Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A gyári katonai darabok elég drágák. Én azt hallottam, hogy pl. a Mercedes G osztály katonai kivitele 280 ezer euro, míg a polgári kb. 80000-től indul. Ha a különbségből kijön egy testre szabott "mókolgatás", talán érdemes vele kínlódni, de szerintem is inkább kínlódás....az átalakításnál mindig műödik a dominó effektus, sorban jönnek a problémák (alkatrész, információ stb.) és egyre nő az ár. Alig várja az ember, hogy vége legyen.
Meg ugye, a páncél maga is párszáz kiló. És egy alapvetően nem páncélozottnak szánt autóban a motor sem feltétlenül van erre a plusztömegre is "méretezve"...
Szerintem nem érdemes ezzel bohóckodni. Ha páncélozott terepjáró kell, akkor kell venni normálisat, mint pl. a Hawkei (az úgy valahol 4-500000 dollár körül lehet, de a védettségben nagyon nem egy kategória a G Mercivel), ahova meg nem kell, oda jó a Toyota Hilux is.
Bár nem tudom nálunk mire lenne igény.
Ha leszerelek róla mindent akkor minek oda egy ilyen feltuningolt drága holmi? Gyakorlatilag annyit ér mint egy sima mezei. Nem beszélve arról hogyha kerülni kell a feltűnést akkor helyben veszek járművet , használtat, olyat amelyik típus létezik az adott országban és beleillik a képbe.Azt ne felejtsétek el,hogy erről nem mondo meg,hogy katonai ha leszerelsz róla mindent ami lehet előny.Ma már vannak olyan katonai műveletek amik nem különülnek el éleden a civil élettől így szükség lehet ilyen eszközökre.
Még a végén ez lesz az új páncélosunk.
Mert úgy néz ki mint egy civil autó ellenben páncélozott és nem kelt feltűnést.Ha leszerelek róla mindent akkor minek oda egy ilyen feltuningolt drága holmi? Gyakorlatilag annyit ér mint egy sima mezei. Nem beszélve arról hogyha kerülni kell a feltűnést akkor helyben veszek járművet , használtat, olyat amelyik típus létezik az adott országban és beleillik a képbe.
Szerintem felesleges 10-20 milliókért tuningolni. Max a motorteret védeni meg a gumikat. A géppuska felhegesztése a platóra azért ne kerüljön már milliókba. Pénz mint láttuk nincs is rá. Az elképzelés is érdekes volt ezzel a 4+5 db-al. Még a végén ez lesz az új páncélosunk.