A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
pela3, desertfox

Természetesen én sem erre a szólásszabadságra gondoltam. :)
És igen, kár volt elkezdeni egy személyeskedésbe torkolló vitát, csak én is hirtelen ugrom... Ez nem egy építő jellegű vita, szóval nem is méltó a HTKA-hoz, részemlős spongyát rá.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 955
113
Hajaj, esetleg nőhet a honvédelmi költségvetés?
Miért vizionálok eltapsolt/lopott milliárdokat előre érdemi fejlesztés,beszerzés,fizetésemelés nélkül...
Dunát lehet rekeszteni a sok rossz példával, de csont nélküli jó példa sajnos nem jut eszembe...
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Hajaj, esetleg nőhet a honvédelmi költségvetés?
Miért vizionálok eltapsolt/lopott milliárdokat előre érdemi fejlesztés,beszerzés,fizetésemelés nélkül...
Dunát lehet rekeszteni a sok rossz példával, de csont nélküli jó példa sajnos nem jut eszembe...
Ugyan ez jutott eszembe.
Ez ,hogy 10 éven belül kell 2%-ra emelni! Eddig is annyinak kellett volna lennie. Valószínűleg valami hungarikum lesz ebből is. Kilenc évig szinten tartás (hátha más politikai erő jön és akkor majd neki kell emelni) és a végén felemelve, majd mindjárt zárolni.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 496
113
Kanadának kellett kifizetni a magyar pilóták NATO-kiképzését...

http://hvg.hu/gazdasag/20140903_Kanadanak_kellett_kifizetni_a_magyar_vada#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_3
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
Ilyenkor azért remélem,hogy némelyeknek leesik,hogy ez a legkomolytalanabb topic az oldalon...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
A Honvédségnek arra nem volt pénze,hogy önerőből bombákat vegyen,szóval ebben semmi meglepő nincs.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Már ne haragudjatok 2 db HVG cikkről beszéünk, ami nem titkoltam bal oldali és liberális "értékrendet" vall , ha egy kicsit persze csak picit szkeptikus az ember , akkor van kétségem a hitelességét illetően kb. 100 db cikket betudnék másolni a HVG.hu -ról ami vagy rossz indulatú feltevés volt vagy rossz indulatú rágalmazás. Tehát ameddig Hende távozását nem a Hidfo meg nem Hvg lebegeteti meg , meg ez Kanadai okosság is, addig hagyjuk már.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
desertfox

Én ez tegyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek(forrástól függetlenül)...
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 194
113
Desertfox, tudjuk, hogy elfogult vagy a kormány iránt... :) De oké, nézzük cikkek nélkül, Pl: Hol a helitender? ígéret van évek óta... 2,8 milliárdos (aprópénz) air-to-ground fegyverzet, két évre elosztva, wtf? Nagyságrendileg ez is kb a 9 millió dolláros összeg, mint a kanadai. Tudjuk, 2016-tól, 2018-tól, 2020-tól jön a Kánaán :)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@dudi a Kanadai dolgot Én személy szerint nagy ivben ..... Ameddig a Kanadai bányavállalatok bányásznak Erdélybe , még asszem több is beleférne.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Nem titkolom asszem @ms07 probálom az általam és szerintem jól vagy eddig legjobban dolgozó kormánypártot védeni, vagy az Ő nehéz és szorult helyzetükre rávilágitani. Mert azért 2010 ben nem 200 milliárd Dollár többlettel adták át a botot , Én ilyen szakmá dolgozok ahol pont ilyen esetek vannak és várják a csodát mikor hiteleket és tartozást adnak át nekem kezdésre.
Heli tender is sajnos politika és választások előtt nem fognak dönteni, meg volt a nagy választás is, mert akkor szavazok veszhetnek ha Olasz választanak akkor az Orosz szimpatizánsokat veszik el , ha Orosz választanak akkor az Orosz gyülölöket vesztik el , politikailag pont ez tökéletes játszma. Meg kell várni a választás végét bár nyár végét mondtam elöször, de rájöttem nekik az Önko is fontos választás , addig nem lépnek. Ennyi.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 194
113
Nehéz, szorult helyzet? Hol?? Jó pár, milliárdos tételt fel lehetne sorolni, amire volt pénz... Nézzél szét, mindenre van, csak akarat kérdése... Az elmúlt nyolc évet már ciki emlegetni, kifogásként :)