Sziasztok!
Érdekes "kiránduláson" vettem részt a HM Currus-nál, egy álláshirdetés kapcsán, gondoltam leírom miket láttam miket mondtak(nem hinném hogy titkos).
Nemrég volt itt szó harckocsifelújitásról de szerintem valamit félreértelmeztetek, legalábbis a Currusnál csak a BTR 80 asokat fogják helyre kapni mert elmúltak 20 évesek.
Ez abból áll, hogy teljesen darabjaikra szedik kicserélnek minden tömítést rossz alkatrészt, gumikat lecserélik mindent lefestenek majd összerakjak. Szerintem ehhez volt kiírva a medence is amiről szó volt láttam is az udvaron ezzel tesztelik a BTR-eket hogy minden jól zár e vagy elmerül mint a balta nyél nélkül. Össz-vissz 80 embert akarnak felvenni a feladatra s legalább 3 év a program, de ez csak az egyik fele a másik része szerint ha jól emlékszem azt mondták kb. 150 db BTR 80-ast feljavítanak BTR -80A szintre, tehát lecserélik a tornyot mechanikus forgatásról ugye motorizált lesz stb. a tornyokat elvileg készen kapják, csak az összeszerelés lesz ott(talán Fehéroroszországból kapjuk?). Mondjuk az úriember akivel beszéltem azért nem volt túl bizakodó, mondván láttunk mi már karón varjút, de minden esetre ez a terv. Természetesen a nagyjavításon átesnek az A verziósok is. Ott javítják az Uralokat is, elmondhatom abból ami érkezik hozzájuk müvészet valamit összehozni, a roncstelepen jobb járműveket adnak, szerintem ahhoz kepést igenis jól dolgozna a Currusnál. Felújítják az összes kapott MaxProt is, ott volt vagy 8 darab amikor ott voltam, nem dobták el az agyukat a technikától, bizony igaz az, hogy minél bonyolultabb valami annál nagyobb a meghibásodás lehetősége hát ez be is jön rendesen ahogy mesélték.
Ami még érdekes lehet ígéretet kaptak nagy volumenű fejlesztésekre több milliárd forint értékben nagy valószínűség szerint csapatszállító páncélosokat fognak összeszerelni majd a távlati jövőben összerakni. A fickó mesélt róla hogy bizony puhatolózni akartak a svájci Mowag cégnél hogy nálunk legyen üzem ne a románoknál de eredménye ennek nem volt, hiszen ugye minden fenn dől el, ők ezt szerették volna hogy Piranha-kat gyartsunk. A szándék megvan hogy komoly ipart építsünk én ugy látom csak még megy az útkeresés.