Már el is távolították a minisztérium vezetőinek listájáról.Hát én remélem valami ilyen kimenetele lesz a dolognak és marad a rendszerbe Gazsi'
Ez gyors volt!
https://honvedelem.hu/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már el is távolították a minisztérium vezetőinek listájáról.Hát én remélem valami ilyen kimenetele lesz a dolognak és marad a rendszerbe Gazsi'
Megérdemelne a dolog egy fekete HTKA cimplapot...Ha olvasná nem húzna ilyeneket szerintem.
Ebben a biztonságpolitikai környezetben ez az átvariálás ami most megy nagyon nyugtalanít.
Nagyon meg lennék lepve. Erre a pozícióra egy olyan ember kell, aki katonai pályáról érkezik. Ez egy amolyan katonai szárnysegédi feladat.Hát én remélem valami ilyen kimenetele lesz a dolognak és marad a rendszerbe Gazsi'
az általa favorizált német irány helyett a Nagyvezír
Mi folyik Gyöngyösön???
Ez nagyon rossz hír, hacsak nem felfelé bukik...
A Védelmi Igazgatási Hivatal 2022. november 1-jétől - a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló 2021. évi XCIII. törvény hatályba lépésétől - a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerveként működik
Gazella..?!?Nem akarok ünneprontó lenni, de a gazella kinek a felfelé bukásához asszisztált eddig? Cecinek meg Ricsinek?
Alig hogy megalakult a VIH, elindult az « átalakítás ». Lesznek majd megbízhatónak gondolt, inkompetens, bumfordi végrehajtók a tutyimutyi entellektüelek helyett. A főni nem volt elégedett a szofisztikált de lassú és körülményes módszerekkel, majd most jön a kalapács. Lesz itt minden, mint a bazárban.
Én nem vagyok optimista.
Na, lassan a testtel, azt szerintem nem fogják kukázni!Megy a kukába a Zrínyi
Én sem!Nem akarok ünneprontó lenni, de a gazella kinek a felfelé bukásához asszisztált eddig? Cecinek meg Ricsinek?
Alig hogy megalakult a VIH, elindult az « átalakítás ». Lesznek majd megbízhatónak gondolt, inkompetens, bumfordi végrehajtók a tutyimutyi entellektüelek helyett. A főni nem volt elégedett a szofisztikált de lassú és körülményes módszerekkel, majd most jön a kalapács. Lesz itt minden, mint a bazárban.
Én nem vagyok optimista.
Erre még egy kicsit visszatérnék.Biztos hogy lesz csavar, de azt nem tudjuk mi.
Palkovics és Maróth, emblematikus figurái a haderőfejlesztésnek. Mindkettő a miniszterelnök hű embere volt eddig. Leváltásuk nem tudom egyenlőre mit jelenthet. Ilyen emberek kezét Viktor nem engedi el. Ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy felfelé buktak. Rogán hivatal létrejötte hivatalosan gyanús belekeveredés a történetbe. Inkább zavart érzek az erőben. Nem úgy megy az ukrán háború, ahogy az elején gondolták. Valami nem stimmel azzal, amilyen csigatempóban; mennyiségben, megy a haderő fejlesztése ilyen helyzetben.
Palkovics még csak, csak. De Maróth leváltása nálam kiveri a biztosítékot. Mert Ő annyira benne volt a dolgokban, hogy szinte nélkülözhetetlen.
Két változatot tudok elképzelni.
1. Valami stratégiai váltás lesz a haderőfejlesztésben amihez új embert akart a főnök. Vagy Martóh nem vállalta, az irányváltást.
2. A kormányban meglévő személyes ellentétek kerültek felszínre, honvédelmi fejlesztések területén. Ne feledjük nemrég lett Rogán a kinevezett hivatalos főember e téren.
Meglátjuk a folytatást. Kíváncsian várom, Maróth Gáspár a kedvencem, sajnálnám ha eltűnne a közéletből, kormányzati oldalról.
Jaja, hát a “Czinege is madár”, hogy az előző rendszerből idézzek egy - fórumkompatibilis - viccet.Gazella..?!?
Még mindig nem tudom, hogy ki a csöcs az a "gazella"...Jaja, hát a “Czinege is madár”, hogy az előző rendszerből idézzek egy - fórumkompatibilis - viccet.
Itt konkretan mire gondolsz? Geopolitikai kiszolasok?2. Maróthnak még kormánybiztosi minőségében volt olyan szereplése, amelyik szerintem nem feltétlenül kellett volna.
