http://hvg.hu/itthon/20170905_Vegre_100_loter_epul_egyelore_182_milliardert
Nem tudom, hogy került a címbe a 182 milliárd. A HM EI Zrt lesz a generálkivitelező, a megépülteket ő fogja üzemeltetni és őrizni, vagy 500 fővel nőni fog a létszáma, évi 10 milliárddal az éves bevétele. A lőterek meg kongani fognak az ürességtől.
Talán ennyi nem kellene, de nem fognak kongani az ürességtől. Abban a megyében, ahol élek konkrétan jobbra-balra irányítgatják át a sportlövészeket, mert nincs hely. Mondjuk ezek az emberek nem olimpiai versenyszámok lövői, hanem inkább a visszabutított katonai fegyverek és maroklőfegyverek vonalán haladnak. Ahol meg kevesen vannak, az azért van, mert nagyon rosszak a feltételek. Rosszul kialakított, elhanyagolt, lepusztult lőtér, nincs mondjuk pisztoly lőtér, nem lehet lőni 22-esnél nagyobb kaliberrel stb. Sokan szeretnének lőni sportfegyvernek átalakított hadifegyverekkel is. Van is rá pénzük, csak épp a nagykalibereket nem engedélyezik sok lőtéren.
Ha normálisan kialakítottak lesznek a lőterek, értsd :
- lesz tiszta wc
-lesz normális, egymástól elválasztott pisztoly és puska lőtér.
- lesz egy normális, télen fűtött helység, ahol lehet beszélgetni, fegyvert takarítani stb.
- lesz lehetőség a sportfegyvert ( még ha az egy vz58-as vagy AMD, vagy valami m16 klón) használni és tárolni a lőtéren
- lesz lehetőség akár a lőterek épületeiben lőszert újratölteni
- lesz lehetőség feketelőporos fegyverekkel is lőni ( mert erre is van igény, főleg hogy maga a fegyver engedélymentes )
- a lőtéren lesznek normális állapotú fegyverek, olyanok amikkel van is kedve lőni az embereknek
- normális keretek között tartják a lőszer és bérlet árakat
- szerveznek versenyeket
- nem basztatják feleslegesen a lőtérre járókat hülye adókkal, ellenőrzésekkel stb.
akkor nem fognak kongani az ürességtől. Egy civil ember, aki csak szeret lőni, áldozna rá pénzt, nem valami penészes, hulló vakolatú helyre akar menni, ahol
télen megfagy, nem tud normálisan lőni azzal amivel akar, mert mondjuk nem engedik a lőtér felépítése miatt a nagyobb kalibereket.
Van ebben pénz és igény is. De majd meglátjuk hogy milyen lőterek lesznek. Én beszéltem az egyik üzemeltetőjével, nagy reményeket fűz a fejlesztéshez, mert kapnának pénzt, ki tudnák pofozni a helyet, mert most sok odajáró lövész is panaszkodik az állapotok miatt.