit jelent számokban, az adminisztrációból kb mennyi emberre nincs szükség, nagyságrendileg?
16 óráért kapod, mivel 8 óráért fizut kapsz, egyéb iránt nem kapsz ennivalót a szolgálatban?Nem. 1db 24 órás szolgálatért járó pénzből nem tudsz venni 1 pizzát.
Nem nagyságrendben kell számolni, hanem annyi vezetőt kell megtartani, amennyire szükség van, és nem új vezetési szinteket kell létrehozni, mert lassan ott tartunk, hogy minden harcolóra jut egy irodista.Óriási szükség lenne erre.
Szerintetek ez a vizfej mit jelent számokban, az adminisztrációból kb mennyi emberre nincs szükség, nagyságrendileg?
A jelenlegi tábornokok java még sehol sem volt, illetve nem volt döntéshozó beosztásban az említett időszakban. Valótlanságot állítasz, Maróth keze pedig ki a frászt érdekli.Örülök, hogy a tábornoki állománynak a legnagyobb problémája, hogy Maróthnak hol van a keze.
Engem jobban zavarna, hogy egyeseknek a jelenlegi tábornoki karból hol volt a nyelve, mikor a honvédséget szétverték, leépítették, leamortizálták; rossz minőségű technikát és felújításokat engedtek át. Esetleg még a kezük is befogadó álláspontot képviselt?
Kelepistit, meg szerinte sokakat.A jelenlegi tábornokok java még sehol sem volt, illetve nem volt döntéshozó beosztásban az említett időszakban. Valótlanságot állítasz, Maróth keze pedig ki a frászt érdekli.
Ezek szerint te mindent is tudsz.Szerintem a nyelvüket az íróasztalhoz szogeltek, kezük a széket markolta.
Péntek amikor csak 6,5 óra a szolgálati idő? Szombat és Vasárnap amikor 0 óra?16 óráért kapod, mivel 8 óráért fizut kapsz, egyéb iránt nem kapsz ennivalót a szolgálatban?