Is. Meg hogy elment egy konteózós irányba. Nem baj ez, csak nem kormányzati poziban.Itt konkretan mire gondolsz? Geopolitikai kiszolasok?
"Maróth Gáspár egy pakisztáni katonai delegációt fogadott a minisztériumban, akikkel aláírt egy együttműködési megállapodást"Remélem lesz csavar a sztoriban....
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam a következőt: Amikor RSzR-t kinevezték az volt az érzésem, hogy azért történt, mert a Fidesz nem volt biztos abban, hogy a következő ciklusban is kormányozni fog. Ezért kineveztek 5 évre egy olyan embert, akiről tudták hogy elkötelezett a Honvédség fejlesztése, a honvédelem ügye mellett. Ez által a következő 4 éves ciklust végigszolgálhatta volna - persze ha rendkívüli okokból nem mentik fel. Aztán mégis győzött a Fidesz.RSZR lehet a következő?
Nem lehetetlen. A MH-ban sokan örülnének neki, a helyére is biztosan lenne jelentkező. De a mostani átszervezés közepén nem hiszem hogy elküldik.
A német vonal nem rossz, de lassú volt eddig. De most felgyorsul az eszközök beérkezésével. A török vonal is ilyesmi, lásd, a Gidránok már készen felsorakozva várnak Törökországban. Eddig a kettő - német és török - nem zárta ki egymást, sőt, Kaposvár kapcsán együttműködés is körvonalazódik.mi lehet az oka MG felmentésének. Esetleg ahhoz lehet köze, hogy az általa favorizált német irány helyett a Nagyvezír inkább a török-türk vonalat pártolja. Mindenképpen negatív fejlemény ami jelentősen lassítja a haderőfejlesztést.
Stratégiai váltás... Gyorsítás... Ez bizony lehetséges. Egyúttal mégis negatívan festi a geopolitikai világképet. Viszont igaz, ami igaz, sokszor volt itt is téma, hogy bizonyos fejlesztések eddig érthetetlen módon kimaradtak, lásd drónok.Biztos hogy lesz csavar, de azt nem tudjuk mi.
Palkovics és Maróth, emblematikus figurái a haderőfejlesztésnek. Mindkettő a miniszterelnök hű embere volt eddig. Leváltásuk nem tudom egyenlőre mit jelenthet. Ilyen emberek kezét Viktor nem engedi el. Ugyanakkor nem vagyok biztos abban, hogy felfelé buktak. Rogán hivatal létrejötte hivatalosan gyanús belekeveredés a történetbe. Inkább zavart érzek az erőben. Nem úgy megy az ukrán háború, ahogy az elején gondolták. Valami nem stimmel azzal, amilyen csigatempóban; mennyiségben, megy a haderő fejlesztése ilyen helyzetben.
Palkovics még csak, csak. De Maróth leváltása nálam kiveri a biztosítékot. Mert Ő annyira benne volt a dolgokban, hogy szinte nélkülözhetetlen.
Két változatot tudok elképzelni.
1. Valami stratégiai váltás lesz a haderőfejlesztésben amihez új embert akart a főnök. Vagy Martóh nem vállalta, az irányváltást.
2. A kormányban meglévő személyes ellentétek kerültek felszínre, honvédelmi fejlesztések területén. Ne feledjük nemrég lett Rogán a kinevezett hivatalos főember e téren.
Meglátjuk a folytatást. Kíváncsian várom, Maróth Gáspár a kedvencem, sajnálnám ha eltűnne a közéletből, kormányzati oldalról.
A felfelé bukás lehetséges, néhány napon belül kiderül.Lehetséges oka a felmentésének:
“A történtek ugyanakkor összefügghetnek azzal, hogy néhány nappal ezelőtt létrejött a Miniszterelnök Katonai Irodája, ami a Miniszterelnöki Iroda és a Miniszterelnöki Programiroda mellett segíti a kormányfő munkáját és feladatainak ellátását. A miniszterelnök közvetlenül irányítja a Miniszterelnök Katonai Irodája vezetőjének - akit egyelőre nem jelentettek be hivatalosan - tevékenységét.
Erre a posztra Maróth Gáspár már csak az életútja miatt is abszolút alkalmas lehet.”
Kulcsállamtitkárt mentett fel Novák Katalin - Világgazdaság
A Világgazdaság megbízható, naprakész, objektív információforrás, az üzleti élet befolyásos, mértékadó lapja.www.vg.hu