http://www.honvedelem.hu/film/kulonleges_pillanatok
4:50 Mókus amint kiemeli a járőrt az ellenséges területről?
4:50 Mókus amint kiemeli a járőrt az ellenséges területről?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ami valszeg sikerülni is fog mert ez az egyetlen egysèg a honvèdsègben ami relatíve kèpes megtartani az embert az átlagos szartól jobb munkakorulmènyeik miatt.Nem a honvédségből akarnak hanem civileket.
Ami valszeg sikerülni is fog mert ez az egyetlen egysèg a honvèdsègben ami relatíve kèpes megtartani az embert az átlagos szartól jobb munkakorulmènyeik miatt.
Dehogy fog.Ennyi pénzért biztosan nem.
Csődbe ment volna a Honvédség?
Aha, vajon ha "csődbe" ment volna akkor kiárusítanák és feloszlatnák?évek óta plusz pénzeket kell azért könyörögni a költségvetésből (kb zéró fejlesztés, etc mellett) hogy egyáltalán az alkalmazottak és a szerződésesek az év végén megkaphassák a fizetésüket.
Pintérsanyánál is, de ő úgy oldotta meg, hogy nem fizette be hónapokon keresztül az államkincstárba a járadékokat, osztjónapot.
és mint írtam csődközeli helyzetbe került....
nem csődbement.
kie eltérés van közte.
Emlékeim szerint a német páncélgránátos dandár kb 3-3700 fő 54db harckocsi 110 db gyal harcjármű 12 db 120 mm aknavető 70 db irányított pct rakéta indító és talán 18 db 155 mm önjáró löveg ja és 3 hídvető műszaki jármű.Nos az 1500 fős dandár megint magyaros lesz + a felszereltsége is.
A
Ameddig a szándék nincs meg és a konkrét, átgondolt tervezés, addig ne várjatok semmit. Pénz már kezd lenni. Mire költik, az nem mindegy. Nem egy évben kell kifizetni ha felfegyvereznénk 3 gépesített dandárt. Egy gyártótól is lehet venni a harckocsit, gyalogsági harcjárművet, önjáró tarackot. Ilyen esetben, sok ellentételezés, nyújtott fizetés, a gyártó által, itthon kialakított szervizbázis, stb., mind lehetőség lenne.
Nem kekeckedni akarok, de a "kezd lenni" az nálad a honvédelmi költségvetés dupláját jelenti alsó hangon? Értem én az elkeseredettségedet és tenni akarásodat , ám amíg nem akarunk expanzív politikát folytatni, addig csak kis pénz fog rendelkezésre állni.Dehogy kezd pénz lenni.Amire azt mondják,hogy kezd az nevetséges összeg!A PDF árai alapján egy nehéz dandár technikai eszközparkja(harckocsik,IFV-k és spec járművek tehát a teherautókat nem számolom)kerülne 2420 millió USA Dollárba kerülne.Ha nagyon primitív módon a közepes dandár eszközparkjának árát ennek az összegnek a felének veszem az is 1210 millió USA Dollár.És akkor semmit nem számoltam csak a nehéz dandárba 40 harckocsit 200 IFV-t meg 100 spec járművet azaz nem költöttem a katonák egyéni felszerelésére,fegyverzetére egy árva fillért sem.Na ezek után aki azt hiszi,hogy van pénz vagy lesz pénz az álomvilágban él!
Nem kekeckedni akarok, de a "kezd lenni" az nálad a honvédelmi költségvetés dupláját jelenti alsó hangon? Értem én az elkeseredettségedet és tenni akarásodat , ám amíg nem akarunk expanzív politikát folytatni, addig csak kis pénz fog rendelkezésre állni.
Nem tőled kérdem , hanem a nagyérdemű fotelharcos tábortól. Kit akarunk vagy kitől várjuk , hogy megtámadjon? Annak megfelelően kell a fegyveres erőket megfizetni és eszközökkel ellátni. Jó latolgatást!