A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 841
113
desertfox

4 éve a választásokra várnak holott a csapból is az folyik,hogy ez halaszthatatlan mg hasonlók.Imádom a focit ráadásul fradista vagyok de lássuk be ebben az országban ha fontossági sorrendet állítunk(mindent egybevéve nem csak a honvédelmet) akkor kb az első ezerbe sem kerül bele a stadionépítés.

Amikor meg azzal érvelnek,hogy mennyi embernek adnak ezek munkát arra meg az a válaszom,hogy egy halom hasznos dolgot lehetett volna építeni ami ugyan úgy munkát ad.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
desertfox

4 éve a választásokra várnak holott a csapból is az folyik,hogy ez halaszthatatlan mg hasonlók.Imádom a focit ráadásul fradista vagyok de lássuk be ebben az országban ha fontossági sorrendet állítunk(mindent egybevéve nem csak a honvédelmet) akkor kb az első ezerbe sem kerül bele a stadionépítés.

Amikor meg azzal érvelnek,hogy mennyi embernek adnak ezek munkát arra meg az a válaszom,hogy egy halom hasznos dolgot lehetett volna építeni ami ugyan úgy munkát ad.

Lőszer, fegyver és ruhagyárban is lehetne dolgozni...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Ezt párszor kifejtettem , de ráérek épp nyaralok :D
Szóval az épitőipar , az a legképzetlenebb fizikai munkások gyüjtőhelye (a cigányok is akik dolgoznak itt dolgoznak , elég sokan) Szóval mikor ezeknek az embereknek kell adnod munkát akkor nehéz löszer gyártásra és fegyvergyártásra beoktatnod őket. egyébként honvédelem a legnagyobb pénz temető egy árva Ft sem jön vissza békeidőben és 2010 -ben még békés időben éltünk. Természetesen mi itt HTKA-n ezzel nem értünk egyet mert tudjuk háború esetén milyen fontos lenne már a magasharciértéket képviselő katona és jó felszerelés, de hát békeidőben , főleg gazdaságivilág válság idején ezen is sporolnak, mint az egészégügyön, stb. stb... Ja és az épitő iparnak még egy szépsége van , hogy nem importra szorolu tevékenység épitőanyag van az országba, talán ez a legnagyobb % ami az országban is marad. Kb ennyi.
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
Csak általában az építőipari beruházások leosztása, sem tiszta, uram-bátyám kap benne lehetőséget. Persze ez nem 2010 óta van így csak.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 989
113
Akkor építsenek vagy újítsanak fel utat, hidat, kórházat, vasutat, iskolát, ez is mind építőipari beruházás. Most azért hogy az összes stadion építését és felújítását ugyanaz a 3 cég végzi el aki még a beszállítókat is úgy hozza magával az ország másik végéből az a helyi munkanélkülieken nem sokat segít.

Meg attól, hogy építünk egy szép stadiont a magyar foci még szar lesz mert a játékosok fejében kéne rendet csapni :)

Én is egyetértek veled abban, hogy a mostani kormány még a legjobb a rendszerváltás óta hatalmon lévők közül, de a stadionokat nekem senki nem tudja megmagyarázni :)
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@Stadionok mondjuk azt hogy fura , vagy vezetőnk egy eltőkélt másodlagos terve ? J Egyébként újultak kórházak bőven és iskolák is. Az Én sportágam is kapott egy rakás stadiont ( jégkorong ) . Ezt egyébként az ellenzék lovagolta meg és azért lett ez nagy stadionozás , de mondjuk az hogy OV házának végében van egy stadion , az tényleg érdekessen hülyén csinált dolog :D :D
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Romboljuk le a stadionokat, majd újra építsük fel. Ezt ismételjük folyamatosan és akkor mindíg lesz munka :)

A másik: Nekem megvehetik a legújabb, legdrágább Zepter edénykészletet, de ettől még főzni nem tudok.
 

nalson

Member
2013. december 30.
187
0
16
A HVG kisség homályosan fogalmaz, milyen lépésekre is gondol, de ezek közé tartozhat a három használt – és amúgy is elavult - Mi-8-as helikopter áprilisi beszerzését, mely Borbíró Zoltán védelemgazdaságért felelős államtitkár székébe került; illetve hadrendből kivont MiG-29-es vadászbombázók értékesítésének megakadályozását.


http://index.hu/belfold/2014/09/04/oktoberben_meneszthetik_hendet/
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 989
113
Azt hallottam, hogy bemutatták az új egyenruhát, 2016 január elsejétől lesz rendszerben 2017 M néven, beceneve a digitál boci.
Ha valaki tudná igazolni a hírt esetleg képen is prezentálni megköszönném :D
 

therob

Active Member
2012. december 26.
923
248
43
Navracsicsra hivatkozott a sajtó a 2%-al. Én úgy tudom, hogy csütörtök péntek van az összejövetel.
 

alfa74

Well-Known Member
2013. március 15.
1 118
131
63
Nekem az a véleményem, hogy azért nem mondott konkrét számot, mert nem lesz érdemi növelés.
Hogy miért?
Most politikailag jól oda tette magát nyugaton ezzel az ígérettel. Úgy mutatja magát ,hogy vállat a vállnak vetve kiáll ő is. Viszont arra számít, hogy béke lesz hamarosan és akkor már nem indokolja (szerinte) semmi a növelést és fejlesztést. Ezért csak annyival fog nőni a költségvetés, amennyi a jelenlegi keret szinten tartásához kell.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@dudi erre gondoltál ? Már mint fegyver alatti gránátvetőre
10628349_685516034869120_8907935572417122773_n.jpg

Tudom hogy nem egész honvédségben, de legalább már van 1 tesztelésen :D