Hm, nekünk nem kellene annyi és penz is maradna valami másra! Bár szerintem itt a Boxer eselytelen!Anglia 1,1 milliárd euróért 400 Boxer
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hm, nekünk nem kellene annyi és penz is maradna valami másra! Bár szerintem itt a Boxer eselytelen!Anglia 1,1 milliárd euróért 400 Boxer
legalább a kiképzési mellény terjed. Bárki bármit állít ez a kiképzési címszóval rendszerbe tett mellény jó húzás volt.
Kevlár nincs.
Brenhez lőszer nincs.
Lőkeszseg kép alapján nincs.
Új lőkik amit beharangoztak nincs.
Minek mentek ki.
Szerintem a gyakorló is!!!legalább a kiképzési mellény terjed. Bárki bármit állít ez a kiképzési címszóval rendszerbe tett mellény jó húzás volt.
igazából nekem a bocival sem volt gondom ami a zubbonyt és a nadrágot illeti. a molinó is jó volt (nekem most is régi molinom van) a gáz a mikádóval volt (no igaz melegnek meleg volt béléssel csak nem nézett ki jól) minőségi probléma az esővédővel volt ami inkább széldzsekinek minősült. a 15m el sincs semmi gondom pláne hogy most már szivárognak a ki a kiegészítők. (a sisak sapka polár pl égetően fontos volt )Szerintem a gyakorló is!!!
Mondom ezt úgy, hogy sosem volt rajtam, de ha már kicsivel jobb, mint a "boci", akkor biztosan. És állítólag nem kicsivel jobb!
Warzone-ozás helyett rendelni kellene....
A NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság (NATO ACT) június végén, Rómában rendezte meg a Wargaming Initiative NATO (WIN23) nemzetközi konferenciát...
A rendezvény nem titkolt célja a hadijátszás - mint új irányzat és eszköz - megismertetése, és a benne rejlő lehetőségek felvázolása volt, a stratégiai döntéshozói szinten lévő vezetők körében.
A közel 350 fős konferencián a francia, német és olasz haderők vezérkar főnök-helyettesi szinten, mások minimum csoportfőnöki szinten delegáltak résztvevőket, de jelen voltak a modellezésben és szimulációban érintett cégek képviselői, a hadijátszás nemzeti, és szövetségi szaktekintélyei és kutatói is. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karát Harangi-Tóth Zoltán őrnagy képviselte.
A konferencián több tucat hadijátékon lehetett részt venni, amelyek a kritikus energetikai infrastruktúra reziliencia építéstől, az űr hadviselésen, és a légi/vízi drónokon át, a harcászati szintű összfegyvernemi műveletekig, lefedték a teljes spektrumát a modern (katonai) kihívásoknak. A játékokat döntő többségében katonai felsőoktatási intézmények oktatói tartották, azt egészítették ki az egyetemi és a civil cégek által tartott wargamek.
Ennek van vmi gyakorlati jelentősége ?Mostantól nem fixen 5 évre, hanem határozatlan időre szól a vezérkari főnök kinevezése...
Igen volt.Ennek van vmi gyakorlati jelentősége ?
Volt olyan vezérkari főnök, aki kitöltette az idejét?
De...Igen volt.
Nem kell magyarázni, hogy miért küldenek el valakit idő előtt.
Hogyan? Ha nincs időmeghatározva, akkor idő előtt sem tudnak elküldeni
Vajon egy alezredes kell ehhez?A köztársasági elnök 2/2023. (VI. 30.) KE utasítása a Sándor-palota Szervezeti és Működési Szabályzatáról
5. A főhadsegéd
8. § (1) A köztársasági elnököt főparancsnoki feladat- és hatáskörének ellátásában a főhadsegéd segíti, akit a köztársasági
elnök közvetlenül irányít. A főhadsegéd igazgatóként vezeti a Honvédelmi Igazgatóságot.
