A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 745
82 188
113
Kicsit értelmezzük.
140 milliárdot csoportositották át összességében, a +40.000 mrd-os költségvetési kiadásokon belül.

Ami HM-et érinti,
1.800 mrd HUF a HM költségvetése, azaz 1.800.000 millió HUF. Ebből vontak el 100 milliót.
És hozzádobtak kb ugyanígy 100 milliót sportegészségügyre.
A HM költségvetésének 0,006%-át érinti az átcsoportosítás.
Ez kábé semmit sem számít, kerekítési hiba,

De a most megnéztem hogy áll a HM költségvetése október végén.
Az 1.800 mrd-os tervezetből 1.173mrd-ot költöttek el. Ez kb. Az éves költségvetés 65%-a. (83% helyett,ha arányosan nézzük)
Oktoberben 164mrd-ot költöttek el. (arányosan havonta kb. 150mrd-ot kellene, hogy mindent elköltsenek)
De nem mozdult meg 140mrd a HM-nél csak 100 millió.

Kicsit értelmezzük...

Mi került idén 100 millió körüli összegbe?

Lóállomány bértartása : 124 321 457,00 HUF
20 db Elbit BNVD (AN/PVS-31/D) vagy azzal egyenértékű éjjellátó : 135 264 000,00 HUF
Ejtőernyős kiképzéshez repülőgép bérlése 2024–2026 : 103.937.007 HUF
Nehéztechnikai rögzítő készlet : 126 850 000,00 HUF
Helikopterre függeszthető tűzoltó rendszer beszerzése (2024-2025) :112 403 600,00 HUF
Ejtőernyős kiképzéshez szélcsatorna bérlése 2024–2026 tárgyban : 124 971 000,00 HUF
Tűzszerész röntgenkészülékek beszerzése : 111 399 523,00 HUF
Helikopter Fegyverzetemelő-szállító : 128 869 244,00 HUF
5-8 m3-es repülőbenzin töltő gépjármű, kezelői és karbantartói típusképzés megtartása és karbantartás elvégzése : 111 200 000 HUF
58 db Tároló konténer beszerzése : 107 666 966 HUF
EU OPS WAN hálózat csatlakozási képesség biztosítása érdekében IP alapú EU rejtjelző eszközök beszerzése : 118 596 430.00 HUF
EDR rádió beszerzés (GFE) : 143 103 065 HUF

Na valami ilyesminek a megrendelése maradhat el idén emiatt az elvonás miatt. Vagy lehet hogy mindenkinek átlagosan 3500 Ft-tal kevesebb lesz a karácsonyi pénze, jutalma, mint lehetne.

alter ego

Well-Known Member
2022. március 22.
618
1 748
93
Megint egy oldalnyi rívás…mind olyan, amit tucatszor olvashattunk már. Legalább ne ismételjék el tök ugyanazt pls! o_O
Akkor dobj be valami olyan témát, amin örömködünk, és a MH-el kapcsolatos. De nekem már az is oké, ha egyszerűen csak Magyarországgal kapcsolatos, és örülni lehet neki. Kíváncsi vagyok, várom.... :)

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 606
113
Akkor dobj be valami olyan témát, amin örömködünk, és a MH-el kapcsolatos. De nekem már az is oké, ha egyszerűen csak Magyarországgal kapcsolatos, és örülni lehet neki. Kíváncsi vagyok, várom.... :)
Akkor kezdeném....
A mai HM által üzemeletett laktanyai konyhák , a világ bármely pontján, Top kategóriásak.
Minőség,mennyiség.
Tehát a Tatai "fandár" étkezdéjében ,azonos, több esetben ( ízvilág )jobb kaját kaptam ,mint a Légióban, pedig ott sem panaszkodtam, mert nem volt miért. Reggeli-Ebéd-Vacsora hibátlan Tatán.
Van piros pont is.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 606
113
Egy nagy ménnek az ivarszervét, nem a Hadik szobor lovának tökét! Az a villamosmérnök hallgatók kötelessége, és gyakorolják is! (Nekünk volt egy másolat is a szervből emlékeim szerint.)

Be lehet fizetni a menzára?
Külsősként passz.
De van 'a la carte'-is.
Szerdán volt rántott hús ,rizibizi-vel.
Nyitna egy kifőzdét a laktanya, tuti menne.
Éttermi minőségű volt a kaja.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 473
132 015
113
Akkor kezdeném....
A mai HM által üzemeletett laktanyai konyhák , a világ bármely pontján, Top kategóriásak.
Minőség,mennyiség.
Tehát a Tatai "fandár" étkezdéjében ,azonos, több esetben ( ízvilág )jobb kaját kaptam ,mint a Légióban, pedig ott sem panaszkodtam, mert nem volt miért. Reggeli-Ebéd-Vacsora hibátlan Tatán.
Van piros pont is.
Tatán mindig marha jó kaja volt.

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
889
2 880
93
Akkor kezdeném....
Minőség,mennyiség.
Van piros pont is.

Igeeen.Brutál jó a kaja náluk.Az első négyben ők a top.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 817
12 496
113
Ezt a maradványt az elmúlt 5 évben folyamatosan görgetik. 100-200mrd-ról indult és idénre 900mrd-os papirlavina lett. Néha költenek belőle, de mivel sosem költik el az éves HM büdzsét sem, ezért évről évre duzzad.

Igazság szerint érthetetlen miért nem csapják le, ha úgysem költik el.
Vagy be akarnak vágódni jövőre vkinél.
birthday.gif

Lopnak, csalnak, hazudnak.
Nem ismered azt a mondást, hogy "a papír mindent elbír!"?

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
641
3 144
93
Alant látszik, hogy szigorúan a velünk hasonló méretű, és esetleg gazdaságilag is hasonló helyzetben lévő nato tagországokat tekintve, és amelyek annyit, vagy kevesebbet költenek százalékosan, ott van minden olyan képesség ami nálunk vagy megszünt, vagy sohasem volt... És lassan 2025 van...
Chartoftheweek-June-27.jpg