A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Összességében ők jobban tolják. Pl. több COBRA-t kaptak meg egy év alatt mint mi Gidránt 8 év alatt...
Az biztos, nem követem, hogy milyen konfigban érkeztek meg eddig az azt hiszem 10 fajtából, de ha ezekkel kezdték akkor ez azért nem olyan nagy kunszt:
romanias_cobra_ii_4x4_vehicles_set_for_delivery_in_2025_10.webp

Term. a GIDRÁN projekt lassúságát és az NMS-ek máig fájó hiányát nem vitatom.

Az biztos, nem követem, hogy milyen konfigban érkeztek meg eddig az azt hiszem 10 fajtából, de ha ezekkel kezdték akkor ez azért nem olyan nagy kunszt:
romanias_cobra_ii_4x4_vehicles_set_for_delivery_in_2025_10.webp

Term. a GIDRÁN projekt lassúságát és az NMS-ek máig fájó hiányát nem vitatom.
Ezért mondtam a román topikban, hogy így is lehet a törökökkel ha komolyan gondolja valaki. De szerintem nekik a legtöbb ez a fapados verzió lesz.

Ez nem állapot! Tavaszig bele kell húzni az első helyért!
Ki emlékszik még arra hogy 4 évvel ezelőtt a kampányidőszakban mennyi haditechnikával kapcsolatos dolgot ígértek? A békéscsabai dróngyártástól, a kaposvári 8x8 gyártáson át, a szolnok megyei Airbus helikopterkarbantartó központig volt mindenféle ígéret... és utána nem lett egyikből se semmi.

Ki emlékszik még arra hogy 4 évvel ezelőtt a kampányidőszakban mennyi haditechnikával kapcsolatos dolgot ígértek? A békéscsabai dróngyártástól, a kaposvári 8x8 gyártáson át, a szolnok megyei Airbus helikopterkarbantartó központig volt mindenféle ígéret... és utána nem lett egyikből se semmi.
Ha valaki unatkozik olvasson 4 évvel ezelőtti dolgokat.... 2022. január 1.

Most màr ígéret se nagyon van.

Mivel tudnátok még kiegészíteni a listát?

Szia,

Kiegesziteni sajnos nem tudom, de pontositani konnyu:

SzBK-hoz mi köthető mint új beszerzés amit végül ő írt alá vagy jelentett be?

2022
Egyetlen bejelentese, hogy formalisan nem onmagatol rendeli meg a repuloket.

2023
közös Mistral rakéta beszerzésre szándéknyilatkozat: ez, mint minden szandeknyilatkozata semmi, kar ideirni.
HERO drónok beszerzése és hazai gyártásáról szándéknyilatkozat bejelelentése: a hazai gyartas szandeknyilatkozata semmi, kar ideirni (a beszerzest nem)
szándéknyilatkozat a Berettával 7,62 mm-es és 12,7 mm-es NATO lőszerek magyarországi gyártására (Sirok): a 12.7-es szandeknyilatkozat semmi, kar ideirni; a 7.62-es loszer magyarorszagi gyartasanak bejelentese meg egy vicc, 10 evvel ezelott is itt gyartottak tobbek kozott a mesterlovesz (ML) loszereket, ugyanebben a gyarban!
Skyranger 30 Lynx prototípus kifejlestztésére szerződés: ennek itt a helye, noha lathatoan semmire se haladtak azota.
KF51 Evo Panther harckocsi prototípusának kifejlesztésére szerződés: ennek itt a helye, noha lathatoan semmire se haladtak azota, eltekintve attol, hogy mara tudjuk, hogy se nekunk, se masnak nem kell a szerzodott jarmu.
KMW - HM Currus javítóközpont létrehozása szándéknyilatkozat a Honvédség páncélos eszközeire: szandeknyilatkozatkent ez is semmi.
+56 Gidrán és a hazai gyártás (Rába - 4iG): az elso fele nem +, hanem -, mivel korabban sokkal tobbrol volt szo, a masodik felebol azota se lett semmi.

2024
+4 Gripen: ezt nem o jelentette be, hanem mar 2 evvel korabban egy szakember (lehet, formalisan o irta ala - de valszinuleg meg erre se meltattak)

2025
50 db Caracal mesterlövész fegyver: azt tenyleg o jelentette be, hogy a szovetsegeseinktol nem vagyunk kepesek venni forgo-tolo zaras puskat.