Ja akkor én értettem félre azthittem már nekikse adnak kajátAlapkiképzés nem kiképző bázison van és nem haladja meg a tiszta kiképzési idő a 12 órát/nap
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja akkor én értettem félre azthittem már nekikse adnak kajátAlapkiképzés nem kiképző bázison van és nem haladja meg a tiszta kiképzési idő a 12 órát/nap
Akkor lesz kaja ha kintalvás van és a napi 12 órát meghaladja a kiképzési idő és csak és kizárólag a központi nagy gyaktereken. A helyőrségieken már nem fog.Ja akkor én értettem félre azthittem már nekikse adnak kaját
Nem adnak.Ja akkor én értettem félre azthittem már nekikse adnak kaját
Az szép...Akkor lesz kaja ha kintalvás van és a napi 12 órát meghaladja a kiképzési idő és csak és kizárólag a központi nagy gyaktereken. A helyőrségieken már nem fog.
Annyi mindent vesznek el a katonákról hogy ne csodalkozzanak fent ha baj van nem veszik majd fel a telefontIsmét felteszem a kérdést...Mire költötte a magyar kormány a 2024-es évre előirányzott a GDP 2%-ra felhizlalt védelmi költségvetés időarányos részét? Mert ha e mellett a forrásmennyiség mellett is csak a sereget érintő megszorításokról hallunk már júliusban akkor ez már felveti a döntéshozó vezetők kompetenciájának kérdését.
Nem kell aggódni, a honvédelem nincs egyedül a sz@rban, az egészségügy vele tart.Ismét felteszem a kérdést...Mire költötte a magyar kormány a 2024-es évre előirányzott a GDP 2%-ra felhizlalt védelmi költségvetés időarányos részét? Mert ha e mellett a forrásmennyiség mellett is csak a sereget érintő megszorításokról hallunk már júliusban akkor ez már felveti a döntéshozó vezetők kompetenciájának kérdését.
Azt is írtam a magyar haderő helyzetéről, hogy ég és föld a különbség a 10 évvel ezelőtthöz képest (dudi által berakott kép egy 2015-ös gyakorlatról pl)Soha nem írtam, hogy minden fasza, azt se írtam, hogy egy tál rizsért dolgozom. Érdekes, hogy mi marad meg. Ez olyan lehet mint a magyar haderő helyzete a szemedben. Szelektív.
Örülök, hogy megbecsülik a munkádat (tényleg, azért annyi munkaóra után amit írtál ez a minimum).Soha nem írtam, hogy minden fasza, azt se írtam, hogy egy tál rizsért dolgozom. Érdekes, hogy mi marad meg. Ez olyan lehet mint a magyar haderő helyzete a szemedben. Szelektív.
Azt nem tudhatod, hogy én mibe látok és mibe láttam bele. Mondjuk nem is vágok fel vele. Soha nem írtam, hogy minden ok, soha nem írtam, hogy nincs mit tenni a haderővel. Azt viszont most is tartom, hogy a folyamatos károgás amit itt nagyon megy káros és felesleges.Azt is írtam a magyar haderő helyzetéről, hogy ég és föld a különbség a 10 évvel ezelőtthöz képest (dudi által berakott kép egy 2015-ös gyakorlatról pl)
Csak én azt is tudom, hogy mi volt a terv és mi az ami realizálódott belőle és mi az ami nagyon elmászott prioritásilag.
Te a helyzetünkből annyit látsz amit mutatni akarnak neked.
Ez is igaz de a struccpolitika épp olyan káros és a problémák meglesznek attól, hogy nem beszélünk róla.Azt viszont most is tartom, hogy a folyamatos károgás amit itt nagyon megy káros és felesleges.
- csak az a megváltozott munkaképességű honvéd lesz jogosult kiegészítő rokkantsági támogatásra, aki – a korábban 1 év helyett – 15 év szolgálati viszonnyal rendelkezik és az egészségi állapota nem éri el a 30 százalékot,
- szintén változik egy, a honvédeket érintő rendelet, a korábbi szerint legfeljebb 1 évig kellett, de mostantól 10 évig kell szolgálati viszonyt fenntartani a tanulmányi szerződéshez.
Orbán Viktor döntött, azonnali hatállyal több mint 10 milliárd forintot csoportosítanak át
A honvédekről is döntöttek.index.hu
Nem a nyár folyamàn folyamatosan jönnek majd ki a miniszteri rendeletek amik részlegesen szabályozzák az egészet.
Ami drasztikus eddig az a túlmunka pénzbeli ellentételezésének teljes felszàmolása. ( aki eddig se tudta kivenni a szabadságait mert annyiszor ment 24 órás szolgálatba az hogy lesz kompenzálva innentől?)
A katonák családjainak kiemelt kórházi ellátásànak megszüntetése.
És az élelmezési rendszer felszámolása. ( a kiképzéseken azért ez fàjni fog, főleg az alapkiképzésen frissen bevonultaknál)
A bérezés sötét ló mert októberig nem tudjuk ki hogy fog keresni.
Akkor lesz kaja ha kintalvás van és a napi 12 órát meghaladja a kiképzési idő és csak és kizárólag a központi nagy gyaktereken. A helyőrségieken már nem fog.
Alapkiképzés nem kiképző bázison van és nem haladja meg a tiszta kiképzési idő a 12 órát/nap
Ez július elsejétől van és mindenkinek új és abszurd.Lemaradtam. Már nem bentlakásos az alapkiképzés ahol reggeltől estig le vagy kötve és csak hétvégi hazautazás van, cserébe el vagy látva mindennel kb?
És akkor az alapkikesek hogyan oldják meg a kaját?? Kijárnak este boltba vásárolni? Légyszi homályosíts fel mert ez nekem egyszerre új és nagyon abszurd
Viszik a puskát oszt lūnek maguknak nyulat, fácántot, megsütik estebédre!Ez július elsejétől van és mindenkinek új és abszurd.
Be kell majd fizetniük menzára ha bent vannak a laktanyában. Este kimenőt kapnak 2 órát ott tudnak majd vásárolni.
Ez július elsejétől van és mindenkinek új és abszurd.
Be kell majd fizetniük menzára ha bent vannak a laktanyában. Este kimenőt kapnak 2 órát ott tudnak majd vásárolni.
De kaptok èlmènyt.Ami drasztikus eddig az a túlmunka pénzbeli ellentételezésének teljes felszàmolása