A magyar hadiipar napjainkban

Épp az lenne a lényeg hogy ne én befolyásoljalak benneteket, hogy pl. mi érződik ki ebből hogy hol tartanak jelenleg a dolgok stb.
Nekem ebből az jön le, hogy ezért nem sok minden van még le ütve velük: most alakul a bizottság.
Nyilván a MH-na vannak igényei: BTR-váltás, MANPADS, stb.
Ezekből a kategóriákból nyilván a törökök sok mindent gyártanak: lehetnek, lesznek kapcsolódási pontok, de nekem azért nem az jött le hogy nagyon küszöbön lenne egy újabb szerződés. Azért a Gidrán is nehéz szülés volt. Pont ezért dönthettek egy ilyen magasabb szintű kormány közi bizottság mellett hogy jobban pörögjenek ezek a projektek.

Személy szerint török fegyver beszerzést 1 éves távlaton belül nem igazán várok.

• Tetszik
Reactions: perceptron
Vehetünk tőlük madarint, bőrkabátot meg kebabot is, ők meg vehetnek kínai villanyautót, akkumulátort meg kecskeméti Mercédeszt.
Nem kell ezt hadiparral kitölteni - szerintem nem is lehet.
Azt is. De valamiért csak ideküldte Erdogan ezt a 10 hadiipari céget. Esetleg megkérdezhetnénk Vlad fórumtársat hogy kiket ismer fel a képeken...

Azt is. De valamiért csak ideküldte Erdogan ezt a 10 hadiipari céget.
Biztos hogy veszünk még tőlük dolgokat, csak nem 6 milliárd dollárért!
Szerintem a lőszereket és a gyárépítésesek leszámítva összesen nem költöttünk ennyit új fegyverekre. (helikopterek, PZH, Leo2, NASAMS, Lynxek, Gidránok, stb.)

"Sokkerekes harcjárművek" szinte biztos hogy a törököktől jönnek majd szerintem...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Biztos hogy veszünk még tőlük dolgokat, csak nem 6 milliárd dollárért!
Szerintem a lőszereket és a gyárépítésesek leszámítva összesen nem költöttünk ennyit új fegyverekre. (helikopterek, PZH, Leo2, NASAMS, Lynxek, Gidránok, stb.)

"Sokkerekes harcjárművek" szinte biztos hogy a törököktől jönnek majd szerintem...
De nem 6 milliárd dollárért veszünk. Mennyi a jelenlegi szint és a 6 milliárd célérték közötti különbség?

De nem 6 milliárd dollárért veszünk. Mennyi a jelenlegi szint és a 6 milliárd célérték közötti különbség?
2022-ben 580 milliárd forint volt a külker forgalom. 350-es dollár-forint árfolyam mellett: 1,65 mrd USD

Szóval ez a 6 milliárd igen merész terv... :)
A török vezetékeken jövő földgáz nem tudom hogy ide számít-e, mert az mondjuk megdobhatja 2023-at...

• Tetszik
Reactions: Aladeen
2022-ben 580 milliárd forint volt a külker forgalom. 350-es dollár-forint árfolyam mellett: 1,65 mrd USD

Szóval ez a 6 milliárd igen merész terv... :)
A török vezetékeken jövő földgáz nem tudom hogy ide számít-e, mert az mondjuk megdobhatja 2023-at...
Kivitel : magyar->török : 734 milliárd HUF
Behozatal: török->magyar : 580 milliárd HUF

734+580 = 1314 milliárd HUF = 3,75 milliárd USD
6 milliárd - 3,75 milliárd = 2,25 milliárd USD
Ha egyenlő részben várják a növekedést mindkét fél részéről, akkor kb. 1,1 milliárd USD, amit nekünk kell venni a törököktől?

legfeljebb a kapacitás és szállítási díjakat a török területeken. De még ebben se vagyok biztos, mert szerintem magyar határparitással vesszük a gazpromttól.
Ahh az a baj ez nagyon bonyolult országok közötti szerződés raadasul mivel több országon jön meg bonyolultabb nem is érdemes róla beszélni

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ahh az a baj ez nagyon bonyolult országok közötti szerződés raadasul mivel több országon jön meg bonyolultabb nem is érdemes róla beszélni
Általában az eladó rendezi ezeket a dolgokat. A határkapacitások eléggé a politikához vannak mindenhol becsatornázva. Igen a nagyon jogállam meg szabadkereskedői nyugaton is.

Kijelentve, hogy Magyarországgal szoros együttműködést szeretnének kialakítani a védelmi ipar területén, Kacır elmondta, hogy nem rövid- és középtávú, hanem hosszú távú együttmûködést kívánnak kiépíteni, amely nem csak a két országot, hanem más baráti országokat is magában foglal. . Emlékeztetve arra, hogy a közelmúltban írták alá Magyarországgal a közös Páncéljármű Projektet, Kacır kiemelte, hogy a projekt történelmi jelentőségű, hiszen ez az első nagyszabású páncélozott járműexport Törökországból egy Európai Uniós országba. Hangsúlyozva, hogy Törökország politikai stabilitásával, erős védelmi ipara, K+F és technológiai ökoszisztémájával mindig nyitott az együttműködésre Magyarországgal, Kacır megköszönte Bobrovniczky miniszter vendégszeretetét.