Sziasztok!
Többször visszatérő gondolat a lopnak, csalnak, lenyúlják a pénzt "motívum".
Én véleményformálás előtt az alábbi "tesztet" futtatom le és javaslom ezt másoknak is, mert már tele a tököm ezzel az állandó lopnak témával.
Ha én vezető vagy döntéshozói pozícióba kerülnék, akkor mi alapján válogatnám ki a bizalmi pozíciót betöltő vezetőimet, munkatársaimat?
- régóta ismerem
- együtt több megpróbáltatáson mentünk keresztül, számíthatok rá bajban is
- tudom hogy reagál krízis helyzetben
- tudom milyen ember
- ismerem a családját
- az értékrendjével azonosulni tudok
- megbízom benne
- tudom jól dolgozik
- lelkiismeretes
- bizonyított - sohasem hagyott cselben -
- magas szinten ért ahhoz, amit csinál
- ismerem minden rezdülését
- számíthatok rá
- stb., lehetne sorolni
Kik lehetnek, azok a személyek akik ezeknek megfelelnek?
- gyerekkori barátok
- iskolatársak
- sporttársak, akikkel együtt sportoltam és tudom nem adják fel, amilyen vagy a "pályán" olyan vagy az életben is...
- családtagok
- jelenlegi és volt munkatársak
- katonatársak
stb., had ne soroljam fel
Erre, mivel szembesülök mindig?
Ezek az "idióták" a fent felsorolt kategóriába tartozó emberekkel veszik körbe magukat, ültetik bizalmi pozícióba.
Te, hogy tennéd ezt?????????
Megpályáztatnád és általad nem ismert emberekkel vennéd körbe magad aki az első "lövéseknél" elfutnának!!
Gratulálok.....
Savanyú a szőlő..
Még nem voltál jókor, jó helyen.. kimaradtál, lemaradtál, de ez nem jelenti azt, hogy fent mindenki hülye, lop, csal, hazudik.
Csak azt várd el másoktól, amit magad is megteszel.
De ez, nem hatalmaz fel arra, hogy minden alapot nélkülözően vádaskodj és minden tiszteletet nélkülözően dobálózz a szavakkal.
Ha a fenti elvek szerint irányítod a céged a családod, mikró és makró környezeted akkor is érnek súlyos csalódások.
Itt nem egyes emberekről van szó, hanem nemzetről! Azon belül természetesen az emberekről, hiszen ők az építő kövei a nemzetnek.
Nem akartam polemizálni, de tényleg tele a tököm a minden vezető hülye, csak én vagyok okos és csak az a jó amit én gondolok dolgokról.
Tele van a fórum "óriási" katonákkal, akik a videókhoz füzik a bátor kommenteket, ha ennyire vagány vagy, akkor miért nem vagy velünk Irakban vagy Afgánban és mutatod meg, hogy is kellene ezt csinálni..várunk szeretettel..
Tisztelettel, mindenkinek, még neked is aki a fotelból "tolod".
Nem szerettem volna megbántani senkit, akit mégis attól elnézést kérek.
(Régen a közösség úgy választott vezetőt, hogy ha ez nem sikerült jól elpusztulhatott a kisebb ill., nagyobb közösség is.
Ma már az iskolák által kiadott végzettség-diploma ruházza fel az embereket vezetői készségekkel- képességekkel. Aminek persze nagy részük nem felel meg.)