ezek a járművek amúgy is táborokból bázisokról üzemelnének éles helyzetbe ahol az elektromosság biztosított. eseti felderítések esetén meg úgyis elő kell készíteni a gépjárműveket ebbe a hajtóanyag vételezés is beletartozik ahogy a művelet megtervezése is.sok színten.7 minimum.Hja és ne felejtsük el, hogy az elektromossága miatt gyakorlatilag hangtalan.
Én csodálkozom, hogy még nem mentünk rá az Akrep 2-re. Amellett, hogy villanyos, már van dízel variánsa is. Én mondjuk egy vezetékes hibrid variáns is jónak tartanék. Még úgy is, ha pronyó módon felrögzítenének egy Honda áramfejlesztőt az oldalára.
Itt nem a design meg a környezettudatosság lenne a fontos, hanem az, hogy jelentős hő és hangkibocsátás nélkül lehetne vele jelentős mozgékonyságot nyerni.
Persze nem a komoly tornyos promó variáns lenne a lényeg, hanem a felderítő (esetleg ATGM hordozó) verzió:
még szigorúan magasabb egység törzs közvetlen irányítása alatt is több százas nagyságrendű igényről van szó. úgy ahogy a NMS is égetően fontos kezd már lenni...mindenhol de még mindig különlegeseznek csak azokkal kapcsolatban néha megemlítik hogy olyan variációkba is ki lessz alakítva mint a gidránok de egyenlőre még egy humán géppuskatornyos alapváltozatot sem látok itthon. Amit nagy problémának tartok. 30-50 db alapváltozat manuális nehéz géppuska állványal török 50cal ossal. Ezekkel a kiképzések már megkezdődhetnének. Nemhiszem hogy akkora pénz lenne és a törökökkel az egyezkedés is jobban menne ha kicsit meg lenne zsírozva valódi vásárlással nem csak dumával. mégha kezdőszett kezdő mennyiség is. a többi verzió meg készülhet a háttérbe addig is van valami.
Manuális fegyvertornyot azért illene nekünk is tudni fejleszteni valami normálisat (ha más nem nagymértékű másolatot) ehhez szeritem nem kellene licensét venni