Na most benèztem ès ez nyugdíjba ment?Máj 21 nyugdíj.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na most benèztem ès ez nyugdíjba ment?Máj 21 nyugdíj.
Május 8-a van. Május 21-én meg nyugdíjba, igazából csak tiszteletbeli az előléptetés.Na most benèztem ès ez nyugdíjba ment?
Aha.Május 8-a van. Május 21-én meg nyugdíjba, igazából csak tiszteletbeli az előléptetés.
Meg egy kis nyugdíjkiegészítés.Május 8-a van. Május 21-én meg nyugdíjba, igazából csak tiszteletbeli az előléptetés.
Értem én (talán) a Böröndi beszéd lényegét, de látom lelki szemeim előtt a szép lassan kiürülő laktanyákat, ahogy a bakák mind sorban lelépnek... persze lehet itt régi frázisszerű dolgokat pufogtatni ,, nem igérek mást csak vért, könnyeket végén gyözelmet, stb" csak nem az a szitu most mint valami haború idején, amikor a sorozás elöl menekülőket lelövik. Azért nálunk még nincs háború. Még a hivatásos állományt csak-csak bent tudja tartani (de az sem biztos ), de a szerződéses végrehajtók lefognak lépni mind. Azért a pénzért nem fog állandóan gyakorlatról-gyakorlatra járni, a közbeeső időben meg a laktanyában, fegyverrel a nyakában futkosni. Kevés az a pénz amit ezért fizetnek. Lehet egy darabig feszíteni a húrt, de aztán szakad. 2023 van a pénz beszél a kutya ugat, stb.stb. ha elmennek a,,bakák" akkor mi lesz? A tisztek meg Böröndi fog az üres laktanyában szaladgálni?
Így is tragikus már a létszám, kíváncsi leszek mi lesz két év múlva..
Az pont nem hulyeseg, az megint csak osszeszoktatja az egysegeket, az iranyitokat stb.Böröndi iránymutatására.
Szerintem korrektek az elvárásai, tetszik a hozzáállása. Látszik hogy minden téren gatyába akarja rázni a haderőt a kiskatonától a vízfejig. Persze a részletekbe bele lehet kötni mekkora a jelentősége pl a nem szabályos felvarróknak (én olyat nagyon max tarcsison láttam egyébként, de oké, legyen minden szabályos, megértem), vagy miért nem lehet 1-nél több értekezlet stb, de összességében nekem lelkiismeretes, komoly vezetőnek tűnik értelmes célokkal. Remélem a lényeg (több kiképzés, több gyakorlat = felkészültebb sereg) meg fog valósulni.
Amit abszolút nem értek az a kötelező légvédelem minden konvojhoz, ezt most hogy gondolta? Gyakorlatilag naponta járnak az országban kisebb nagyobb konvojok, most elgurul 4-5 teherautó Szomódra vagy Dócra a laktanyából és akkor már kell mellé Mistral vagy fölé Gripen/helikopter, mi a péknek?? Azért ennyire nem durva a helyzet.
Hat az mar vagy 40 eve sem volt legvedelem...Oszlop önlégvédelme egy torony az eget pásztázzaingyé van
![]()
Azt nem tanitanak??Én nem tanítanék pisztolyt alapkiképzésen. 100000000000000000x haszonsabb lenne, ha géppuskát tanulnának.
Csodalkoztam is!Máj 21 nyugdíj.
Majd decemberben, akkor tölti be a 65 öt.Na most benèztem ès ez nyugdíjba ment?
Csupán ennyire gondolt volna a költő?
Ez azért elég sovány légvédelemnek, bár jelenleg még ez sem oldható meg mert nincs elég RCWS...vagy te BTR-re gondoltál?
Azzal végképp nem lehet lelőni az égről semmi - észre sem fogja venni a célt abból kurblis toronyból!![]()
A platón van a reteszfigyelővel szemben ülő katona akinek az a dolga, hogy légiveszélyre figyelmeztessen, még torony sem kell hozzá!!!
Szerintem Böröndi nem erre gondolt, és nem is tolerálná. Pont ezt a "papír elbírja" mentalitást igyekszik megszüntetni.Rég volt olyan parancs, lehet most is él, hogy "légiveszély", balról, jobbról, stb. Akkor a teljes lövész alegység, minden fegyverével az eget figyelte, elméletileg tüzelésre készen.
Meg hát csak ironizálIlyesmi még mindig van ? Azt gondoltam a Néphadsereggel együtt megszűnt.![]()
A cikkben vannak helytálló információk...![]()
Megtudtuk, miért beszélt az új vezérkari főnök „szittya gondolkodásmódról”
Elődjénél felkészültebb, modernebb gondolkodású, aki a hadsereget a maga teljességében lesz képes irányítani – jellemezték forrásaink az új vezérkari főnököt, Böröndi Gábort. Az is kiderült háttérbeszélgetéseinkből: Novák Katalin koszovói útja hozzájárulhatott-e Ruszin-Szendi Romulusz menesztéséhez.www.szabadeuropa.hu
Helyesbít, illetve @krisss kérdezném milyen meglepivel keszülnek a tartalekosoknak a hétvégéi éleslövészeten!?Mond valamit?![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..