A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 686
32 341
113
Hoallo vagasallo munkavedelmi kesztyu. 3500- felfele. En egy 1500 ert vettem birkabor kesztyut. Sima utcai klasszikus stilus mint amit motorozashoz vagy akar oltonyhoz is felvehet az ember. Harcaszkodasra tokeletes. Van egy regim de azt csak motorozashoz hasznalom es mivel mar 15+ eves mar viselteebb ha az uj fele annyit bir is mar megerte. Van milteckes taktikai kesztyum azt nyaron szeretem pl meg van egy vagasbiztos ho es langallo gurkam /nem nagyon hasznalom de telinek elmegy./
Gondolkoztam en is vagas es hoallo munkavedelmisen. De a bor melle felesleges.
Igazabol elegge az az arkategoria a 3-4000 ft os araval hogy az ember meg ne vigyazzon ra es fogyoeszkozze valljon mikozbe 2x annyiert borboritasost kap az ember taktikaiba. Kerdes meddig birja telen mennyire hideg es nyaron mennyire meleg... Sok munkavedelmi kesztyu volt mar a kezemen nagy hatrany hogy telen nem igazan melegek nyaron meg eleg jol beleizadd a kez. De ettol fuggetlenul nem tartom rossz folognak. De szerintem nem a leggazdasagosabb hiaba olcsobb.
 
K

kamm

Guest
Akkor valahogy igy nezhetne ki a dolog vagy valamit nagyon elszamoltam?

  • 300 Gidran
  • 200-300 NMS
Ha en jol ertem, akkor egyelore osszesen 300 Gidranrol volt szo, amibe vagy belertik az NMS-alapu verziot is, vagy nem, ez senkinek sem vilagos. Egyetertek, hogy tobb lesz a total, mint 300, de ketlem, hogy ennyivel, szerintem max 350-400 kozott lesz a ket torok tipus minden verziojabol osszesen.

218

  • 200-300 APC(6x6, 8x8, uszo, nem uszo - mindent beleszamolva)
Szerintem ez viszont inkabb 300-400 lesz majd a vegere, mert a BTR-eket le kell valtani, azokbol meg szaladgal vagy 400+, ha jol emlekszem (osszesen jott 700+ anno.)

Hat, ha lesz is, ebbol ugy 100 korul tudok elkepzelni leginkabb, nincs nekun annyi hegyes tajekunk... a szingapuriak hadserege 11 milliard dollarbol gazdakodik evente, 2x akkora letszammal, mint a magyar es naluk osszesen, az osszes verziobol (Bronco 1-2-3 es alvaltozatok) egyutt 500-600 korul rendeltek.
 
K

kamm

Guest
Olyan sorozatvető(-cskéket) szívesen látok majd a Gidran/NMS utánfutóin, mert azért szerintem hiba lenne erre a belsőterüket "elpocsékolni", mikor ezek(az utánfutók) akár a frontvonal mögött(otthagyhatók... ;) ), mögöttük, ezek a Data-linkkel működtethető-programozható/bevethető eszközök.
...-nek kéne (rövidesen) lenni 2020-as évtizedben.
EtvVkYnVoAUxjxU




...csak hogy "kicsit" mi is többszörözzük már a képességeinket!
---végre, saját magunk(+nak) !!!


....elvégre "combos" hazai fejlesztő-bázis van!
...folyamatban! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:


U.i: ....ááááá, boccccs, megy át a hazai lehetőségekbe! :cool: (...az Afrika-ból)
Huh, ezeket a lepukkant gipo jihad-mobilokat...
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
Gondolod, hogy nem mutatták meg a román "vásárlóknak" a tankot? Meg egyébként is nem teljesen mindegy a KMW-nek, hogy mi vagy a románok vesznek a termékéből?
Azért nem igazán. A KMV egy bajor cég, ami ha nem repetázik a BW, akkor szerintem szállítja a Pumákat is. Mo a németekkek akar együttmüködni, míg a románok az USA-val. Ráadásul a Csu Fidesz páros is komoly kötelék, szemben a korrupt szocdem egy omán kormánnyal, majd a liberálissal. Meg a románok mindent is akarnak, mindenre is szezödnek, aztán vagy lesz belöle vmi, vagy nem. Ettöl még megnézhették.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 791
12 123
113
Naná. A dzsihád mobiltol kezdve az afgán NATO szerepvállalásig.
Visszatérve a magyar honvédségi Hi-lux ra. Igazi korozium lesz a kereskedők közt ha ki fognak kerülni. A kereskedő ismerősöm alig várja hogy mikor lesznek elérhetőek majd.
Amugy most az "influencerek" koreben a G Merci a meno nem? En azt is eladnam jo aron. :p :D
 
  • Vicces
Reactions: Pogány

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Most repül át felettünk egy Szlovák spartan és mit ad isten pont Kecskemét és Tata felett kell átrepülnie....!De persze biztos csak véletlen!Dehogy fényképeznek le mindent áááá!Olyan kerülőt csináltatnék vele hogy öröm lenne nézni!
hú... a titkos sátorhangár..... most lebuktunk... nem baj mi meg visszarepülünk felderíteni a Falconnal.