A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Egyszer leírtam hogy mennyire fognak csuklóztatni minket! Meg fogjuk kapni de nem az egészet hanem a felét kb és abból is ukrán fegyvereket meg ukrajnának kell majd fegyvereket vennünk és a töredékéből vehetünk majd saját igényeinknek megfelelőt! Vagyis SAMP-T felejtős további tank Lynx pzh2000 felejtős BTR80 csere felejtős! Vagyis marad a lőszer...
Azért ne szard még össze magad: nem áll ez olyan rosszul mint ahogy kinéz! :)
Bár további nehéz technika amúgy sem hiszem hogy van benne...

Igen. Ursula von der Pfizer nem szereti a mutyit.Kihúz belőle minden mutyigyanúsat és csak utána fogadják el. Szerencsére az Unió erre nagyon érzékeny és mindig odafigyel. Ezért nincsenek Brüsszelben regisztrált lobbisták és sem a Bizottság, sem a Parlament képviselői nem szoktak velük tárgyalni.
Akarod mondani ez a magyar diplomácia sikere?

• Tetszik
Reactions: Masztiff
Be mondod mitha egy felisten lenne aki 15lepessel brusszel elott lenne.

Ha látta volna akkor szabalyosan nem ilyen feltunoen kuldet be ngm-el jo par projektet amit a tanacsak az elso kurva kave szunet elott mar lehuzott es kurvajot rohogott rajtunk.
És biztosan azért szavaztak le egyedül ezt az egész SAFE közös hitelfelvételt. És akkor látjátok miért adtak be olyat amilyet .

Most ezt nem ertem kerlek fejsd ki bovebben
Orbán leszavazta a SAFE közös hitel programot. https://index.hu/kulfold/2025/07/31...agy-marton-fegyverbeszerzes-haderofejlesztes/
Amikor persze megszavaztak trollkodasbol kertünk egy jó nagy összeget, és erre írtak egy olyan programot amilyet. Mivel Orbán két lépéssel előttük jár tudta, hogy majd jól próbálják ezzel zsarolni a szokásos faszsaggal jogállamiság ugye. Ezért írtam júniusban hogy nem gondolta ezt komolyan( vissza keresem ha akarod ) ezért írtam zsido fegyverek jönnek majd.

• Vicces
Reactions: Kávé
Nem, mert, ha számított volna akkor be sem lett volna adva az igény.... Bár ha szokásosan csak a lopás volt az összes projektbe akkor tök mindegy, hogy megkapjuk-e vagy sem....
Qrvára nem erről szól.
Egy példa.
Van a képviselői vagyonynyilatkozati törvény. Nost ezt is kifogásolta az EU anno. A kormány 1 az 1ben átvette az EP szabályozást. A Bizottság nem fogadta el, elutasította és kérte állítsuk vissza a régi szabályokat.

Miért? A magyar képviselők és miniszterek vagyonynyilatkozata nyilvános, az európai parlamenti képvisrlelők és a Bizottság tagjainak vagyonnyilatlozata titkos.

Itt is hadovált a csávó.
Először ezt mondta.

nehéz elképzelni, hogy aláírják a támogatási szerződést, amennyiben úgy ítélik meg, hogy a védelmi iparra vonatkozó közbeszerzési szabályok nem felelnek meg az uniós elvárásoknak

Ez még mondjuk úgy a tárgyhoz tartozik.
De aztán megint idekevert mindent.

a közbeszerzésekre, az ügyészségre, az egyetemi alapítványokra és a korrupcióellenes intézkedésekre vonatkozó magyar szabályok érdeklik a Bizottságot, ezek megváltoztatását kérik a magyar kormánytól..

De adott magának egy kiskaput.

ha a testület át is engedné a magyar kormány igényét, akkor is lehetősége van az Európai Bizottságnak a hitelszerződésbe az átláthatóságról szóló garanciákat beépíteni.

Sztem egyébként ez utóbbi lesz. Csemegézni fognak és próbálnak zsarolni.

Nem szokott szívbajos lenni a Bizottsag, ha a saját szabályait köpi szembe, de mondjuk egy Skyranger-Mistral, Tatra több országgal közös beszerzés esetén, milyen közbeszerzési akadály lehet, ahol a magyar nem jó, a román jó......

Azért szavazták le mert tetszett a nyugdíjasoknak.
Azért mert nem akartak újabb közös hitelt. Sok közös hitel vége a közös monetáris politika, azaz, ami Berlinnek jó.

De ha már úgyis lett, akkor a hátrányok megvannak, az előnyökért meg adtunk be pályázatot.

Hét elején még pozitív visszajelzéseket kaptunk. egyébként. Az infra egy részén kívül (ami nagyon pofátlan volt)

És nincs B tervünk egyébként.
Ha nem kapunk erre hitelt nincs pénze az országnak.
Ami lesz azt viszi a HIMARS aztán azon kívül imádkozunk hogy ami most még bejön fenn tudjuk tartani...

• Tetszik
Reactions: Kávé
Orbán leszavazta a SAFE közös hitel programot. https://index.hu/kulfold/2025/07/31...agy-marton-fegyverbeszerzes-haderofejlesztes/
Amikor persze megszavaztak trollkodasbol kertünk egy jó nagy összeget, és erre írtak egy olyan programot amilyet. Mivel Orbán két lépéssel előttük jár tudta, hogy majd jól próbálják ezzel zsarolni a szokásos faszsaggal jogállamiság ugye. Ezért írtam júniusban hogy nem gondolta ezt komolyan( vissza keresem ha akarod ) ezért írtam zsido fegyverek jönnek majd.
Elenk a fantaziad