(2) A főhadsegéd esetében a közszolgálati munkaszerződés megkötésére és a felmentésre a köztársasági elnök
jóváhagyása alapján kerül sor. A főhadsegéd felett az alapvető munkáltatói jogokat a hivatalvezető, az egyéb
munkáltatói jogokat a hivatalvezető által átruházott jogkörben a kabinetfőnök önállóan gyakorolja.
(3) A főhadsegéd jogállására a Küt. rendelkezéseit kell alkalmazni.
(4) A Honvédelmi Igazgatóság munkatársai felett az alapvető munkáltatói jogokat a hivatalvezető, az egyéb
munkáltatói jogokat a hivatalvezető által átruházott jogkörben a kabinetfőnök önállóan gyakorolja.
(5) A főhadsegéd akadályoztatása esetén a honvédelemért felelős miniszter által vezetett minisztériummal kötött
megállapodásban foglaltak az irányadóak.
(6) A főhadsegéd az állami vezetői juttatásokról szóló kormányrendelet szerinti, a közigazgatási államtitkárra irányadó
juttatásokra jogosult.
15. Honvédelmi Igazgatóság
19. § A Honvédelmi Igazgatóság
1. támogatja a köztársasági elnök főparancsnoki funkciójához kapcsolódó feladatainak ellátását, végzi
a Sándor-palota honvédelemmel kapcsolatos feladatait,
2. a köztársasági elnök tájékoztatása érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri az ország védelmi-igazgatási
rendszerének alakulását és a Magyar Honvédségnél érvényesülő folyamatokat,
3. a Magyar Honvédség főparancsnoki funkciójából adódó feladatok ellátásához szükséges információkat gyűjt,
elemzéseket végez, egyeztetéseket készít elő és folytat a köztársasági elnök és a Sándor-palota számára,
4. kapcsolatot tart az Országgyűlés honvédelemmel, rendészettel, valamint nemzetbiztonsággal foglalkozó
bizottságával, a honvédelemért felelős miniszter által vezetett minisztérium és a Magyar Honvédség
Parancsnoksága legfelsőbb polgári és katonai vezetésével,
5. részt vesz a köztársasági elnök különleges jogrend bevezetéséhez kapcsolódó döntéseinek előkészítésében,
6. figyelemmel kíséri a honvédelmi tárgyú jogalkotást,
7. szervezi a Magyar Honvédség szervezeteinél sorra kerülő elnöki látogatásokat, valamint a köztársasági elnök
részvételével megrendezett honvédségi programokat,
8. szükség szerint közreműködik a köztársasági elnök vagy a Sándor-palota részére érkezett, a Honvédelmi
Igazgatóság feladatköréhez kapcsolódó levelek megválaszolásában,
9. részt vesz a tábornoki kinevezési és előléptetési okiratok átadásának előkészítésében, szervezésében,
10. vezetését igazgatóként ellátó főhadsegéd a köztársasági elnök mellett vagy képviseletében ellátja
a szükséges katonai protokolláris feladatokat,
11. ellátja azokat a feladatokat, amelyekkel a köztársasági elnök, illetve a kabinetfőnök megbízza.
A főhadsegédhez?Vajon egy alezredes kell ehhez?
A főhadsegéd tábornok.A főhadsegédhez?
Szerintem biztosan nem!
Vezérkari és főtiszti tapasztalat kell hozzá (inkább évtizedes, mint években mérhető). A mi időnkben azt mondták, hogy az alez. -ig előléptetnek, de ezredeshez már kinevezés kell. Szerintem itt is minimum az ezredes a padló ehhez a beosztáshoz. Meg csak a Honvédség Főparancsnokát kell "oktatni hadügyből"...
A főhadsegédhez?
Szerintem biztosan nem!
Vezérkari és főtiszti tapasztalat kell hozzá (inkább évtizedes, mint években mérhető). A mi időnkben azt mondták, hogy az alez. -ig előléptetnek, de ezredeshez már kinevezés kell. Szerintem itt is minimum az ezredes a padló ehhez a beosztáshoz. Meg csak a Honvédség Főparancsnokát kell "oktatni hadügyből"...