A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Amit most àtadtak Pápán, az nem valami javítóhangár? Kapott mind3 gép? :o A Gripeneknek is csak azért van, mert lízing :D Amúgy, ha igaz lenne a Black Hawk, mennyi az esély, hogy nem full mezítlábast veszünk?

Nem, mivel Trump azt várja el a NATO szövetségesektől, hogy fizessék a védelmük költségeit, tehát azonnali két százalékra emelés, majd lassabb, néhány éves növekedés a három-négy százalék felé az elvárás a kampánybeszédek alapján. A valóságban nem tudni mi lesz ebből persze.

Àlom kategória, a Nato-ban csak a törökök és a Balti-államok teljesítik, ill àllnak közel a 2 %-os ajànlàshoz, ami egyébként nem kötelezvény. Németorszàg is 1,1 %-nàl tart.

Szolnokon minden helikopter és jak csillaghangárban van azok is amik működnek.Csak a Gripenek meg mostmár a C-17-esek vannak hangárban.
Szolnokon minden helikopter és jak csillaghangárban van azok is amik működnek.Csak a Gripenek meg mostmár a C-17-esek vannak hangárban.

Jakok már nincsenek (de igazad volt) ,a kutmen gép viszont fedezekben van.

Amit most àtadtak Pápán, az nem valami javítóhangár? Kapott mind3 gép?

részletes információk: https://www.sacprogram.org/en/Pages/A-Strategiai-Legiszallitasi-Kepesseg-uj-munkahelyre-koltozik-a-papai-bazisrepuloteren.aspx

Mit foglal magába a SAC hangár komplexum beruházás?

• Egy C-17 karbantartó hangár épület középszintű légijármű karbantartási feladatokra (befejezés/átadás: 2016. év végén)
  • Műhelyek, irodák és raktárak a repülőgép-karbantartás támogatásához (átadás: 2016. május)
  • Raktárak és karbantartó létesítmények reptéri járművekhez és berendezésekhez (átadás: 2016. május)
  • Irodaépület a SAC (HAW, NAM PO) személyzet részére (átadás: 2016. május)

• Tetszik
Reactions: tindalos
Meglepődtem, hogy szabad ég alatt vannak a C-17-esek. Azt hittem ennél azért jobban odafigyelnek. Ráadásul még a szervízhangárt is csak most készítették el. Igaz, ott lehet hogy megvárták, hogy biztosan működni fog-e a közös repülőgépflotta ötlete és hogy itt Pápán.

Meglepődtem, hogy szabad ég alatt vannak a C-17-esek. Azt hittem ennél azért jobban odafigyelnek. Ráadásul még a szervízhangárt is csak most készítették el. Igaz, ott lehet hogy megvárták, hogy biztosan működni fog-e a közös repülőgépflotta ötlete és hogy itt Pápán.

Ekkora gépek általában szabad ég alatt vannak mindenhol (hmmm..többnyire). Lásd civil gépek.

• Tetszik
Reactions: vilmoci
Egyébként mennyit tartózkodnak Pápán, csak a földön állva a C-17esek?? Szerintem nem állnak napokat sem, pörögnek folyamat! A karbantartást pedig mostmár 21edik századi körülmények között végzik. Szvsz.

Hajaj mindennapos látvány felettünk is az égen a C-17. Van hogy többször is egy nap. Már nem is repülnek itt magasan.

Sajnos a szolnoki repteret nagyon elhanyagolták, Pápa viszot ezerel tolják. A kutató mentő szolnokon szabadég alatt van gondolom pápán is, mert akkor hogy indithatnának tízen perc alatt ha még ki is kell vontatni a hangárból.

Sajnos a szolnoki repteret nagyon elhanyagolták, Pápa viszot ezerel tolják. A kutató mentő szolnokon szabadég alatt van gondolom pápán is, mert akkor hogy indithatnának tízen perc alatt ha még ki is kell vontatni a hangárból.

Mind két helyen hangárban van. Had ne fényképezzem le...