<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez:
Hóhelyzet: a honvédség is segít! - FRISSÍTVE
Kanyarodjunk vissza kicsit a technikához.
Utánanéztem, a TEK-nek 2 BTR-je van, amit a kalocsai inkurrencia raktárból kaptak a Honvédségtől. Felújították őket. (Hol? A Currusnál?) Nincs benne a KPVT, de ha jól látom, a PKT sem. Sőt, mintha a célzóberendezés sem lenne benne. A rendőrség BTR-jei a terepszín alapján abból a készletből származnak (darabszámukat nem tudom), amiket a határőrség használt. Szintén nincs benne a toronyfegyverzet.
Ha jól tudom, a határőrségnek azért kellett a BTR-ektől megválni, mert az unióban tilos páncélosokat használni határőrizetre. Volt is vita a parlamentben, hogy e szerint a logika szerint a rendőrség miért használhatja? Talán emiatt fosztották meg őket a toronyfegyverzettől, bár a PKT nem nehézfegyverzet.
A PTSZ-M egy nagyon hasznos jármű, szinte minden nagyobb honvédségi alakulatnál van belőle (Tata, Debrecen, Hódmezővásárhely, Szentes) és ez így is van rendjén.
Viszont BAT-2-es lánctalpas buldózert nem láttam a hírekben, pedig egy ilyen hóhelyzetben az is nagyon hasznos lehetne.
T-72-eseket anno amikor még Debrecenben is voltak, hasonló hóhelyzetben szintén kiküldtek a közutakra.