A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

átmenetileg létezik önálló ATGM szakasz egy Lynx zljben!

Egy gépesített lövészzászlóalj 45 darab Lynx lövészpáncélost (IFV-t) fog tartalmazni, melyeket speciális feladatkörű harcjárművek fognak támogatni. Egy gépesített lövészzászlóalj három lövészszázadból, egy harctámogató századból és egy kiszolgáló századból fog állni. Ez utóbbi logisztikai támogatást nyújt, míg a harctámogató század tartalmaz egy aknavetős üteget (egyelőre vontatott M12-esekkel, később Lynx-alvázas NEMO önjáró aknavetőkkel felszerelve), egy felderítő szakaszt, egy drón-szakaszt, egy mesterlövész-rajt és egy páncéltörő szakaszt. Ez utóbbiak később feloszlatásra kerülnek, amint a Spike-rakéták integrációja befejeződik a Lynx IFV-kre.
forrás:
  • 36. Páncéltörő-Rakétaosztály

még elvileg megvan.

• Tetszik
Reactions: endre
átmenetileg létezik önálló ATGM szakasz egy Lynx zljben!

Egy gépesített lövészzászlóalj 45 darab Lynx lövészpáncélost (IFV-t) fog tartalmazni, melyeket speciális feladatkörű harcjárművek fognak támogatni. Egy gépesített lövészzászlóalj három lövészszázadból, egy harctámogató századból és egy kiszolgáló századból fog állni. Ez utóbbi logisztikai támogatást nyújt, míg a harctámogató század tartalmaz egy aknavetős üteget (egyelőre vontatott M12-esekkel, később Lynx-alvázas NEMO önjáró aknavetőkkel felszerelve), egy felderítő szakaszt, egy drón-szakaszt, egy mesterlövész-rajt és egy páncéltörő szakaszt. Ez utóbbiak később feloszlatásra kerülnek, amint a Spike-rakéták integrációja befejeződik a Lynx IFV-kre.
forrás:
Wow, nice find, hogy maradt ez ki eddig? Esetleg nem linketed még be?
(Vagy megint én vagyok figyelmetlen?)

És megint: több info egy külföldi, sajtónyílvános konferencián, mint amit a HM egy évben a hazai közönségnek előad....

Wow, nice find, hogy maradt ez ki eddig? Esetleg nem linketed még be?
(Vagy megint én vagyok figyelmetlen?)

És megint: több info egy külföldi, sajtónyílvános konferencián, mint amit a HM egy évben a hazai közönségnek előad....
Olvasgasd a Lynxes wikpedia cikkem: onnét másoltam ki a magyar szöveget. Az információ forrása meg az említett konfrencia amiről az EDR magazin tudósított...

• Tetszik
Reactions: Pogány
Meglepne ha ez egy valós képességgel rendelkező, bevethető osztály lenne. Amennyire tudom az általuk használt ruszki ATGM-ek (AT-5?) üzemideje is rég lejárt...
Azok már elég rég elkerültek a roncstáro.. inkurrencia raktárba. Elvileg van valami feltöltöttsége, vannak eszközeik - de igazából nagyon mellékszál, én sem látom nekik a fényes jövőt, ahogy Dudi írta, nyugodt lélekkel lehetne őket drónosítani.

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Azok már elég rég elkerültek a roncstáro.. inkurrencia raktárba. Elvileg van valami feltöltöttsége, vannak eszközeik - de igazából nagyon mellékszál, én sem látom nekik a fényes jövőt, ahogy Dudi írta, nyugodt lélekkel lehetne őket drónosítani.
Igen, egy HERO-s osztálynak lenne értelme...

• Tetszik
Reactions: 32karakter
Azért a képeim megjelölését kívánnám. Én szoktam nézni az oldalt. :rolleyes:
Akkor neked kellett volna feltölteni őket! Sajna elég kekec ebből a szempontból a Wikipédia: ha oda írom hogy nem enyémek a képek akkor letörli őket. Néha még azt is letörli amik tényleg az én képeim.
Emlékeim szerint megbeszéltem veled, hogy feltölthetem őket a közjó érdekében, okulásukra... :)

Akkor neked kellett volna feltölteni őket! Sajna elég kekec ebből a szempontból a Wikipédia: ha oda írom hogy nem enyémek a képek akkor letörli őket. Néha még azt is letörli amik tényleg az én képeim.
Emlékeim szerint megbeszéltem veled, hogy feltölthetem őket a közjó érdekében, okulásukra... :)
Jepp, igaz, elfeljetettem. Elnézésedet kérem.

emlékeim szerint ezt @krisss mondta egyszer - ha nem tévedek. Nehéz IFV-n kell legyen ATGM meg legalább 25 mm-es gépágyú... (tehát legalább Bradley szint az elvárt)
Csak azèrt kèrdeztem, mert van pár jármű pl puma ami ezt alapból nem teljesíti. Warrior. Marder. Cv90 mindegyiken van spike?

Remèlem egy minimum javadalmazás is meg van szabva. :confused:

• Tetszik
Reactions: Pogány
Csak azèrt kèrdeztem, mert van pár jármű pl puma ami ezt alapból nem teljesíti. Warrior. Marder. Cv90 mindegyiken van spike?

Mondjuk szerintem nem ártana, ha meg lenne, akkor nem sumákolnák el hurrápropival helyettesítve.

Bár még akkor is megpróbálnák ha nem szólnak rájuk.

• Tetszik
Reactions: Ocses

Ez pár éves követelmény az újonnan felajánlott eszközökre, a puma már teljesíti a legutolsó uogradeel.
Ezért van az új cv90-eken is minden megrendelőnél.

A mardernak van egy manuál spike indítója.

A Magyar Honvédség fejlesztési irányairól, a tisztképzés megújulásáról, a légi képességfejlesztésről, valamint az európai biztonsági környezet kihívásairól ad átfogó képet az M1 csatorna HadERŐ – „Hazámat szolgálom” című magazinműsor február 17-ei adása.

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár légiszállító és harcászati képességei az elmúlt másfél évben szintet léptek. Az első Embraer KC-390 Millennium rendszerbe állítását követően a hangsúly a személyszállításon volt, majd a nagy tömegű teherszállítás, ejtőernyős deszant került fókuszba. „Feladatunk jelenleg a teherdeszantdobás gyakorlása, illetve az idei év kiemelt célkitűzése a légi utántöltőképesség elérése, együttműködve a Gripenekkel” – mondta el Könczöl Ferenc dandártábornok, az alakulat parancsnoka. Idén két fontos nemzetközi gyakorlat vár a dandárra: a Blue Target elektronikai hadviselés gyakorlat, illetve a görögországi Tiger Meet vadászrepülőgép-találkozó. Szintén figyelemreméltó, hogy a fiatal hajózók immár nemzetközi képzési programokban szerezhetnek tapasztalatokat, tovább erősítve a magyar légierőt.