Nem lesz egyszerű ha tényleg belevágunk nehéz fegyverek beszerzésébe. Úgy gondolom, alapvetően, használt, de felújított eszközökben gondolkodhatunk elsősorban, főképp a kevés pénzünk, de nagynak tűnő terveink folytán. ( nehéz gépesített dandár ) Olyan országoktól beszerezve az eszközöket, akik nem támasztanak külpolitikai elvárásokat hazánkkal szemben. Nevezetesen, akár konfliktushelyzetben is biztosítják további eszközök, alkatrészek, lőszerek, leszállítását, hazánk számára. Na ez már itt egy elég nehéz dolog, nem irigylem majd azokat, akiknek ezzel kell birkózniuk majd. Magam nem is tudom hirtelen, honnan is vehetnénk, bármi jó fegyvert is így. Európai NATO országok elvben rendben lennének, de egy közép európai konfliktusba, tuti nem adnának nekünk semmit, ha olyan helyzet állna elő. Esetleg a Franciák, vagy Olaszok, Lengyelország ?Törökország még szóba jöhet, de ott is vegyük bele a dolgokba, hogy egy forrongó állam ,ahol bármikor, bármi megeshet, meg az ellenkezője is. Ami a külpolitikájukat is befolyásolhatja. Távolabb Dél Korea ? USA totális befolyásoltsága van, és ha maguktól szívesen eladnának is bármit nekünk, lehet a nagy tesó megvétózná, adott helyzetben. Japán, Koreához hasonló és méregdrága lehet mindenük. Oroszok kilőve, ez egyértelmű. Hát passz.
Talán lehetne beszerezni, néhány zászlóaljra való Marder 1A5 gyalogsági harcjárművet, felújítva, ha ezt kérnénk. Olcsóbb lehet mint egy új, ez talán ok. Harckocsit, nem tudom, nagyon drága, Leopárd 2A5 szint szerintem számunkra elérhetetlen. Ariete, vagy használt Leclerc ? Tüzérség önjáró és sorozatvető részekkel, rendszerbe szervezve kell. Passz szintén mit tudnánk és kapnánk.